coś pysznego i szybkiego. Scones- typowe angielskie ciasteczka;) Zazwyczaj podawane są do popołudniowej herbaty bądź szklanki mleka. Często rodzynki zastępowane są suszoną żurawiną, ja postanowiłam dodać kawałki czekolady;) Ciasteczka są pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Pysznie smakują również solo. Wyglądem przypominają malutkie, puszyste biszkopciki. Serdecznie polecam;) Przepis pochodzi z dodatku do jednej z gazet. Składniki: 2 szklanki mąki(...)wyciąć szklanką ciastka, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostawionym płynem, i piec przez 10 minut w 220 stopniach. Z podanych proporcji wyszło mi 16 ciasteczek, wykrajanych szklanką. Smacznego
Krakowskie smaki AniTaki piękny weekend za nami.. tyle słońca i dobrej kawy ;) A cóż lepszego do dobrej kawy niż pyszne czekoladowe! ach, jak bardzo czekoladowe ciasteczko ;) Jeśli ktoś lubi sobie podnosić poziom hormonu szczęścia przy pomocy czekolady, a chwilowo nie ma ochoty na czekoladę w tabliczce, polecam mocno czekoladowe muffiny. Przez(...)mojego Męża określone jako wytrawne (bo paradoksalnie mało słodkie ;) A w czasie pieczenia i po wyjęciu z piekarnika... ten zapach czekolady!! Nic tylko stać i wąchać;) Dobre ciasteczko i pyszna kawa, takie Dzień Kobiet mógłby trwać... I pierwsze ciastka na zbliżające się Święta już wymyśliłam ;) Takim muffinom nikt się nie oprze ;) Czekoladowe muffiny Składniki: 20 dag masła
Lawendowe NieboŻurawina to jest akurat produkt do którego długo się przekonywałam, ale jak już się przekonałam to na całego :). Choć przychodziło mi to stopniowo. Ciasteczka wyszły
Moje pyszne gotowaniePyszne kokosanki... fakt, jest przy nich trochę dłubania, ale ich smak wynagradza wszystko ! Delikatne, chrupiące, rozpływają się w ustach ! I niestety uzależniają, jak się człowiek przysiądzie do słoika to koniec :) Inspirację czerpałam z bloga Kuchnia w zieleni . Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Składniki: 170 g miękkiego masła 160 g mąki pszennej 90 g cukru 140 g brązowego cukru
Kulinarne przygody GatityPyszne, rozpływające się w ustach rogaliki półfrancuskie, delikatnie oprószone cukrem pudrem są tak wyśmienite, że zniknęły w tempie błyskawicznym. Wyjątkowo proste do przygotowania, delikatne, naprawdę pyszne! Przepis podpatrzyłam na blogu Kulinarne Szaleństwa Maniusi i tak mi się spodobał, że musiałam go wypróbować. Polecam!!! Składniki na półfrancuskie rogaliki z marmoladą z płatków róży i truskawek na 32 sztuki(...)kulę, a następnie rozwałkujemy na dość cienki placek. Powstałe koło dzielimy na 8 równych części. Łyżeczkę nadzienia nakładamy na każdy trójkąt i zwijamy ciasto ku środkowi formując rogaliki. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C do czasu, aż się ładnie zarumienią czyli około 20 minut. Po tym czasie
Rozpustne gotowaniePyszne, chrupiące ciastka czekoladowe. Intensywne w smaku, bardzo aromatyczne, podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu. Szybkie i proste w przygotowaniu, co można zobaczyć na załączonym do przepisu FILMIE . Ciastka są smaczne, sycące, ale trochę się kruszą podczas jedzenia, więc proszę mieć pod ręką talerzyk. Piękną kratkę do studzenia ciast CAKE COUTURE BIRKMANN , którą widać na załączonych zdjęciach, otrzymałam(...)poszatkowaną czekoladę, płatki kukurydziane i wymieszać rękoma. 3. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę między ciasteczkami zachować odstępy). Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 190oC) przez około 15-17 minut. 4. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do przestygnięcia na około
Mała CukierenkaPyszne, chrupiące ciastka czekoladowe. Intensywne w smaku, bardzo aromatyczne, podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu. Szybkie i proste w przygotowaniu, co można zobaczyć na załączonym do przepisu FILMIE . Ciastka są smaczne, sycące, ale trochę się kruszą podczas jedzenia, więc proszę mieć pod ręką talerzyk. Piękną kratkę do studzenia ciast CAKE COUTURE BIRKMANN , którą widać na załączonych zdjęciach, otrzymałam(...)poszatkowaną czekoladę, płatki kukurydziane i wymieszać rękoma. 3. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę między ciasteczkami zachować odstępy). Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 190oC) przez około 15-17 minut. 4. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do przestygnięcia na około
Mała CukierenkaPyszne, mięciutkie, idealne na podwieczorek lub drugie śniadanie. Rogaliki drożdżowe z białym serkiem naprawdę polecam. Trochę się trzeba napracować, ale satysfakcja i smak gwarantowane. Składniki na około 45 sztuk: 560 g mąki pszennej tortowej 200 ml mleka 75 g cukru 80 g masła 0,5 łyżeczki soli 2 jajka Składniki na masę serową: 400 g twarogu (ja użyłam półtłustego(...)minut. Przed samym pieczeniem posmarowałam każdy rogalik roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Włożyłam je do rozgrzanego piekarnika i piekłam w temp.190 stopni przez około 15 minut. Po wyjęciu studziłam ciasteczka na kratce. Popruszyłam cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również ROŻKI MAŚLANO SEROWE Z JABŁKAMI
potrawyregionalnePieczone pstrągi tęczowe z gałązkami rozmarynu i suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz frytkami ze słodkich ziemniaków-batatów. Zdrowy, pyszny i aromatyczny obiad przygotowany na jednej blaszce do
Oryginalny smakPyszne i banalnie proste danie. Wystarczy wcześniej wszystko przygotować. Pokroić warzywa i mięso, a makaron ugotować. Potem to już z górki Usmażyć w woku lub dużej
Oryginalny smakPyszne ciasto w którym karmel idealnie do niego przenika i tworzy wspaniałe połączenie z ananasem. Przepis znalazłam w gazecie Krok po kroku.. Składniki: - 250 g
Kulinarne życie