zbyt gęsty - dolewamy mleka. Do gotującego się sosu wrzucam pojedynczo pulpeciki. Doprowadzam do ponownego zagotowania. Duszę całość jakieś 20-30 minut, mieszając co jakiś czas, aby sos bądź pulpety nie przywarły do garnka. Pamiętajmy! Podczas gotowania mięso puści soki oraz tłuszcz. Sos, w zależności od rodzaju mięsa, albo lekko się rozwodni, albo, co bardziej prawdopodobne, nieco zgęstnieje. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkiugotowane. Po wystudzeniu przelewam do słoika i zakręcam. Nie zagotowuję. Tak przygotowane pulpeciki można trzymać w lodówce maksymalnie dwa tygodnie. Można je również spasteryzować. Uwaga! Kiedy w słoiku pulpety chwilę odstoją i ostygną, na wierzchu wytrąci się smalczyk. To normalny objaw, ponieważ podczas gotowania tłuszcz z kotlecików dostał się do zalewy, a że jest to tłuszcz zwierzęcy, stężeje się
W kuchni Karmel-itkiDoprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ewentualnie papryką w proszku. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Papier ryżowy zwilżyć wodą. Układać na środku sporą ilość mięsa (taki podłużny pulpet). Zwinąć odpowiednio (patrz zdjęcie) Smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego
Fabryka pomysłówkuchni kieruję się podstawową zasadą – ma być przede wszystkim smacznie i niebanalnie. Nie mogłabym chyba jeść non stop klasyki w postaci pulpetów, gołąbków, kotletów , zup itp. To nie dla mnie. Oczywiście nie mówię, że są to złe dania, aczkolwiek są dobre raz na jakiś czas, a już na pewno nie jako podstawa mojego jadłospisu. Lubię sięgać po nowe produkty
Fabryka pomysłówBazylia świeża Suszone pomidory 100g Musztarda Dijon Jajko Oliwa z oliwek Pieprz biały Sól Pomidory 4 świeże pomidory Cebula Czosnek Makaron spaghetti 300g Ser Grana Padano Masło 70g Wykonanie: Pulpety: Mięso mielone i pokrojone […] The post Spaghetti z soczystymi pulpecikami wg Okrasy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKlopsiki w sosie carbonara Bardzo ciekawy, prosty i przepyszny pomysł na obiad! Takie klopsiki możemy spokojnie zrobić w większej ilości, od razu na kilka dni. Danie
Blog z ApetytemMini pulpeciki w pomidorowym kremie Szukacie szybkiego pomysłu na obiad? Polecam mini pulpeciki w pomidorowym kremie. Pysznie, prosto i pomidorowo Taki obiad przygotujecie bardzo szybko. Wystarczy
Słodkie okruszkiMakaron z klopsikami w sosie serowo-porowym Proste w wykonaniu i wyraziste w smaku danie jednogarnkowe, którym spokojnie naje się cała rodzina. Koniecznie wypróbujcie ten przepis
Blog z ApetytemKlopsiki szwedzkie w sosie pieczarkowo-koperkowym Pyszny pomysł na obiad rodzinny o każdej porze roku. Danie świetnie smakuje podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą. Tym razem
Blog z ApetytemSwojski garnek z klopsikami Szybkie, niedrogie i przepyszne danie jednogarnkowe. Świetny pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które zostały nam z wczorajszego obiadu. Polecam! Składniki: 0
Blog z ApetytemKotlety rybne z ryżem to smaczne danie, które cieszy się dużą popularnością na całym świecie. Ryby od dawna stanowią istotny element diety ludzkiej, bogate w białko
Smaczne PotrawyShare Pinterest Print Dzisiaj propozycja obiadowa, czyli pulpeciki w sosie musztardowym . To soczyste mięsne kuleczki zatopione w kremowym sosie musztardowym z dodatkiem natki pietruszki. Świetny pomysł
Oryginalny smakMłode gołąbki Pyszne, szybkie i niedrogie danie jednogarnkowe albo ściślej mówiąc z jednej patelni. Soczyste i rumiane klopsiki mięsno-ryżowe duszone w młodej kapuście, to bardzo
Blog z ApetytemKlopsiki dziadka – pyszny i szybki obiad! Rewelacyjne danie jednogarnkowe, w którym znajdziemy wszystko: mięso, ryż, warzywa i przepyszny kremowy sos. Bardzo smaczny i szybki w
Blog z ApetytemKlopsiki w sosie serowym Soczyste i rumiane kuleczki mięsne w kremowym sosie serowym z koperkiem, to pyszny i prosty pomysł na obiad. Klopsiki możemy podać z
Blog z Apetytem