pulpety - 2438 przepisów (strona:105/163)

Zapiekane kluski serowo-gryczane z cukinią 146

Takie kluski pieczone. Nie tak zwarte, jak placki, czy pulpety. Masa jest stosunkowo luźna, ale po upieczeniu rozpływa się w ustach, a nie rozwala na talerzu :) 600 g passaty/przecieru pomidorowego 100 g kaszy gryczanej niepalonej, łamanej 1 średnia cukinia, ok. 200 g 250 g serka capri, typu włoskiego 1 jajko przyprawy: sól, majeranek (duużo majeranku), papryka słodka (i/lub ostra jeśli

Kucharzyca
Klopsiki z zielonej soczewicy 126

zeszkli. W dużym naczyniu mieszamy ugotowaną soczewicę i ryż, dodajemy zamiennik jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy – najlepiej czystymi dłońmi! Dodajemy mąkę ryżową, mieszamy i formujemy kulki lub pulpety i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. Podajemy w wybranej wersji: na obiad z makaronem spaghetti

Lamarida.pl
Pulpety indycze z ryżem 81

Duże i soczyste pulpety z dodatkiem ryżu, w kąpieli z sosu pomidorowego :-) Bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Jak zrobić sos francuski Mornay 228

francuski. To tylko kilka łatwo dostępnych składników. Sos idealny jest do: -  gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła - 2 łyżki • 30 g mąki - 1 czubata łyżka

AniaGotuje.pl
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 100

Mięso mielone wymieszać z solą, pieprzem, przyprawą, całym jajkiem i namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą bułką. Wyrobić dobrze na gładką masę. Z mięsa formować małe klopsiki. Każdego pulpeta obtoczyć w mące. W garnku zagotować wodę z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do gotującej wody wkładać pulpeciki, gotować około 20-25 minut. Następnie wsypać koper i lekko posolić

Zrób to smacznie
Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym 231

koperkowy sos – wyjątkowo kremowy i aromatyczny. Smak mojego dzieciństwa! To świetne danie zarówno dla starszych dzieci (pieczarki mogą być ciężkostrawne dla maluchów), jak i dorosłych. Lubię też w pulpetach w sosie to, że pasuje do nich wszystko – jeśli w domu skończą się ziemniaki, to zawsze makaron czy kasza będą równie dobrym dodatkiem. Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym

Poezja smaku
ZAPIEKANE PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 133

bułkę tartą. Teraz pozostaje nam zająć się smakiem - doprawiamy naszą mięsną masę ulubionymi przyprawami - u mnie sól, pieprz, papryka słodka i ostra. Wszystko ze sobą łączymy i formujemy nasze pulpety. Gotowe układamy w formie albo naczyniu żaroodpornym. Zalewamy pomidorami z puszki - ja swoje połączyłam ze świeżo posiekaną bazylią. Pieczemy w 180 stopniach około 25-30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami

BezglutenowaIzabela
Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym 291

pokrojony szpinak i chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, szpinakiem, doprawiamy do smaku przyprawami, zagęszczamy 2 łyżkami bułki tartej. Z masy mięsnej formujemy pulpety ciut większe od orzechów włoskich. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone marchewki, które chwilę podgotowujemy. Do wrzącego bulionu wkładamy klopsy, gotujemy je na małym ogniu ok. 15 minut. Do miseczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paluszki z dorsza w panko 181

innych smażonych potraw. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju, jak i na zwykłej patelni. Można posypywać nią wierzch zapiekanek, pizzy, zapiekanek makaronowych czy stosować jako spoiwo (mielone, pulpety itp.). Jest to podstawowa panierka używana nie tylko w Japonii, lecz również w innych krajach azjatyckich. Paluszki z dorsza w panko.   Składniki: - ok. ½ kg filetów z dorsza (bez skóry) - ½ szklanki

mojewypiekiinietylko
PULPECIKI WOŁOWE W WARZYWNYM BULIONIE 117

SKŁADNIKI NA PULPETY : 250 g wołowego mięsa mielonego łyżeczka lubczyku łyżka posiekanego koperku sól/ pieprz 1/2 szklanki białego ryżu SKŁADNIKI NA BULION : 600 ml wody 3 marchewki różyczki brokuła zielona fasolka świeży koperek przyprawa do rosołu "Dary natury" (mozna użyć też kostki warzywnej czy domowej vegety) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Nastawiamy w garnku bulion warzywny. Mięso mielone łączymy z pozostałymi składnikami

Marcepanowa kuchnia
Klopsiki w sosie z gorgonzoli 130

jestem fanką standardowych pulpetów w sosie pomidorowym, dlatego też postanowiłam zrobić pulpeciki w sosie na bazie sera gorgonzola, który jest ostatnio moim ulubieńcem. Bardzo polecam, mam nadzieję, że wam również zasmakuje.  Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego 1 jajko kromka suchego pieczywa 1/2 cebuli 1 łyżka musztardy dijon 100 g sera gorgonzola 1 szklanka bulionu  1 łyżka sosu

Delusional Trine
Spaghetti z wege pulpetami w sosie pomidorowym; LAF 2017 177

Bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad. Przepis na sos pomidorowy znajdziecie tutaj (dodałam do niego również 3 łyżki płatków drożdżowych , ale i bez nich sos smakuje), a tu pulpety ( kotletysojowe Orico , o których wcześniej już pisałam na blogu). Smacznego! LAF 2017 czyli Letnia Akademia Filmowa w Zwierzyńcu źródło Już po raz 7-my 😊 . W tym roku można było obejrzeć

Qlinarnie i Qlinarnie
Pulpety w sosie chrzanowym 220

Dziś na obiad były pulpety w sosie chrzanowym.  Przepis jak zawsze  banalnie prosty  i szybki do wykonania.  Moje małe kulki mięsne podałam z  białą kaszą gryczaną i  sałatką z kapusty . Składniki: 700 g mięsa mielonego wołowego 3 szklanki bulionu warzywnego 1 duża cebula 1 bułka czerstwa 2 jajka 3 łyżki śmietany

magiczna kuchnia Kasi
KOTLECIKI DROBIOWE Z CUKINIĄ 240

Kochani! Właśnie wróciłam z długich wakacji z głową pełną pomysłów na nowe przepisy! Miałam okazję kosztować pysznych, sycylijskich specjałów. Chętnie podzielę się z Wami przepisami na

kuchniabellissima.wordpress.com
GOTOWANA WOŁOWINA W SOSIE CHRZANOWYM 212

Bardzo lubię gotowane mięso ❤  Już od dzieciństwa uwielbiam wyjadać mięso z rosołu czy innej zupy. Zdecydowanie bardziej lubię wszelakie gotowane pulpety niż smażone mielone. Tak już mam 😊 Dlatego kiedy mąż ma na obiad soczysty kawał karkówki, ja gotuję dla siebie zupę, albo jakieś mięsko w sosie (najchętniej koperkowym). I tym sposobem wszyscy są zadowoleni 😉  A, że sos chrzanowy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania