pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:570/1162)

Mini tort brzoskwiniowy 164

przez około 30 minut do "suchego patyczka". Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i śmietanfix. Po przestudzeniu ciasta, przecinamy je i nasączamy ponczem i przekładamy smietaną oraz wykładamy pokrojonymi brzoskwiniami. Przykrywamy drugaą częścią biszkoptu i ponawiamy czynność. Chłodzimy w lodówce. Pyszne i delikatne

ChilliJemy
Tarta ze szparagami i mozzarellą 150

gotowa na kolejną próbę".  Zdjęcie na fb mojej przyjaciółki, przedstawiające tartę z camembertem i szparagami wyglądało tak pysznie, że postanowiłam zrobić swoją. Kasiu, dziękuję za motywację. Szparagi w takim wydaniu bardzo przypadły mi do gustu. Jesteś wielka! Potrzebne nam: - opakowanie ciasta francuskiego - pół słoiczka przecieru pomidorowego - pół pęczka szparagów - garść pomidorków koktajlowych - kulka mozzarelli - suszona lub świeża bazylia - oliwa

W poszukiwaniu inspiracji
Pierogi z rabarbarem 245

Cóż może być bardziej polskiego i pysznego niż pierogi? :) Pierogi z rabarbarem! Pyszne, słodko-kwaśne, domowe - tak można je opisać. Oczywiście, tak jak wiele osób, nie lubię robić pierogów (zdecydowanie wolę je jeść! :). Rozrabianie ciasta, wałkowanie, nadziewanie, gotowanie... tyle czasu to zajmuje, a można przecież iść do sklepu pod domem i kupić pierwsze lepsze pierogi. Po co więc robić samemu

Jedzeniomania
Ciasto z jabłkami 116

domu pojawiła mi się bardzo duża ilość pysznych jabłek.Mam takiego dobrego sąsiada,który zaopatrzył  mnie po raz kolejny w te cudowne owoce.Długo się nie zastanawiałam,zabrałam się za ciasto,które nauczyła mnie robić moja mama.Przepis jest bardzo prosty i nie znam takiego człeka,któremu by nie wyszło. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki

Wielki apetyt
Ciasto kajmakowe 206

ubitą śmietankę kremówkę (ja polecam to zrobić bez cukru pudru ponieważ ciasto jest wystarczająco słodkie), którą posypujemy kakaem. Ciasto jest już prawie gotowe. Teraz wystarczy wstawić je na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki żeby się przemacerowało. Proste i pyszne. Gorąco polecam

Jedzeniomania
Sernik z rosą 178

Wilgotny, kremowy i jak dla mnie, to pyszny:) Sernik ten piekę już od dobrych kilku lat i jeszcze mi się nie znudził. Zresztą nie tylko mnie, bo przepis na to ciasto przewija się po wielu blogach kulinarnych. A to oznacza, że nie tylko mnie ten serniczek smakuje:) Składniki na ciasto: 30 dkg mąki pszennej; 10 dkg cukru pudru; 2 łyżeczki

In my kitchen
Drożdżówki z jabłkami i masłem orzechowym 174

Pora na nową porcję pysznych drożdżówek ;) Tym razem mam dla Was pyszne, mięciutkie drożdżówki z dodatkiem prażonych jabłek i masła orzechowego. Słodycz owoców doskonale łączy się z lekko słonym masłem, całość smakuje świetnie. Z ciastem dobrze się współpracuje. Polecam :) Składniki na ciasto: 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 1 łyżka cukru 50 ml oleju 1 jajko 500 g mąki

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto drożdżowe 116

Może nie jest tak pyszne jak drożdżowiec mojej Babci, ale smak ma podobny. Obiecuję, że jak dojdę do perfekcji i w końcu uda mi się upiec drożdżowe ciasto takie jak piekła moja Babcia, podzielę się z Wami przepisem. Podczas pieczenia w domu unosił się tak boski zapach, że myślałam, że zjem ciasto przez okienko od piekarnika ;) Ahhh ta kruszonka :) 'ciasto

CookYourself
Lemon curd, krem cytrynowy 284

Dziś na blogu będzie słodko-kwaśno, a to za sprawą pysznego kremu cytrynowego, zwanego lemon curd. Krem jest bardzo prosty do zrobienia, jest mocno cytrynowy i bardzo smaczny. Można go wykorzystać do przekładania ciast, ciasteczek,  do różnych deserów cz też jako dodatek do lodów. Tym razem moje miejsce w kuchni zajęła starsza córka, a sos, który zrobiła  wykorzystała

Kulinarne przygody Gatity
Babeczki – Muffiny z kremem mascarpone 303

upieczone, możemy wbić w środek wykałaczkę i zobaczyć, czy po wyjęciu jest sucha czy zostało na niej ciasto. Babeczki upieczone! Teraz zabierzmy się za krem do dekoracji. Przygotowanie kremu (10 minut): Krem przygotowujemy w trakcie pieczenia babeczek. Jest kremowy i pyszny, dobrze utrzymuje się na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno

PastelFood
Dietetyczne ciacho migdałowe z dużą ilością słodkich owoców :) 164

szybko się je robi, tak i szybko znika :) Ale to tylko może oznaczać jedno - jest pyszne! Idealne dla osób na diecie i zdrowo odżywiających się, a po spróbowaniu nawet każdy łasuch się w nim zakocha :) Delikatne, mięciutkie, migdałowe ciasto z kopiatą ilością prażonych jabłek i gruszek, z dodatkiem cynamonu! Pycha! Ciasto migdałowe: 60 g mąki migdałowej Fresano 40 g mąki

Zdrowie na języku :P
30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 148

cukini.  , Hania  podała sałatkę z bobu z dodatkiem pomidorków i kuskus,  Ania przygotowała pyszną szarlottę z bezą, Joasia przepyszne cebularze - tradycyjne i z łososiem, Agnieszka tartę z koziego sera, Gabryś  przyniósł ze sobą hot dogi w cieście drożdżowym,   Michał babkę ziemniaczaną,  Daria czekoladowe ciasto z cukinią, a  Przemysław z Luizą   babeczki bezglutenowe

Słodkie Przyjemności
Bożonarodzeniowe ciasteczka 273

będą smaczne. Przyznam się, że nadzienie musiałam spróbować, co do niego nie mam najmniejszych wątpliwości że jest pyszne, w końcu są bakalie, czyli to co lubię :) Oficjalna degustacja odbędzie się w święta, już nie mogę się doczekać ! :D Przepis na ciasto znalazłam na blogu 'moje wypieki' , natomiast na nadzienie na 'bazylia czy wanilia' :) Wyszło mi 27 szt :) Składniki na ciasto

charlotte gotuje
Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie 207

miękkim wnętrzu i chrupiącej skórce. Delikatnie pachnący zakwasem. Z ziarnami słonecznika. Utrzymuje świeżość przez dłuższy czas. Pyszny, domowy, pieczony w keksówce. Polecam!    Składniki: Zaczyn: 2 łyżki zakwasu żytniego; 500 ml letniej, przegotowanej wody; 2 szklanki mąki żytniej (typ 720); Ciasto chlebowe: 250 g mąki pszennej razowej (typ 2000); 250 g mąki pszennej (u mnie

Gospodyni Miejska
Proste babeczki waniliowe 3301

pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić "do góry nogami" albo poukładać na kratce, żeby ostygły. ...lub zjeść na ciepło z pyszną lekko rozpuszczoną czekoladą w środku :) Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania