pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:653/1162)

Paleo słodycze, orzechowe kulki jak Ferreo Rocher bez cukru, glutenu. 121

orzechy – połączenie kapitalne, to prawie jak Tristian i Izolda, Romeo i Julia, Tom i Jerry – wiecie o co chodzi, to po prostu para idealna Te kuleczki są pyszne i słodkie. W przeciwieństwie do sklepowych odpowiedników nie zawierają cukru, oleju palmowego, mąki pszennej, soi (serio to wszystko można wpakować do słodyczy !). Ja zdecydowanie wolę boczek :), ale od czasu(...)minut do 1 godziny. Czekając, aż ciasto stwardnieje możesz przeczytać np. Czy cheat meal rujnuję twoją dietę? Po wyjęciu masy z lodówki formujemy z niej kulki. Nadziewamy je całym orzechem laskowym. Pozostałą resztę orzechów kroimy na małe kawałki, obtaczamy nimi nasze pralinki (ja zrobiłem również wersję z wiórkami kokosowymi, też pyszne) i ponownie wstawiamy je do lodówki na około

PaleoLife
Serowe krakersy solone 196

solone są pyszne, chrupiące, znikają w oka mgnieniu: Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej + trochę do podsypania 100 g margaryny szczypta soli serek Almette z kolorowym pieprzem- 150 g sól ziołowa prowansalska Mąkę wsypujemy do misy robota, dodajemy szczyptę soli, pokrojoną margarynę i serek z kolorowym pieprzem. Mieszamy całość hakiem robota. Silikonową matę posypujemy delikatnie mąką, wykładamy ciasto, rozwałkowujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka z białek i pestek dyni 161

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Uwielbiam smak pestek dyni i mogłabym je dodawać dosłownie do wszystkiego! Ciasto ( klik ) zniknęło ekspresowo (często je piekę), a ciasteczka... jeszcze szybciej! Są przepyszne - takie słodkie, chrupiące i co najważniejsze - z mocno wyczuwalnym smakiem oraz aromatem pestek! Przypominają migdałowe/orzechowe amaretti, ale są jeszcze smaczniejsze! Kiedy pierwszy raz je zrobiłam - wszystkie(...)bliskimi... Te zielone cudeńka (szkoda, że zdjęcia nie odzwierciedlają tej barwy) są dosłownie boskie. Zresztą sami spróbujcie! (około 18-20 sztuk) 1 białko (duże; około 25g) 100g pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) 100g cukru pudru kilka kropel soku z cytryny 1 szczypta soli Pestki uprażyć na suchej patelni (jeśli są nieprażone) i po ostudzeniu zmielić np. za pomocą

Di gotuje
Pierogi ruskie nasze ulubione, a Twoje ? 118

Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę i wraz z boczkiem przesmażamy na oleju. Lekko studzimy i dodajemy do masy. Włączamy mikser i całą masę dokładnie mieszamy.  Wracamy do naszego ciasta, odkrawamy z niego część i wałkujemy na cienki placek, wycinamy z niego szklanką krążki na które nakładamy łyżeczką farsz i kleimy pierogi.  W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem(...)delikatnie wkładamy na patelnię pierogi, kilka sztuk tak aby łatwo było je nam przekładać. Smażymy je kilka minut z każdej strony żeby były chrupiące.  Podajemy z cebulką.   Pyszne !    Pierogi ruskie nasze ulubione, a Twoje

Kuchnia na wzgórzu
Tort Urodzinowy Mój :) 195

swoje urodziny ktoś mi upiecze tort :) Tym czasem postanowiłam zrobić sama, jak co roku. Marzył mi się taki z truskawkami, lekką masą z bitej śmietany z nutą waniliową. Wyszedł pyszny! To słowa mojego syna i wszystkich, którzy mieli możliwość posmakowania tego tortu. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao(...)wmieszać składniki. Mieszamy szybko i energicznie, tak aby napowietrzyć masę. Masę wykładamy do przygotowanej tortownicy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez max. 40 minut. Po tym  czasie ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i dopiero zimne kroimy na 3 równe blaty. Nasączenie: 1/2 szklanki wiśniówki domowej 1/2 szklanki wody przegotowanej Dekoracja: kilka truskawek kilka listków mięty KREM WANILIOWY

Blondynka Gotuje
Na początek lipca- pistacjowe maliny 123

czasach nawet podczas mroźnej zimy, to nic nie dorówna smakom lata ;) Jak wiecie, w moim ulubionym osiedlowym dyskoncie różne rzeczy się kryją i tym razem przyniosłam stamtąd do domu pyszne zielone orzeszki w rozszczelnionych łupinkach. Tak, to pistacje! ;D A pistacje z naszymi słodkimi owocami ( najlepiej z własnego ogródka!;) ) świetnie się łączą. Toteż w jeden z upalnych dni, 'zakasałam rękawy(...)odzienie poza koszulką na ramiączka nie wchodziło w grę...) i upiekłam na letni deser kruche babeczki. Najlepiej trochę schłodzone ;) Kruche babeczki z kremem pistacjowym i malinami Potrzebujesz:   Na ciasto: 125g zimnej, pokrojonej na kawałki margaryny 225g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 75g cukru 1 jajko Na krem: 100g wyłuskanych pistacji 250g serka mascarpone 1 1/2 łyżki cukru

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Współpraca z IWishBAR :) 132

załoga IWishBAR zrobi je świeżutkie tylko dla Ciebie! Zadowoleni? Bo ja tak! :D Batony IWishBAR to produkty naturalne, bez konserwantów i chemicznych dodatków. Pełne wartości odżywczych, pełne energii i pysznego smaku!  Każdy baton to 50 g zdrowej i naturalnej dawki energii! Aktualnie możesz kupić batony wyłącznie w pełnym opakowaniu, czyli w ilości 6 sztuk jeden smak. Jednak w przyszłości(...)Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również :D Ten baton zawiera przepyszne połączenie naturalnych składników, które zebrane razem sprawią, że podczas pałaszowania poczujesz jakbyś jadł/jadła domową szarlotkę! Wyważona słodycz, idealnie dobrana porcja cynamonu i te pyszne suszone jabłka. Mniam! Nie mam żadnych zastrzeżeń! Pycha! PODSUMOWANIE

Zdrowie na języku :P
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem z cynamonu i sprawdźcie sami ;-))) 108

około 2 godzin. Zerknijcie na listę składników i upieczmy coś pysznego! SKŁADNIKI: PIECZONA DYNIA: - 3 ósemki dyni - masło + olej kokosowy - cynamon - miód Dynię nasmaruj tłuszczem, obsyp przyprawą i wstaw do pieca na 25 min, temp. 180 stopni C. Po upieczeniu miąższ oddziel od skórki i przełóż do miseczki. CIASTO:  - 500 g mąki pszennej - 1/2 szkl. cukru - 1/3 szkl. mleka

SMYKWKUCHNI
Konfitura agrestowa 100

roku postanowiłam ją zrobić z czerwonego agrestu. Wyszło pysznie, sam agrest, który jest slodkawo-kwaskowy jest bardzo smacznym owocem. Dwa lata temu posadziłam sobie dwa krzaczki i od tej pory, kiedy owoce mam pod ręką wykorzystuję je w mojej kuchni. Na blogu znajdziecie również  czekoladowe ciasto z agrestem  i  ciasto drożdżowe z owocami lata .   Konfitura

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią. 152

razy i zawsze szybko znikały. Bułeczki smakują pysznie, najlepsze są jeszcze ciepłe.    BUŁECZKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, CZOSNKIEM I BAZYLIĄ.           Składniki: Zaczyn: około 25 g świeżych drożdży lub opakowanie drożdży suszonych (7 g) 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mąki pszennej typ 650 3 łyżki ciepłej wody Ciasto właściwe: 270 g mąki pszennej

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Deser Charlotte Royale 114

rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam go ponownie. I was też to tego namawiam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pizza z kurczakiem i ananasem. 152

wszystko :) Kochane Mamy, wszystkiego najlepszego! Dzisiaj świętowanie umilać nam będzie pyszna tarta (o której napiszę wkrótce). A ostatnio zajadaliśmy się pizzą z kurczakiem i ananasem. Mięso przygotowałam według przepisu Maćka . Spód rozwałkowałam  w taki sposób, aby brzegi pozostały nieco grubsze. Dzięki temu po upieczeniu były nadal miękkie. Składniki: Ciasto: 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 i 1/2 szkl

zadanie-gotowanie
Skrzydełka - palce lizać! 161

wypróbowałam. Nie wiem, ile razy sama kombinowałam, by skrzydełka były pyszne i by jeszcze raz je zrobić. I za każdym razem zawodziłam się... Próbowałam smażyć surowe - ale nie dosmażały się. Próbowałam gotować - ale gotowane w rosole smakowały rosołem, a panierka była pikantna - źle to smakowało. Z panierką i ciastem też przebojów miałam co nie miara! Aż do czasu

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Berlinskie ciasteczka twarogowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.118 158

wilgotne w środku jednocześnie.  Słodkie i kwaskowe...  Pyszne! przepis z książki "Mamuszka". Berlinskie ciasteczka twarogowe 80 g margaryny 200 g twarogu 200 g mąki 1 łyżeczka proszku doi pieczenia 50 g cukru Ucieramy w misce masło z serem, dodajemy przesiana mąkę z proszkiem i zagniatamy ciasto. Chłodzimy je w lodówce ok 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chleb na proszku pełnoziarnisty 159

Chleb na proszku pełnoziarnisty. Pyszny, ciemny chleb bogaty w bakalie i nasiona. Planowaliście kiedyś pieczenie chleba, a okazało się, że że nie macie drożdży? Jest na to rada, chleb na proszku. Chleb bez wyrabiania, wystarczy wymieszać mokre składniki z suchymi. Bardzo gęste ciasto chlebowe, które wyrasta w puszysty chlebek. Chleb na proszku to idealny chleb do serów i twarożków. Chleb

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania