Sylwestrowy hit moich pociech czyli pyszne, wilgotne ciasto z buraczaną wkładką. Dzieci były zachwycone. Ja lekko zawiedziona ponieważ dzięki pieczonym burakom miało być czerwone w środku... ehhh... Mówi się trudno. Widać czerwone ciasto wyjdzie mi tylko ze sztucznymi barwnikami. Grunt, że ciasto jest bardzo smaczne, miodowe z buraczkowym posmakiem :) Przepis znowu z "Warzywa". Baba buraczana 2 buraki upieczone ze skórką 2 łyżki białego octu winnego 2/3 szkl. oleju 1 szkl. cuk... czytaj dalej...
Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)