Chleb idealny - z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Pyszny! Świetnie smakuje posmarowany z samym masłem jak i wszelakimi pastami. Świeżość zachowuje przez kilka dni. Poniższy przepis bardzo przypadł mi do gustu, ponieważ ciasta praktycznie nie trzeba ręcznie wyrabiać. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać ze sobą i pozostawić do wyrośnięcia :) Składniki na 1 bochenek (mała forma keksowa): 1,5 szklanki mąki
UgotowaćZ okazji majówki upiekłyśmy z Mamą bardzo prostą babkę z pysznymi warstwami pysznej Nutelli. Polecamy :) Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego
Przepisy AleksandrySernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego
Bulliomusztardzie pieczony Sałatka z grillowaną piersią kurczaka Pieczone żeberka z kluskami śląskimi Mazurek biszkoptowy z bakaliami, ciasto czekoladowe i błyskawiczne - makowe Biszkoptowa babka waniliowa produkcji mojego Taty I mój Syn zwarty i gotowy pochłonąć wszystko co w zasięgu ręki ;) Wszystko pyszne, ale ilość jedzenia jak zwykle nie do przejedzenia ;) Czego do tej pory nie ma na blogu z pewnością
Kuchnia po mojemuwyrośnięcia na kolejne 30 minut. Formować z ciasta kuleczki i wkładać je do formy. Znów odstawić ciasto do wyrośnięcia na 20 minut. Piec babeczki w temperaturze 160-170oC przez około 20 minut, aż ładnie się przyrumienią. Posypać cukrem pudrem. Pysznie
MarciochaKucharzykawowym . Babeczka jest pyszna , mięciutka wprost rozpływa się w ustach . W sam raz na świąteczny stół :) Składniki(...)babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kasza manną Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 190 stopni około 50 minut do suchego patyczka . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka . Po przestygnięciu babkę polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub posypką czekoladową . Pyszna , prosta :) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliPrzepisy z rabarbarem nadal w natarciu. Oprócz tego pojawi się na pewno jeszcze jeden - na pyszny kompot z rabarbaru i truskawek. Ale o tym kiedy indziej
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Przepis mega słodki, mega dobry i mimo, że typowo amerykański to nie tłusty chlebek bananowy! :) Świetny chlebek na drugie śniadanie do kawy lub na wieczorne pogaduchy
Czarnawisienkapieczenia- wyszedł płaski placek. Drugą połowę umieściłam w keksówce i z niej wyszedł bardzo zgrabny chlebek. Ciasto warto podzielić, bo mniejszy chlebek łatwiej jest wypiec. Robimy to w 190*C przez około 30 minut. Bochenek z foremki keksowej Chlebek jest pyszny jeszcze na ciepło- wilgotny i przepięknie pachnący. Zachwycił mnie od razu, ale wciąż zadawałam sobie pytanie
les mirabellesWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na tradycyjny sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. Smakuje bardzo pysznie. Niezastąpiony na świątecznym stole. Polecam Post
Marta Gotujemożna go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je dowolnie modyfikować wg. gustu. oto mój pomysł! SKŁADNIKI: około 0,5kg. fileta z piersi kurczaka 2- 3 łyżki masła klarowanego Ciasto: 100 ml.jogurtu naturalnego gęstego 3- 4 łyżki mąki pszennej 1 jajko żółty starty na grubych oczkach
Kuchnia Beatyzawijańcami. Ja najbardziej lubię nazywać je różyczkami, ale niezależnie od tego jak je nazwiemy, stwierdzimy że są pyszne. Wbrew pozorom nie wymagają dużego wkładu pracy, ani długiego czasu oczekiwania, mimo iż są drożdżowe. Tak naprawdę zrobiłam je zupełnie przypadkowo, tzn. przygotowałam ciasto drożdżowe na słodkie, odrywane bułeczki z masą kajmakową, a że w między czasie wymyśliłam sobie, że zrobię bułeczki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiodstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. W rondlu rozgrzewamy olej . Na rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką ciasto i smażymy pączki do momentu aż będą złocisto brązowe z obu stron. Po wyjęciu osączamy na ręczniku papierowym. Pączki będą nieco nieforemne, ale pyszne. Można posypać je cukrem pudrem lub polukrować. Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 pączusiów. A taki piękny
Dzieje kuchennej Wiewiórymega szybkie i proste do zrobienia. Wystarczy z podanych składników zagnieść ciasto, przełożyć je do maszynki i wyciskać ciasteczka o różnych kształtach. Później zostaje nam już tylko upiec je w piekarniku i delektować się ich pysznym smakiem. Taka maszynka marzyła mi się od dawna. Niedawno otrzymałam ją jako nagrodę
Marta GotujeBiblioteczki Poradnika Domowego. Tym razem postanowiłam upiec sernik z ananasami. Już dawno nie jadłam tak pysznego sernika. Niesamowicie delikatny, puszysty, nie za słodki, po prostu idealny pod każdym względem. W oryginalnej wersji jest bez polewy. Przepis na dużą blachę ciasta. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej ½ szklanka mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru pudru 150 g masła lub margaryny
Na słodko lub wytrawnie