puree - 3280 przepisów (strona:104/219)

Inka z korzenną śmietanką dyniową / Chicory coffee with spiced pumpkin cream 271

skończy;) Zapraszam! Scroll down for recipe in English Inka z korzenną śmietanką dyniową (1 szklanka) Składniki: 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki 12 % (lub tłustsza) 1,5 łyżki puree z dyni 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu szczypta gałki muszkatołowej mielony szczypta mielonego imbiru 2 łyżki płynnego miodu 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 3/4 szklanki mocnej kawy Inki Przygotowanie: W małym

karmelowy
Kluski dyniowe z sosem kurkowym 235

hokkaido, która ma zwarty i mało soczysty miąższ. Inne odmiany wymagają dosypania większej ilości mąki co nie jest korzystne dla konsystencji kopytek. I upieczcie od razu więcej dyni bo puree dyniowe możecie wykorzystać do zrobienia chleba dyniowo-szpinakowego . Kluseczki dyniowe są delikatne. Świetnie smakują też w wersji słodkiej polane śmietaną albo zrumienioną na maśle bułeczką i posypane cukrem. Jeśli jeszcze

Smaczna Pyza
Pierogi ruskie babci Stasi 181

sól i pieprz do smaku Przygotowanie farszu: Obrane ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i jeszcze gorące roztłuc bardzo dokładnie tłuczkiem do ziemniaków, tak by powstało puree.  Masę z ziemniaków całkowicie ostudzić. Ser pokruszyć, rozgnieść widelcem lub przepuścić przez praskę.  Cebulę bardzo drobno pokroić i zeszklić na smalcu. Ziemniaki, ser i cebulę dokładnie wymieszać

Z notatnika
Ozorki w sosie smietanowo-chrzanowym 224

większość podrobów i zazwyczaj jemy je w postaci gulaszu z kaszą ale tym razem postanowiłam przygotować je bardziej tradycyjnie czyli ozorki w sosie chrzanowym. Po po podaniu ich z puree ziemniaczanym wyszedł prosty i pyszny obiad. W dodatku to mało pracochłonne danie, zapewniam. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bazyliowy ketchup z papryki 206

Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę i czosnek obrać z łupin. Pomidory suszone odcedzić z zalewy. Wszystkie warzywa zmielić na dużych oczkach w maszynce do mięsa. Tak otrzymane puree przełożyć do dużego garnka o grubym i szerokim dnie - duży gar pozwoli na szybsze odparowanie nadmiaru płynu, a grube dno zapobiegnie przypaleniu podczas gotowania . Doprowadzić do zagotowania i gotować

Grunt to przepis!
Czekoladowe ciasto buraczane 188

kakao 175 g mąki pszennej  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  200 g drobnego cukru do wypieków  250 g ugotowanych lub upieczonych buraczków, zmiksowanych na puree  3 duże jajka  200 g oleju słonecznikowego lub rzepakowego  100 g deserowej lub gorzkiej czekolady bardzo drobno posiekanej  50g czekolady mlecznej 50ml śmietanki 36%  Łyżeczka miodu

Czerwona Porzeczka
banan, miód i woda na kaszel i zapalenie oskrzeli 207

nawet problemy żołądkowe mogą być uleczone tym napojem. Składniki: 400 ml wrzącej wody 2 średnie dojrzałe banany z kropkami 2 łyżki miodu Wykonanie Banany obrać je i zrobić puree drewnianą łyżką. Nie używać metalowych sztućców, ponieważ banany zwykle ciemnieją w kontakcie z metalem. Następnie włożyć banany do rondla ,wlać przegotowaną wodę .Ogrzewać mieszankę przez 30 minut. Po tym czasie lekko

w mojej kuchni
Kluski dyniowe z serem pleśniowym 317

słodkim, serowym sosie na bazie śmietanki 30%. Efekt końcowy jest ukazany na zdjęciu. Miłego gotowania! Kluski dyniowe z serem pleśniowym porcja dla 4 osób Składniki: kluski: 1,5 szklanka puree z upieczonej dyni 2 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej (typ 700) 80 g startego parmezanu szczypta soli szczypta cukru sos: około 180 ml śmietanki 30% 1/2 pora 2 ząbki

Jaglusia
Placki ziemniaczane 253

Odmiany dostępne na rynku różnią się kształtem, kolorem, smakiem i zapachem. Są mięsiste albo mączyste, duże albo małe, białe albo żółte, niektóre bardziej nadają się na sałatkę, inne na puree lub na pyzy, jeszcze inne do gotowania, pieczenia albo na frytki.” Placki ziemniaczane. Składniki: - ok. 1,2 kg ziemniaków - 2 jajka i 1 żółtko - 1 duża cebula - 2 ząbki

mojewypiekiinietylko
Sezonowo: dynia 161

jabłkami i cynamonem     Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną       Ciasto dyniowe z korzenną nutą   Kompot z dyni         Puree z dyni

Passions hobbies life
Pieczone kasztany. Tak po prostu 162

gorąco ; jeśli kasztanów nie zjadacie od razu, polecam wyjmować je z piekarnika partiami, natychmiast obierać i zostawić do ostudzenia. Potem będzie je można zużyć w całości, przerobić na puree, sernik, czy zupę... Pieczone kasztany Składniki: dowolna ilość jadalnych kasztanów Kasztany umyć, osuszyć. Naciąć dość głęboko na krzyż od wypukłej strony. Ułożyć na blasze. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z ciecierzycą i dynią 185

dyni. Smak wyszedł specyficzny dla ciast z strączkami, dynia nadała znakomitego koloru, a za sprawą cukru brązowego wypiek zyskał słodki smak. Składniki: 1 puszka opłukanej ciecierzycy 1/2 szklanki  puree z dyni 6 łyżek cukru brązowego 2 jajka aromat śmietankowy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze. miksujemy na gęstą masę. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35 minut

Truskawkowa Fiesta
Pączki ziemniaczane 347

smażenia oraz na frytki - C - mączysty - zawiera więcej skrobi, o jasnym i sypkim miąższu, nadają się do przygotowywania dań ziemniaczanych takich jak placki, kluski, kopytka, pyzy oraz do puree, jako składnik farszów, do zagęszczania zup i do wypieków ** red sonia – ziemniaki typu B, czerwona gładka skórka, równe bulwy z płytkimi oczkami. Bardzo smaczny ziemniak. Pamiętajmy - ziemniaki nadadzą smak pączkom, ważne

królestwo garów
Najlepszy sos grzybowy. Jak zrobić sos z grzybów? 225

około 2 minuty, aż sos nieco zgęstnieje, pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Odstawiamy z ognia. Podajemy z czym chcemy, u nas tym razem sos grzybowy był dodatkiem do puree z ziemniaków i pieczonego udka kurczaka.   The post Najlepszy sos grzybowy. Jak zrobić sos z grzybów? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 192

pomidorowy, chciałam nim zalać pomidory w słoikach, najpierw do stalowego pojemnika wrzuciłam pokrojone w ćwiartki pomidory, dodałam sól, pieprz i trochę cukru, w ciągu 30 sekund były zmiksowane na puree, potem ustawiłam czas na 10 minut, włączyłam funkcję gotowania na 100 stopni C (maksymalnie to 120 stopni C) i bez mieszania i pilnowania cieszyłam się gotowym sosem pomidorowym, którym zalałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania