szklanki. 5. W zależności jak jest kwaśny, zagotować i ewentualnie posolić, najlepiej ugotować zupę wcześniej, bo zyskuje na smaku, kiedy odstanie. 6. Można podać ja z ziemniakami puree lub całymi . Polecam
W mojej kuchnimiód lub syrop klonowy do smaku Sposób przygotowania: 1. Maliny opłukać (mrożone rozmrozić), zmiksować w blenderze, dodać sok malinowy i przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się pesteczek. 2. Powstałe puree malinowe przełożyć do miarki i dopełnić wodą do otrzymania pojemności - 250 ml. 3. Dodać 3 łyżki nasion chia i wymieszać. Odstawić na 15 - 20 minut. 4. Do mleka kokosowego dodać
W mojej kuchniszybki obiad w tygodniu, którego przygotowanie nie zajmie nam dużo czasu, a będzie zdrowo, smacznie i do syta! Zaczynam od kaszy orkiszowej, która bardzo nam zasmakowała © Do tego puree z brokułu z odrobiną sera i trochę kurczaka doprawionego inaczej niż zwykle. Całość palce lizać. Oczywiście kaszę można podmienić na swoją ulubioną ;) Poziom trudności: łatwe
Bazując na smakuwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Puree z kalafiora smakuje rewelacyjnie i może być doskonałą alternatywą dla wersji ziemniaczanej. Jest również o wiele szybsze w przygotowaniu. Idealnie łączy się z różnego rodzaju mięsami, a mi najbardziej smakuje bez żadnych dodatków. 1 kalafior 1 cebula 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka masła 2-3 łyżki śmietany
Di gotujepiec 1-1,5 godziny. ** Mięso wyjąć z piekarnika, podpalić siano, gdy się rozpali należy przykryć pokrywką i odstawić na 10 minut. Mięso wyjąć, oczyścić z siana. Podałam z puree ziemniaczanym z orzechami włoskimi i z pietruszką karmelizowaną w miodzie spadziowym. *ocet „ekologia spod strzechy” **Długość pieczenia zależy od grubości schabu oraz temperatury w piekarniku. Pamiętajmy, że każdy piekarnik inaczej
królestwo garówsosu. Doprawić do smaku solą.. Mięso grillować po kilka min z każdej strony.. (kiedy patelnia grillowa puści mięso wtedy jest gotowe - nie szarpać). Ja podałam z szpinakowym puree z ziemniakami.. Smacznego
Gaździnka warzypatelnię przekładam masło oraz olej. Podgrzewam. Dodaję cebulę i mięso. Oprószam solą i pieprzem. Smażę na małym ogniu do momentu, aż mięso się zarumieni. 3. Mięso podaję z puree ziemniaczanym i buraczkami. Mięso podałam z pysznymi tartymi buraczkami , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Buraczki ORZECH to doskonały dodatek do drugiego dania. Są bardzo dobre w smaku, idealnie doprawione
Tradycyjna kuchnia Kasikurczaka z kruszonką... Jednak nawet dla córki nie odważę się na taki eksperyment :) Siekane kotleciki z dodatkiem żółtego sera są świetną alternatywą dla klasycznych kotletów. Czasem podaję je z puree z ziemniaków, a innym razem z frytkami. Zdarza się też, że w przypadku nagłego ataku głodu, ratują mojego syna przed "zagładą" w wersji solo ;) Spróbujcie, bo warto! Składniki
zadanie-gotowaniepieczony jogurt sojowy* z bananem (puree w środku), domową granolą i tahini~ *domowy :) Przepraszam, że ostatnio znów długo mnie tu nie było, ale jest tylko gorzej...Czas dorosnąć i zrozumieć, że w autodestrukcji nie ma jednak nic dobrego...Ostatnie wydarzenia tym bardziej powinny mnie w tym utwierdzić...Omdlenia dwa dni z rzędu, ewidentne przetrenowanie i wycieńczenie codziennymi min. godzinnymi ćwiczeniami
breakfast of dreamszalać wodą. Gotować na małym ogniu około 15 - 20 minut. Garnek zdjąć z ognia i wyjąć jabłka i gruszki, a także przyprawy. Jabłka i gruszki miksować na gładkie puree i dodać z powrotem do garnka. Dodać sok z pomarańczy i cukier do smaku (ale z umiarem;)). Można podawać z płatkami migdałów i ulubionym rodzajem makaronu - krótkie wstążeczki, kokardki
zadanie-gotowanieformie tłuczonej z podsmażoną cebulką. Takie rozwiązanie ma wiele zalet. Przede wszystkim fajnie smakuje. Daje również wrażenie obfitszego obiadu. Możemy ten zestaw jeść na różne sposoby: dobierać sobie puree ze wspólnej michy, nałożyć słuszną porcję na swój talerz, lub wymieszać łychę jako zagęszczacz. To naprawdę wiejski sposób. Kto też wie, czy przypadkiem w dawniejszych czasach weganizm nie opanowywał chłopskich chat
zadanie-gotowanieziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Odłożyć na sito, aby odsączyć płyn (ok. 20 minut). Wodę zlać, a osadzoną na dnie skrobię dodać do ziemniaków Ugotowane ziemniaki utłuc na puree. Ziemniaki surowe i ugotowane oraz mąkę połączyć i wyrobić jednolite ciasto. Można sprawdzić czy ciasto się nie rozpada, formując mała kulkę i wrzucając ją do wrzątku. Jeżeli tak by się
zadanie-gotowaniejest to jeden z charakterystycznych produktów kuchni Irlandii. O polskiej kuchni można powiedzieć to samo. Tu i tam warzywo to lubiane jest bardzo i często spożywane w postaci puree. Z tłuczonymi ziemniakami wiadomo jak jest - czasami zrobi się ich za mało, ale zdecydowanie częściej - sporo za dużo. Na pewno znacie różne sposoby na wykorzystanie takiego nadmiaru. Ten przepis jest
zadanie-gotowanieżelatyną. Do dzieła! ;) Składniki: na owsiany spód: 250 g płatków owsianych 2 banany 50 g oleju kokosowego nierafinowanego Płatki owsiane drobno zmielić, np. w malakserze. Banany zmiksować na gładkie puree. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni
Kuchnia Elliekalafiora NIE SOLĄC WODY! Mamy zrobić mus czekoladowy, a nie wytrawnego kalafiora ;) Gdy kalafior jest już mięciutki (nie może być al dente) wrzucamy go do malaksela i miksujemy na puree. Do zmiksowanego i jeszcze gorącego kalafiora dodajemy kakao, żelatynę i słodzidło – i znowu miksujemy. Musimy robić to szybko, żeby słodzidło i żelatyna rozpuściły się od ciepła kalafiora :) Próbujemy masy
Jak gotować i nie zwariować