Pulpeciki w sosie pomidorowym 194dań' - tylko pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym. Możemy je podawać zarówno z makaronem czy ryżem, zresztą w obecności każdego z ulubionych przez nas dodatków będą smakować wyśmienicie :) Smacznego! Składniki: Pulpety: 500 g mielonego mięsa 1 jajko 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 3 łyżki tartego sera żółtego 3 łyżki bułki tartej lub kaszy manny sól, pieprz do smaku
psgotujemy
Pulpety z dorsza na parze z brokułem 179lekko dziś u u mnie. Pulpety z dorsza, z brokułami na parze. Wczoraj kupiłam kilka filetów z dorsza, ale kiedy je umyłam i zobaczyłam .... takie małe jakieś, to zmieliłam i ugotowałam na parze. 400 gram filetów dorsza pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżka sosu sojowego piana z 2 białek czubata łyżka mąki ziemniaczanej Rybę umyć, zmielić
AZgotuj!
Pulpety w sosie pomidorowym 185angielskie, natka pietruszki. Wykonanie: Mięso zmielić, dodać żółtko, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, sól do smaku i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wyrobić, dodać ubitą pianę i formować pulpety. Gotować w osolonej wodzie około 15 minut z dodatkiem ziela angielskiego, następnie dodać przecier z rozgotowanych pomidorów. Sos zagęścić mąką rozmieszaną z mlekiem, zagotować i podawać do obiadu
Tradycyjna Kuchnia
Weganie nad morzem 253tofu, - mleko ryżowe do gofrów i sojowe do kawy, - jogurt sojowy naturalny i waniliowy, - granola, - sojowe kiełbaski na grilla, - sojowa wędlina i pasta do kanapek, - konfitura, - słoik z wegańskimi pulpetami, wegański strogonow w słoiku oraz spaghetti, - witamina B12!! Tego typu produkty zdecydowanie ułatwią przygotowanie czegoś na szybko, kiedy złapie głód. Co prawda w większości są to produkty wysokoprzetworzone, dlatego
Roślinna - blog wegański
Szwedzkie klopsiki 210obsmażyć klopsiki na złoto. Zdjąć z patelni. Rozpuścić na niej kolejną łyżkę masła, dodać mąkę - rozprowadzić je dokładnie, zalać bulionem, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu włożyć usmażone pulpety i podgotować wszystko przez chwilę
Atlas Smaków
Zapiekanka warzywna z kiełbasą 248łyżki oliwy listki bazylii Wykonanie: Cebulę, pomidory i paprykę pokroić w duże kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Kiełbasę wyciągnąć z osłonki i porobić z niej pulpety wielkości jajka i rozłożyć na warzywach. Dodać rozmaryn, posypać oregano, płatkami chilli,solą i pieprzem. Polać całość oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 40 minut
O kuchni z uczuciem
Klopsiki z kurkami na makaronie 200parzymy wrzątkiem i przekrajamy na pół. Kiedy parowar się wyłączy odcedzamy makaron, polewamy go oliwą z oliwek i posypujemy ziołami toskańskimi. Przekładamy go następnie na talerz, przekładamy na niego pulpety i kurki oraz listki bazylii i bazylii czerwonej. Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało
Parowar Faceta
Kotlety mielone duszone we własnym sosie. 269Kotlety mielone, pulpety, klopsiki, pieczeń rzymska i inne smakołyki z mięsa mielonego są w moim domu zawsze mile widziane :-) Warunek jest jeden- mięso mielę sama. Najlepsza do mielenia jest łopatka, bo ma trochę tłuszczyku, który nadaje kotletom soczystości, byle by nie za dużo, bo ani to zdrowe, ani apetyczne. Składniki na kotlety mielone duszone we własnym sosie
Rozpustne gotowanie
pulpetowa jarzynowa zupa... 180minut, wyjąć cedzakiem na talerz - do wywaru dać mrożoną zupę jarzynową z groszkiem, dodać pkrojoną fasolkę szparagową, ziemniaki pokrojone i gotować z 15 minut na koniec gotowania włożyć pulpety do zupy, doprawić kucharkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, wlać śmietanę słodką 12% wymieszaną z 4 łyżkami mąki i ciut wodą - zupa jest smaczna, syta...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 171suszony łyżka masła łyżka oliwy z oliwek łyżka ziół prowansalskich liść laurowy ziele angielskie 3 łyżki drobnego makaronu ( u mnie zacierka babuni) 2 pomidory 1/2 pęczka koperku sól ,pieprz Pulpety: filet indyka (ok. 500 g) 2 łyżki musztardy dijon mozzarella (małe kulki) bułka tarta sól ,pieprz ,mąka ,mielona czerwona papryka Przygotowanie Marchew ,pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
R'n'G Kitchen
Klopsiki w sosie koperkowym 222minut.Na pozostałej po smażeniu oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę , dodać odrobinę mąki oraz śmietanę i chwilę poddusić , mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Dodać do rondla z pulpetami i gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek, w razie potrzeby doprawić
Moje domowe kucharzenie
Sos koperkowy 248jest świetny do pulpetów i mięs. Ponad to jest łatwy do zrobienia i pyszny. Składniki: pęczek koperku 3 szklanki bulionu 1 mała śmietana 2 łyżeczki mąki sól pieprz Wykonanie: Bulion zagotować, dodać posiekany koperek i gotować przez chwilę. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do bulionu. Cały czas mieszając zagotować sos i doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby żeby
Mama Gotuje
Jarzynowa z fasolką szparagową i pulpetami z indyka 156potrawie, która połączyłaby zupę z drugim daniem. Takiej, którą mąż mógłby zagrzać sobie w pracy na obiad i poczuć, że coś zjadł. Wymyśliłam więc jarzynową z naprawdę dużą ilością pulpetów. Pyszna :) Oczywiście nie zagęszczana mąką i nie zabielana, tak jak oboje lubimy, lekka, a jednocześnie syta. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edyty
.766. chia zamiast jajka i sernik gotowany 222jaglaną , gulasz "weguś" , sznycelki a'la cielęce "weguś" , masło orzechowe z kokosem , masło orzechowe czekoladowe , musztarda łagodna BIO , buraczki BIO , tahini naturalne , masło sezamowe słodzone agawą , hummus naturalny oraz pulpety w sosie pomidorowym "weguś" Już niedługo recenzje produktów oraz przepisy z ich wykorzystaniem :) A Was zapraszam na stronę Primavika gdzie trwa konkurs w którym możecie wygrać super nagrody
breakfast of dreams