puree - 3280 przepisów (strona:108/219)

Sernikobrownie z truskawką 198

pomarańczy (opcjonalnie cytryna) Sposób przygotowania Mus truskawkowy Truskawki gotować razem z cukrem, cytryną i wanilią na małym ogniu, bez przykrycia, przez około 45 - 50 minut aż powstanie gęste puree. Truskawki rozgnieść praską lub zmiksować (można to zrobić pod koniec lub w połowie gotowania). Ostudzić Masa czekoladowa Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 23-24 cm lub małą blaszkę

Wypieki i Rumieńce
muffinki w wersji mini 124

składniki: suche: 1,5 szkl mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szkl cukru 3 łyżki kakao szczypta soli mokre: 3/4 szkl dyniowego puree 2 jajka 1/3 szkl oleju 1/2 szkl jogurtu greckiego Składniki suche wymieszać w jednej misce. Składniki mokre wymieszać porządnie w drugiej. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać szybko i niedbale

6niebo
Trufle dyniowe 206

Kombinacji z dynią ciąg dalszy. Do trufli podchodziłam dwa razy :) Za drugim razem po właściwym doborze składników wyszły świetnie. Jedyny kłopot to kąpiel kulek w czekoladzie. Cała się upaćkałam :) Puree z dyni  robiłam w garnku wielofunkcyjnym all in one coopot Russell Hobbs.  Świetnie się spisał!!!  Łapcie przepis na pyszne trufle :-) TRUFLE DYNIOWE ✔1 szkl.puree z dyni

Tetiisheri
Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami 168

Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z kapusty lub marchewką i groszkiem. Ze względu na to, że do mięsa dodałam kapustę kiszoną obiad przełamałam puree zrobionym z 3/4 ziemniaków połączonych z 2 dużymi batatami. Dzięki czemu uzyskałam spójne słodko - słono - lekko kwaśne danie. Do tego ziemniaki były ładnego i zdrowego koloru marchewkowego:) Składniki: 500 g zmielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo

Zasmakuj Kuchni
Halibut z pietruszkowo - cytrynową panierką 159

panierkę składają się: posiekana zielona pieruszka, zmielona czerstwa bułeczka i skórka otarta z cytryny. Ryba świetnie się prezentuje i smakuje wybornie! Halibuta podałam z duszonym porem i ziemniaczanym puree. To świetna alternatywa dla świątecznego karpia. Zajrzyj również  tutaj , a znajdziesz smaczną propozycję na światecznego łososia z piernikową panierką. Polecam! Składniki: 4 filety z halibuta 4 łyżki oleju 4 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Knedle z mięsem 136

ziemniaki odcedzamy, studzimy, a następnie przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub przez maszynkę do mielenia mięsa. Jeśli ziemniaki były jeszcze lekko ciepłe odstawiamy je, aby wystygły całkowicie. Do ziemniaczanego puree dodajemy przesiane obie mąki, jajko oraz olej. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy. Jeżeli ciasto będzie się bardzo lepić do rąk można dosypać troszkę mąki, ale należy uważać, by nie przesadzić

MyCookBook.pl
Muffiny dyniowe 225

Sezon dyniowy trwa. Propozycji na dania z dynią jest mnóstwo. Ja zdecydowałam się zrobić muffiny. PRZEPIS ✔3 łyżki mąki ryżowej @purerein ✔1 jajko ✔1 banan ✔4-5 łyżek puree z dyni ✔1 łyżeczka cynamonu @purerein ✔1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki mieszamy. Masę wylewamy do foremek i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok.30-40min, 180 stopni. Pilnujemy muffinek, żeby się nie przypaliły

Tetiisheri
Gofry dyniowo-serowe 126

Gofry nie muszą być przesłodzone i niezdrowe. Moja wersja nadaje się nawet na śniadanie, a do tego smakuje wyśmienicie :) 3 łyżki puree z dynii 3 łyżki ricotty 3 łyżki kefiru 2 jajka szklanka mąki owsianej bezglutenowej szczypta sody odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia gofrownicy do podania (lub inne dowolne dodatki): mleczko kokosowe gruszka pomarańcza puder truskawkowy syrop klonowy Składniki mieszamy

Mienta blog
Cynamonki dyniowe 132

pocieszeni pachnące drożdżówki? Mi jesień kojarzy się nieodłącznie z zapachem cynamonu i dynią, dlatego postanowiłam połączyć te smaki i upiec cynamonki z mąki tortowej Lubelli , do środka których dodałam puree z dyni. I co powiecie na takie połączenie? Czy takie bułeczki nie spowodują, że polubimy naszą polską, kapryśną jesień? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 143

się wyłącznie ze świętami, z dzieciństwem, z zaspami śniegu, przez które szło się na pasterkę. Groch musi być dobrze ugotowany, wręcz rozgotowany, by zrobiło się z niego pyszne puree. Ze szczyptą majeranku, w tym roku będzie na stole na 100 %. Przepis znajdziecie  TUTAJ 2. Schab ze śliwką Pieczone mięso jest obowiązkowe na świątecznym stole. Najlepiej jak jest dobrej jakości

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym w listopadowej piekarni 141

godzin (np. na noc).  Marchewkę ugotować na parze lub w wodzie (gdy gotujemy w wodzie, marchewkę trzeba dobrze odparować, aby nie była zbyt wilgotna). Zmiksować blenderem na gładkie puree i wystudzić. Do zaczynu dodać pokruszone drożdże, marchewkę (wyszło prawie 500 g), 2 szklanki mąki pszennej 650, cukier brązowy i sól. Wszystko dobrze wyrobić. Jeśli okaże się, że ciasto jest

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto z dynią 210

musiałam zrobić i już. Generalnie jest to proste zadanie. Takie ciasto z dyni bardzo lubimy za szybkości wykonania, jego delikatność, soczystość i smak. Ciasto z dynią Składniki: 1 szklanka puree dyni 3 duże jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 i 2/3 szklanki mąki płaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania 1 łyżeczka wanilii

Gotowanie-uk
Dżem z dyni 126

kolorze pachnący pomarańczą. Dynia jest bogata w witaminy z grupy B i C, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, więc warto przygotować z niej trochę zapasów na zimę. Dżem lub puree z dyni  idealnie sprawdzi się jako dodatek do różnych ciast i deserów np.  czekoladowe ciasto z dynią  lub  ciasto dyniowo-mandarynkowe . Składniki: 3 kg dyni

talerz przyjemności
Bułki i chleb marchewkowe 159

godzin. Ciasto właściwe: Marchewkę ugotować na parze lub w wodzie (gdy gotujemy w wodzie, marchewkę trzeba dobrze odparować, aby nie była zbyt wilgotna). Zmiksować blenderem na gładkie puree i wystudzić Do zaczynu dodać pokruszone drożdże, marchewkę, 2 szklanki mąki pszennej 650, cukier brązowy i sól. Wszystko dobrze wyrobić. Jeśli okaże się, że ciasto jest zbyt luźne, dodać trochę więcej mąki

Proste Potrawy
Ciastka makowe z buraczkowym lukrem czyli poWeekendowe Lakocie odc.138 185

pergaminu i wykrawamy kółeczka. Pieczemy ok 12-15 minut. W tym czasie buraka obieramy i blendujemy na gładki krem z 2-4 łyżkami wody. Odmierzamy 40 g tak przygotowanego puree. Dodajemy sok z cytryny i cukier puder. Mieszamy dokładnie. Tak przygotowanym lukrem dekorujemy ciastka. Odstawiamy do zastygnięcia

Dzieje kuchennej Wiewióry