Inka z korzenną śmietanką dyniową / Chicory coffee with spiced pumpkin cream

Inka z korzenną śmietanką dyniową / Chicory coffee with spiced pumpkin cream

Inka z korzenną śmietanką dyniową / Chicory coffee with spiced pumpkin cream

Dni są coraz zimniejsze, warto więc wieczorem zakopać się pod kocykiem z ulubioną książką i dopieścić zmysły przepyszną kawą Inką ze słodką śmietanką dyniową doprawioną cynamonem, gałką muszkatołową i mielonym imbirem. Każdemu należy się chwila przyjemności po ciężkim dniu, a Inka sprawdza się tutaj świetnie, bo nie zawiera kofeiny więc nie spowoduje problemów z zasypianiem jak klasyczna kawa. W przepisie podaję składniki na większą ilość śmietanki, gdyż można przechowywać ją 2 tygodnie w lodówce i na pewno na jedne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karmelowy

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.