puszyste racuchy - 351 przepisów (strona:7/24)

Racuchy z borówkami i tartymi orzechami 143

pamięta z dzieciństwa puszystych, pachnących drożdżami i posypanych cukrem pudrem racuchów?? Ja doskonale pamiętam, te z aromatycznymi jabłkami. Dziś do gotowego ciasta wrzucam owoce w zależności na jakie mamy ochotę. I tak, oprócz racuchów z jabłkami i cynamonem zdarzały się w naszym domu: racuchy z bananami i wiórkami kokosowymi, racuchy z jagodami, racuchy

Zasmakuj Kuchni
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 181

bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska Ponownie bardzo udany produkt. Łatwy i szybki w przygotowaniu, a efekt końcowy w pełni zadowalający. Racuchy wychodzą smaczne, mięciutkie i puszyste. W ramach urozmaicenia, d o ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne wybrane owoce.  Wartość odżywcza w 100 g produktu:  Energia: 345 kcal

Zdrowie na języku :P
Racuchy z jabłkami 137

Zbiory w sadach się rozpoczęły. Jednym z owoców, które możemy wykorzystywać w różnoraki sposób jest jabłko. Dlatego dzisiaj postanowiłam zrobić moim bliskim pyszne racuchy z jabłkami. Zawsze wychodzą puszyste, słodkie i pięknie pachnące. Niewątpliwym walorem tego placka jest to, że można go spożywać i na ciepło i na zimno. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Racuchy z jabłkami 144

idealne na śniadanie, obiad, deser podwieczorek czy kolację. Przygotowanie zajmuje chwilę, a składniki które są potrzebne na pewno znajdują się w każdej kuchni. Racuchy z tego przepisu wychodzą puszyste i bardzo miękkie i są bez dodatku drożdży. W moim domu goszczą bardzo często.     Składniki: 1 jajko, 3 łyżki cukru, 2 szkl. mąki, 2 łyżeczki proszku

Passion of Cooking
Racuchy kochane :) 224

koniec dodać cynamon . Smażymy racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą rumiane. Posyp cukrem pudrem. Smacznego :) Dlaczego kefir ? Kefir sprawia, że racuchy są bardzo wilgotne i puszyste. Również można zastąpić maślanką lub zsiadłym mlekiem

Wypieki Uli
Racuchy bezglutenowe na maślance (ryżowo-jaglane) 163

prostym i mega smacznym przepisem na racuchy.  Niestandardowe, bez drożdży, białego cukru i glutenu. Zdrowe, smaczne i zaskakująco puszyste. Dla dzieci miła odmiana dla tych tradycyjnych. Do przygotowania racuchów użyłam maślanki truskawkowej a gęstości nadaje banan. Zamiast tradycyjnej białej mąki użyłam mieszanki mąki ryżowej i jaglanej. Jeśli chodzi o smak, to nikt się nie połapał

vaniliowoczekoladowa
Racuchy na maślance bez drożdży 335

Racuchy na maślance bez drożdży – są baaardzo puszyste i pyszne! Idealnie smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera ani droższy. Wystarczą tylko tanie i ogólnodostępne składniki, The post Racuchy na maślance bez drożdży appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pyszne śniadanie – placuszki z ricottą 208

Nie zawsze śniadanie musi oznaczać kanapkę z masłem i wędliną (no chyba, że jest to domowa wędlina ). W każdym bądź razie poniżej pokażę Wam przepis na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jogurtowe racuchy z jabłkami 201

Jogurtowe racuchy z jabłkami Dziś polecam łatwe, puszyste i przepyszne placuszki jogurtowe z jabłkami, które zawsze się udają, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę!     Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego (użyłam gęstego) 1 jajko 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 jabłko olej do smażenia cukier puder do posypania(...)Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor *** *** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Podajemy posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) Artykuł

Blog z Apetytem
Racuchy na jogurcie greckim 143

zachęcam do przygotowania drożdżowych racuchów z dodatkiem jabłek. Wbrew pozorom takie placuszki są szybkie do przyrządzenia (ciasto wyrabiamy łyżką i pozostawiamy do wyrośnięcia). Racuchy z poniższego przepisu są miękkie, puszyste i sycące.  Składniki na porcje dla 3-4 osób: 1 duży jogurt grecki (około 400 g) 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 1/4 szklanki mleka(...)ciasto pozostawić do wyrośnięcia  (do podwojenia masy; około 1 godzina) . W rondelku lub na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 racuch = 1 łyżka) . Racuchy smażyć na średnim ogniu, z każdej strony po 1,5-2 minuty (do zezłocenia) . Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik. Lekko odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypać

Ugotować
Aebleskiver - duńskie racuszki z pomarańczą i kardamonem na maślance 150

Delikatne, puszyste i przepyszne, takie właśnie są duńskie pączuszki Aebleskiver, których konsystencja ciasta bardziej przypomina tę naszych racuchów. W Skandynawii do ich wypiekania używa się specjalnie żłobionych patelni, które zapewniają im okrągły kształt pomimo niewielkiej zawartości tłuszczu. W Polsce ciężko jest dostać taką patelnię w przeciętnym sklepie i najlepiej szukać ich w sprzedaży internetowej, jednak

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Racuchy z jabłkami 115

naszej rodzinie wszyscy je lubią, bo są słodkie, bardzo sycące a jednocześnie bardzo kuszące i zawsze jest ich za mało. Te wegańskie racuchy, bo o nich mowa, są puszyste i mocno jabłkowe, a w dodatku mają fajne kształty! D o ich smażenia używam foremek silikonowych, dzięki którym mamy ciekawie wyglądające racuszki i nie tylko dzieci je uwielbiają(...)dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone jabłka do masy drożdżowej i całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i albo łyżką nakładamy ciasto i smażymy racuchy aż się zarumienią z obu stron albo używamy foremek silikonowych Do smażenia racuchów już od dawna używam foremek silikonowych – mają one specjalne uchwyty, żeby się nie poparzyć

Lamarida.pl
Racuchy drożdżowe z jabłkami 157

cukrem pudrem i popijając mlekiem. W sumie do dzisiaj mi tak zostało, choć dla odmiany zdarzy mi się je również usmażyć, a nie tylko zjeść. ;) Racuchy z babcinego przepisu są delikatne, puszyste, pachną cynamonem i nie brakuje im jabłek. Nie można im się oprzeć! Czy można wyobrazić sobie bardziej idealny obiad lub podwieczorek tą jesienną porą? :) Składniki(...)ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i kładziemy po łyżce wyrośniętego ciasta, smażąc z obu stron na złoto. Gotowe racuchy odsączamy na ręczniku kuchennym i podajemy posypane cukrem pudrem lub z łyżką kwaśnej śmietany

Food Square
Naleśniki z białym serem 297

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy na maślance bez drożdży 10316

Racuchy na maślance bez drożdży – są baaardzo puszyste i pyszne! Idealnie smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera ani droższy. Wystarczą tylko tanie i ogólnodostępne składniki, by stworzyć pyszne placuszki, które kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Przepis na te racuchy rosyjskie na maślance w odróżnieniu

Kulinarne Przeboje