pulpety - 2438 przepisów (strona:104/163)

Makaron z klopsikami w sosie śmietanowym 388

pieczarki pokrojone w plasterki. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy śmietanę, sól i pieprz. Całość chwilę gotujemy, aż śmietana zgęstnieje. Na patelnię dodajemy makaron ugotowany al dente i pulpety. Całość przysmażamy jeszcze minutę. Potrawę można posypać startym żółtym serem lub posiekanym szczypiorkiem. Makaron z klopsikami w sosie śmietanowym Artykuł Makaron z klopsikami w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ziemniaczana zapiekanka z klopsikami i kalafiorem 158

mieszamy rózgą kuchenną. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Przekładamy do wysmarowanego niewielką ilością tłuszczu naczynia żaroodpornego. Na ziemniakach rozkładamy kilka cienko pokrojonych plasterków masła. Następnie wykładamy różyczki kalafiora oraz pulpety. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.   Świat Kobiety 101 Przepisów

Smaki Na Talerzu
Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami :) 201

międzyczasie wymieszaj mięso z jajkiem i lubionymi przyprawami. Uformuj małe pulpeciki (ok. 15 sztuk).  Do garnka z warzywami wlej passatę i wymieszaj. Na wierzchu warzyw ułóż pulpety, przykryj patelnię pokrywką i duś przez 5-7 minut na małym ogniu. W tym czasie białko się zetnie i pulpeciki będą zwarte.  Teraz gotuj bez przykrycia, na maksymalnym ogniu wraz

Zdrowie na języku :P
Zapiekane kluski serowo-gryczane z cukinią 164

Takie kluski pieczone. Nie tak zwarte, jak placki, czy pulpety. Masa jest stosunkowo luźna, ale po upieczeniu rozpływa się w ustach, a nie rozwala na talerzu :) 600 g passaty/przecieru pomidorowego 100 g kaszy gryczanej niepalonej, łamanej 1 średnia cukinia, ok. 200 g 250 g serka capri, typu włoskiego 1 jajko przyprawy: sól, majeranek (duużo majeranku), papryka słodka (i/lub ostra jeśli

Kucharzyca
Klopsiki z zielonej soczewicy 137

zeszkli. W dużym naczyniu mieszamy ugotowaną soczewicę i ryż, dodajemy zamiennik jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy – najlepiej czystymi dłońmi! Dodajemy mąkę ryżową, mieszamy i formujemy kulki lub pulpety i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. Podajemy w wybranej wersji: na obiad z makaronem spaghetti

Lamarida.pl
Pulpety indycze z ryżem 99

Duże i soczyste pulpety z dodatkiem ryżu, w kąpieli z sosu pomidorowego :-) Bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Jak zrobić sos francuski Mornay 245

francuski. To tylko kilka łatwo dostępnych składników. Sos idealny jest do: -  gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła - 2 łyżki • 30 g mąki - 1 czubata łyżka

AniaGotuje.pl
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 107

Mięso mielone wymieszać z solą, pieprzem, przyprawą, całym jajkiem i namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą bułką. Wyrobić dobrze na gładką masę. Z mięsa formować małe klopsiki. Każdego pulpeta obtoczyć w mące. W garnku zagotować wodę z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do gotującej wody wkładać pulpeciki, gotować około 20-25 minut. Następnie wsypać koper i lekko posolić

Zrób to smacznie
Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym 252

koperkowy sos – wyjątkowo kremowy i aromatyczny. Smak mojego dzieciństwa! To świetne danie zarówno dla starszych dzieci (pieczarki mogą być ciężkostrawne dla maluchów), jak i dorosłych. Lubię też w pulpetach w sosie to, że pasuje do nich wszystko – jeśli w domu skończą się ziemniaki, to zawsze makaron czy kasza będą równie dobrym dodatkiem. Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym

Poezja smaku
ZAPIEKANE PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 146

bułkę tartą. Teraz pozostaje nam zająć się smakiem - doprawiamy naszą mięsną masę ulubionymi przyprawami - u mnie sól, pieprz, papryka słodka i ostra. Wszystko ze sobą łączymy i formujemy nasze pulpety. Gotowe układamy w formie albo naczyniu żaroodpornym. Zalewamy pomidorami z puszki - ja swoje połączyłam ze świeżo posiekaną bazylią. Pieczemy w 180 stopniach około 25-30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami

BezglutenowaIzabela
Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym 311

pokrojony szpinak i chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, szpinakiem, doprawiamy do smaku przyprawami, zagęszczamy 2 łyżkami bułki tartej. Z masy mięsnej formujemy pulpety ciut większe od orzechów włoskich. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone marchewki, które chwilę podgotowujemy. Do wrzącego bulionu wkładamy klopsy, gotujemy je na małym ogniu ok. 15 minut. Do miseczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paluszki z dorsza w panko 194

innych smażonych potraw. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju, jak i na zwykłej patelni. Można posypywać nią wierzch zapiekanek, pizzy, zapiekanek makaronowych czy stosować jako spoiwo (mielone, pulpety itp.). Jest to podstawowa panierka używana nie tylko w Japonii, lecz również w innych krajach azjatyckich. Paluszki z dorsza w panko.   Składniki: - ok. ½ kg filetów z dorsza (bez skóry) - ½ szklanki

mojewypiekiinietylko
PULPECIKI WOŁOWE W WARZYWNYM BULIONIE 127

SKŁADNIKI NA PULPETY : 250 g wołowego mięsa mielonego łyżeczka lubczyku łyżka posiekanego koperku sól/ pieprz 1/2 szklanki białego ryżu SKŁADNIKI NA BULION : 600 ml wody 3 marchewki różyczki brokuła zielona fasolka świeży koperek przyprawa do rosołu "Dary natury" (mozna użyć też kostki warzywnej czy domowej vegety) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Nastawiamy w garnku bulion warzywny. Mięso mielone łączymy z pozostałymi składnikami

Marcepanowa kuchnia
Klopsiki w sosie z gorgonzoli 141

jestem fanką standardowych pulpetów w sosie pomidorowym, dlatego też postanowiłam zrobić pulpeciki w sosie na bazie sera gorgonzola, który jest ostatnio moim ulubieńcem. Bardzo polecam, mam nadzieję, że wam również zasmakuje.  Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego 1 jajko kromka suchego pieczywa 1/2 cebuli 1 łyżka musztardy dijon 100 g sera gorgonzola 1 szklanka bulionu  1 łyżka sosu

Delusional Trine
Spaghetti z wege pulpetami w sosie pomidorowym; LAF 2017 202

Bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad. Przepis na sos pomidorowy znajdziecie tutaj (dodałam do niego również 3 łyżki płatków drożdżowych , ale i bez nich sos smakuje), a tu pulpety ( kotletysojowe Orico , o których wcześniej już pisałam na blogu). Smacznego! LAF 2017 czyli Letnia Akademia Filmowa w Zwierzyńcu źródło Już po raz 7-my 😊 . W tym roku można było obejrzeć

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania