puree - 3280 przepisów (strona:114/219)

Pierś kaczki w sosie wiśniowym z brandy 104

Przepyszna, delikatna pierś kaczki z kwaśnym, przełamującym tłustość mięsa, sosem. Tak przygotowaną pierś można podać z aksamitnym puree ziemnaczanym i ulubioną surówką lub warzywami na parze. Z pewnością będzie smakowało wyśmienicie. Składniki (na 2-4 porcje): 2 piersi kaczki ze skórą, około 500 gram 1 szklanka wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych 1 kieliszek brandy 1/3 szklanki bulionu szczypta soli

Mango Papaja
Góralskie chlebki czyli Moskole 214

podusie i delikatne, radzę mąkę dozować. Ale o tym zaraz. :) Najpierw ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, wystudź, następnie zmiel w maszynce lub zgnieć na gładką masę (jak na puree). Dodaj do nich sól i pieprz i jajko wesołe w całości. Wymieszaj i właśnie - tu i teraz moje ale, ale! - dosypuj mąki do ciasta i wyrabiaj je tylko do czasu

Garniec Magalie
PASTA KANAPKOWA Z BURAKÓW 242

Składniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam mielimy, dodajemy do buraka wraz z olejem, cytryną, przyprawami. Dokładnie mieszamy

Kasia Sarna
Lekki makaron z kurczakiem i brokułami / Light chicken and broccoli pasta 209

milk and bring to a simmer and cook until broccoli is tender. Season with chilli flakes and thyme and transfer the mixture to a blender and puree. Return to the pot over medium low heat. Season with salt and pepper to taste. Add the chopped broccoli and chicken to the pan, cover and cook, adding more milk if necessary, until

karmelowy
Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem wg. Susan Herrmann Loomis 175

przyjaciół i poznajmy tajniki domowych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. na francuskie specjały. Recenzję książki znajdziecie tutaj Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem Cervelle de canut, concombre en puree en verrine   Ta rozkoszna przystawka rozbudza kubki smakowe swoją ziołową świeżością. Czy może być coś doskonalszego w swojej prostocie? Idealnym dopełnieniem będzie sauvignon blanc z Domaine de Mont

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kacze udka 208

taką marynatę i taki sposób przyrządzenia kaczki, dlatego gdyż jest bardzo soczysta i pięknie pachnie przyprawami. Takie kacze udka podaję z ziemniakami w różnej postaci: klasycznymi z wody, puree, kluskami śląskimi, kopytkami, pyzami ziemniaczanymi i surówką lub buraczkami. Udka są tak pyszne, że nie potrzeba dodatków owoców czy żurawiny. Oczywiście jeśli chcecie to możecie upiec je z jabłkami, gruszkami, śliwkami

Zasmakuj Kuchni
Czy naprawdę wiesz jak przygotowywać bakłażana? 142

minut, a następnie opłukać i osuszyć przed gotowaniem. 4. Pieczenie Pieczenie wydobywa bogaty, intensywny smak z bakłażana. Możemy upiec całe bakłażany ze skórą, a dopiero później pokroić lub zrobić puree i dodać do innych potraw np. mięsa (200 st C przez 50-60 minut). Bakłażan może być również pieczony jako faszerowany lub pieczony w plasterkach lub w kostce

Tradycyjna Kuchnia
Sorbet truskawkowy 156

Sposób przygotowania: Na początku przygotuj owoce. Umyj je dokładnie i odsącz z wody. Pourywaj szypułki i pokrój truskawki na ćwiartki. Pocięte truskawki obsyp cukrem i blenderem zmiksuj do postaci puree. . Przecedź truskawki przez sitko do miski. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Masa powinna być zimna. Następnie do masy dodaj sok z cytryny. Składniki wymieszaj dokładnie ze sobą. Tak przygotowany

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lunch u Dyletantów 172

parmeńską. Idealny na upalny dzień – a właśnie za oknem był skwar Kwiat cukinii, ricotta, vinagrette cytrynowy. Idealnie usmażone kwiaty cukinii z delikatnym nadzieniem z kremem z ricotty. Jagnięcina, bakłażan, puree z czosnku.  Mielona jagnięcina zapieczona na połówce bakłażana. Tak jak nie przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż po cichu troszkę się bałam

królestwo garów
Caldo verde 122

Garnek przykryłem i przy niskiej temperaturze gotowałem do miękkości ziemniaków. W międzyczasie liście jarmużu zrolowałem i pokroiłem w cienkie paski. Gdy ziemniaki i cebula się ugotowały, wyjąłem je, zrobiłem puree, które dodałem do rosołu wraz z jarmużem i pokrojoną w grubsze plasterki kiełbasą. Doprawiłem do smaku solą. Doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Udekorowałem natką

R'n'G Kitchen
Zupa grochowa na golonce, idealna na jesień 190

zupą i zostawiłam na małym gazie na 45 minut, tym razem pod przykryciem. Trzeba mieszać, żeby zupa się nie przypaliła. W tym czasie groch całkiem się rozpadł na puree. Golonkę wyjęłam z garnka, zdjęłam z niej skórę a chude mięso rozdzieliłam wzdłuż włókien za pomocą widelca na cząstki i przełożyłam ponownie do zupy. Doprawiłam do smaku solą i na wierzchu

Kuchnia u Krysi
Ziemniaki pieczone z kminkiem do obiadu 177

Ziemniaki można przygotowywać na wiele wariantów: gotowane, jako puree, pieczone, a nawet grillowane . Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1 łyżka kminku 5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki mieszanki przypraw np. czosnek mielony, majeranek, pieprz, słodka papryka, kolendra Wykonanie: Ziemianki obrać i obgotować na półtwardo (około 15 minut). Wymieszać z przyprawami i olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak z sosem jagodowym / Chicken with blueberry sauce 199

zapiekania w piekarniku, danie staje się praktycznie jednogarnkowe. Chrupiące udka, delikatnie słodki sos jagodowy z aromatem rozmarynowym na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Podałam je z nieziemskim puree z kalafiora Gorodna Ramsaya , pycha! Jedynym minusem są fioletowe zęby po obiedzie, ale zapewniam, że warto Scroll down for recipe in English Kurczak z sosem jagodowym (4 porcje) Składniki: 4 udka

karmelowy
Restauracja Abażur | Warszawa 173

Może to wina zbyt wielu dodatków? Sama nie potrafię ocenić. Kurczak zapiekany w musztardzie z pieczonymi warzywami – 35zł To danie było smaczną, tradycyjną propozycją obiadu. Mięciutki kurczak, delikatne puree i porcja pieczonych warzyw. Jedyne czego mogłabym się czepić: dodałabym więcej musztardy, aby kurczak bardziej nią przeszedł, ale to przecież kwestia gustu. Crème brûlée z rozmarynem – 16zł Był idealny

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania