puree - 3280 przepisów (strona:118/219)

Babeczki burczane 203

pestek winogron 100 g dowolnej mąki (u mnie pszenna) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Piekarnik nagrzać do 180 st. Buraki umyć, obrać, zetrzeć na tarce następnie zmielić na puree blenderem lub w malakserze (trzeba mielić kilka minut). Dodać resztę składników, oprócz orzechów. Zmielić na gładką masę, dodać orzechy wymieszać. Wypełnić papilotki ciastem, wyrównać. Piec

moj przepis na
Kotleciki rybne 140

minut z każdej strony na średnim ogniu (do zezłocenia). Usmażone kotleciki warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotleciki można podawać z ziemniakami (np. puree) lub ryżem oraz ulubionymi warzywami (np. gotowanymi), jak też surówkami. Smacznego

MyCookBook.pl
Toruński Festiwal Smaku „Kuchnia krzyżacka” 121

Drugie miejsce zespół z restauracji Hanza Pałac, Rulewo w składzie Mateusz Malej i Mariusz Flatau.  Przygotowali: baranek po polsku podany na konfiturze z czerwonej cebuli w towarzystwie piernikowego puree, marynowanej rzodkiewki i sosu imbirowo szafranowego. I tu jurorom należy się medal ;) Sama dokładnie tak samo bym oceniła. Smak, nawiązanie do historii, prezentacja.... no i kacze udo było daniem bardziej

królestwo garów
Bananowe pancakes 146

łyżka miodu Wykonanie: jajka ubić z cukrem na kogel-mogel. Dodać szczyptę soli banany obrać, pokroić i przy pomocu blendera zrobić bananowe puree. Wmieszać do jajek banany i dodać mleko mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W 3 porcjach wmieszać do ciasta nakładać po 1 łyżce ciasta na średnio gorącą, natłuszczoną patelnię. Smażyć po 2-3 minuty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pietruszka karmelizowana 98

włożyć miód a następnie pietruszki. Smażyć do zrumienienia ze wszystkich stron. Dodać masło. Obsmażyć pietruszki ze wszystkich stron na maśle. Podałam ze schabem z dzika w sianie  i puree ziemniaczanym z orzechami włoskimi . zastawa

królestwo garów
Biały krem z pietruszki i selera z dodatkiem jabłek i smażonych na maśle listków szałwii 167

seler? Pierwsze co przyjdzie do głowy to rosół, zupa jarzynowa czy sałatka z majonezem. Są to jednak tak wdzięczne produkty, że śmiało można je samodzielnie piec z ziołami, przygotowywać puree czy proste zupy. Proste nie znaczy gorsze.  Z pietruszki i odrobiny selera przygotowałam zupę krem. Jabłko dodane na końcu podkręca ciekawie smak. Bez wątpienia, nie jest to zupa mdła

Codzienna kuchnia niecodzienna
Muffiny z batatów, szynki parmeńskiej i szczypiorku. 152

łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki chili 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Batata ugotować ze skórą do miękkości. Następnie obrać, pokroić w kostkę i zmiksować z jajkami na puree, używając blendera. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć chwilę na patelni. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do batatów i jajek dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku. Formę na muffiny

zadanie-gotowanie
Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. 179

plastry i polewamy sosem ziołowym, podajemy z kuskus i sałatką, resztę sosu możemy podać w sosjerce. Taka wieprzowa sztuka mięsa smakuje też doskonale w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i buraczkami. The post Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Truskawkowo-mleczny deser z chia 122

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 szklanka mleka 200 g truskawek 6 łyżek nasion chia 2 łyżki miodu Truskawki zmiksować na puree, przelać do szklanki, uzupełnić mlekiem aby szklanka była pełna. Dodać 3 łyżki nasion chia, 1 łyżkę miodu i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Do szklanki mleka dodać 3 łyżki

kulinarnyswiatdomi
Potrawka z kaszy i pieczonej dyni z ananasem 184

Moje zapasy dyni ograniczyły się do kilku słoików puree i żelaznego zapasu mrożonej, więc zostałam zmuszona do kupienia świeżej. Wstyd się przyznać, ale po raz pierwszy jadłam dynię piżmową, a to dlatego moje dynie urosły średnio 25 kg . Proponuję przygotowanie banalnie prostej potrawki ale za to niezwykle aromatycznej, składniki są tak dobrane, że nie potrzebują nadmiaru przypraw

greenscarf
Wątróbka drobiowa panierowana 155

kilka minut do zrumienienia. Na koniec wyłączyć ogień, przykryć patelnię pokrywką i pozostawić kilka minut, by doszła. Podawać prosto z patelni oprószoną solą i pierzem. Idealnie smakuje z puree ziemniaczanym i domową kiszoną kapustą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Indycze golonki w marynacie miodowo-musztardowej 135

polewamy co jakiś czas odlaną marynatą. Jeżeli chcemy mieć golonki zrumienione to na 10 min. przed końcem pieczenia odkrywamy garnek  i przypiekamy z góry. Podajemy np. z ziemniaczanym puree albo z kopytkami. Jako dodatek wybrałam surówkę z kiszonej kapusty

Kulinarne przemyslenia
Pieczona biała kiełbasa z duszoną kapustą 164

kiełbasę zalać piwem i piec 40 minut w nagrzanym do 200 stopni  piekarniku. Na talerz wykładamy kapustę , na niej układamy upieczoną kiełbasę. Bardzo dobrze komponuje się z ziemniaczanym puree

Kulinarne przemyslenia
Ziemniaczany suflet ze śledziem 120

kostki masła 1 duża czerstwa pszenna bułka mleko 1 łyżka tartej bułki 4 świeże filety śledziowe (bez skóry) kapary gałka muszkatołowa sól pieprz   Przygotowanie   Ziemniaki ugotowałem, zrobiłem puree, przyprawiłem mieloną gałką muszkatołową, ostudziłem. Miąższ bułki namoczyłem w mleku, odcisnąłem. Utarłem masło z trzema żółtkami, dodałem ziemniaki i bułkę, sól i pieprz. Wymieszałem. Ubiłem pianę z białek i dodałem

R'n'G Kitchen
Langosze wg Aleex 156

maki • 1 szklanka letniego mleka • 3 dkg drożdży • 1 łyżeczka cukru • 1-2 łyżki oleju • 2 ziemniaki • sól Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotować i utłuc, aż powstanie puree. 2. W misce wymieszać razem mleko, mąkę, drożdże, cukier, olej. Powinna powstać dość gęsta papka, do której należy dodać ziemniaki i wymieszać wszystko razem. 3. Posypać na wierzchu delikatnie mąką i zostawić

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania