pulpety - 2438 przepisów (strona:114/163)

KONKURS!!! Przypomnienie! I słodka inspiracja - francuskie tosty z otrębami i owocowym twarożkiem. 151

niemieckiej, angielskiej lub francuskiej i podziel się przepisem.  Któż z nas nie zna kuchni włoskiej, niemieckiej, angielskiej lub francuskiej? Pudding, tiramisu, francuskie naleśniki, panna cotta, francuskie tosty, niemieckie pulpety, pizza, spagetti, francuskie mleczne bułeczki... Możliwości jest naprawdę wiele. Przepis może być również Waszą indywidualną interpretacją na temat wybranej kuchni. Piszcie, róbcie zdjęcie. Możecie również zgłaszać już opublikowane wpisy

Słodkie okruszki
Pagliaccetti z pulpecikami w sosie madziarów 153

wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego. Bulion mieszamy z sosem, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i wrzucamy uprzednio przygotowane pulpety. Gotujemy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do sosu wrzucamy makaron, chwilę podgotowujemy, wrzucamy posiekaną natkę, ponownie

R'n'G Kitchen
Pulpety w sosie pomidorowym z lubczykiem i kapusta gotowana w mleku z bułką tartą 138

bułce tartej. Drugą połówkę cebuli drobniutko posiekać i w rondlu podsmażyć na maśle, dodać wodę rozmieszaną z mąką  i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zagotować ciągle mieszając. Pulpety krótko obsmażyć dookoła i wrzucić do  sosu. Gotować ok 10 -12 min. delikatnie mieszając. Kapustę pokroić na 3 części, spiąć szpikulcem by się nam nie rozpadła . Zagotować wodę

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 140

bułce tartej. Drugą połówkę cebuli drobniutko posiekać i w rondlu podsmażyć na maśle, dodać wodę rozmieszaną z mąką  i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zagotować ciągle mieszając. Pulpety krótko obsmażyć dookoła i wrzucić do  sosu. Gotować ok 10 -12 min. delikatnie mieszając. Makaron spaghetti ugotować al'dente, odcedzić, do garnka z makaronem przelać sam sos, wymieszać, Podzielić

Gotowanie jest łatwe
Pulpeciki, duszona cukinia i kasza gryczana 162

pulpety 300 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka przyprawy Pfeffer Gold SKWORCU  w składzie (cebula płatek, pieprz czarny, sól, kminek, papryka, czarnuszka, imbir, kolendra, lubczyk, pieprz cayenne, pasternak) 1 łyżka bułki tartej do panierowania tłuszcz do smażenia warzywa 500 g małych cukinek 1 łyżeczka przyprawy Pfeffer Gold SKWORCU duża szczypta pieprzu pomarańczowego SKWORCU

Gotowanie jest łatwe
Sos pomidorowo paprykowy na zimę 141

mnie w kuchni ma uniwersale zastosowania - i na zimno i na gorąco - dlatego naprawdę co roku robię go całe morze... Polewam nim zapiekanki przed wsadzeniem do piekarnika, duszę pulpety i gołąbki, stosuję do makaronu i ryżu. A ostatnio prosto z gara zajadałam go z bagietką! Morze sosu i ocean zastosowań... Zawsze wykonywałam go w proporcji 1:1 ( pomidory i papryka

kawawszklance
Pulpety z indyka w sosie pieczarkowym 113

Dzień dobry! Mimo iż lubimy poznawać nowe smaki i wymyślne dania, to czasem nachodzi nas ochota na prostą, domową kuchnię. I takie też są pulpety w sosie pieczarkowym. Proste, smaczne, sycące i szybkie w przygotowaniu :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Szaszłyki z mielonymi pulpetami 137

mogą być zbyt duże, bo nie utrzymają się na patyku). 2. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę w plastry, każdą pieczarkę na 4 części. 3. Na patyki nakładamy kolejno: pulpety, paprykę, cebulę, pieczarki, aż do końca patyka i do wyczerpania składników. 4. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Pulpety z indyka z pieczarkami 122

ostrożnie na mokrą dłoń i po lekkim zaokrągleniu kształtów wrzucałam na wrzącą wodę Do wody dołożyłam liść laurowy, kilka ziaren pieprzu i sól Gotowałam około 5 min. Do takich pulpetów można zrobić szybki sos pomidorowy

Proste Potrawy
PULPETY W SOSIE SEROWYM 181

PULPETY W SOSIE SEROWYM pyszne i bardzo proste do zrobienia,ja lubię zrobić więcej sosu,bo jak mi trochę zostanie to na drugi dzień gotuję makaron penne i brokuły,2-3 pulpeciki kroję na kawałki i mam drugi równie pyszny obiad SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego-wieprzowe lub z indyka jajko cebulka ząbek czosnku przyprawy duża marchewka 2 serki

Swojskie jedzonko
Krewetki z makaronem w sosie śmietankowym 107

pieprzem. Makaron gorący wyłożyć do talerzy, polać sosem z krewetkami i posypać starkowanym serem. Oczywiście ilość składników można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od upodobań i smaku. Polecane przepisy: Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem, pieczone udka z ziemniakami . Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Kotlety jaglano-kalafiorowe z chili 157

kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawać z sałatką o wyrazistym smaku, np. z sałatką z buraków lub chutneyem. ------------ Podobne: Placki jaglano-ziemniaczane z farszem Kotlety jaglano-selerowe Pulpety z dyni i ciecierzycy

Weekendy w domu i ogrodzie
Kluski śląskie. 190

Kluski śląskie są dobrym dodatkiem do obiadów. Dziś u mnie w domu podałam je z pulpetami w sosie pomidorowym. Składniki: ziemniaki (przygotować tyle ziemniaków ile mniej więcej gotuje się na obiad każdego dnia), mąka ziemniaczana, sól, pieprz. Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, Ugotowane przecisnąć przez praskę. W garnku wyrównać powierzchnię, tak by łatwo było podzielić ziemniaki na cztery części

W kuchni u Moniki
Pulpety w młodej kapuście i pomidorach 160

Moja propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Aby zmniejszyć kaloryczność potrawy wybrałam chude mięso wieprzowe, którego nie smażyłam, ale dusiłam razem z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Pulpety podałam z młodymi ziemniakami i mizerią. Zapraszam... Składniki: 600-700 g mielonego mięsa (użyłam szynki wieprzowej) kminek zioła prowansalskie 2 zmiażdżone i 2 posiekane ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka 1 mała sucha

Czerwień i błękit
Kiełbaski cielęco-szpinakowe z natką pietruszki i pomidorową nutą 154

miski. Dodajemy namoczone w mleku i dokładnie odciśnięte kromki chleba, jajko, natkę pietruszki, bułkę tartą i przyprawy. Całość wyrabiamy rękoma na jednolitą masę (powinna mieć konsystencję jak na pulpety, aby dobrze się formowała i odchodziła od rąk). Z powstałej masy formujemy w dłoniach zgrabne wałeczki na kształt małych kiełbasek. Szczelnie owijamy każdą kiełbaskę folią spożywczą, końcówki zwijamy w cukierek

Kolorowy Przepisownik