pulpety - 2438 przepisów (strona:103/163)

Pulpeciki z warzywami 137

Składniki (na 1 porcję – 4 pulpety) - ok. 120 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, - pół marchwi (ok. 52 g), - 1/8 papryki czerwonej (ok. 19 g), - łyżka natki pietruszki (ok. 4 g), - łyżka koperku (ok. 8 g), - ząbek czosnku, - jajko (ok. 50 g), - 2 łyżki kaszy manny (ok. 30 g), - 1/3 woreczka ryżu (ok. 33 g), - 100 g fasolki szparagowej zielonej

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Środa: Zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym 139

warzyw. Posól do smaku i wymieszaj. Krok 5 Wyjmij pulpeciki z pieca i przełóż do sosu pomidorowego. Chwilę podgrzewaj. Ułóż na talerzu zucchini, wyłóż na makaron sos z pulpetami, posyp siekaną pietruszką i parmezanem. Smacznego! Artykuł Środa: Zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Zupa pulpecikowa z peczakiem czyli Zupowy Wtorek odc.100 173

pietruszce i marchewce pół małego selera lub dwie gałązki naciowego 2 małe cebu;e 2 łyzki masła łyzka oliwy 150 g pęczaki listek laurowy sól i pieprz pulpety: 500 g wieprzowiny do zmielenia jajko 2 łyżki bułki tartej wielka garść posiekanej natki pietruszki 100 ml przecieru pomidorowego Pietruszkę, selera i marchew obieramy, myjemy a nastepnie kroimy w plasterki. Cebule drobno

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zucchini – czyli warzywne spaghetti bolonese 163

warzyw. Posól do smaku i wymieszaj. Krok 5 Wyjmij pulpeciki z pieca i przełóż do sosu pomidorowego. Chwilę podgrzewaj. Ułóż na talerzu zucchini, wyłóż na makaron sos z pulpetami, posyp siekaną pietruszką i parmezanem. Smacznego! Artykuł Zucchini – czyli warzywne spaghetti bolonese pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Zupa grzybowa z pulpecikami 201

Takie miałam pragnienie zjeść grzybową, tylko nie wiedziałam z czym, czy z kaszą, czy z makaronem, a może z ziemniakami? no i wymyśliłam te drobiowe pulpety. Zupa jest pyszna, aromatyczna i pożywna, zachęcam do spróbowania, mnie zauroczyła. Zupa grzybowa z pulpecikami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulpeciki nie do końca mięsne 137

Kiedyś mówiono, że dania w stylu pieczeń rzymska, czy choćby pulpety, to tak zwany przegląd tygodnia. Przerabiało się na nie wszelkie pozostałości innych potraw. I co w tym złego? Nienawidzę wyrzucania jedzenia i codziennie bardzo staram się tego nie robić. Czasami staję przed otwartą lodówką i widzę po kawałku tego i tamtego. Nic bardziej nie uspokaja, jak pyszne danie stworzone

Pichceniomania
Gołąbki bez zawijania z piekarnika. Oszukane gołąbki w pomidorowym sosie. 274

Oszukane gołąbki :) Smaczna wersja dla miłośników tradycyjnych gołąbków, ale znacznie prostsza i szybsza w wykonaniu. Swego czasu takie " gołąbki " robiłam podobnie jak pulpety, czyli podsmażałam na patelni, gotowałam w wywarze i z wywaru robiłam sos. Dziś poszłam na skróty. I nie żałuję. Całe danie przygotowałam w piekarniku, łącznie z aromatycznym sosem. Zaoszczędziłam sporo czasu, a i naczyń do mycia

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczeń mięsna 144

Mięso mielone w sam raz nadaje się nie tylko na pulpety czy sznycle. Pieczeń mięsna Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem jajka gotowanego. To moja dzisiejsza propozycja na danie obiadowe z wykorzystaniem mięsa mielonego. Skusiłam sie na mięso z indyka. Jest delikatniejsze w smaku od mięsa wołowego. Nie jest też tak tłuste jak mięso wieprzowe. Do pieczeni przygotowałam sos pomidorowy

mecooks
Pieczeń mięsna 120

Mięso mielone w sam raz nadaje się nie tylko na pulpety czy sznycle. Pieczeń mięsna Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem jajka gotowanego. To moja dzisiejsza propozycja na danie obiadowe z wykorzystaniem mięsa mielonego. Skusiłam sie na mięso z indyka. Jest delikatniejsze w smaku od mięsa wołowego. Nie jest też tak tłuste jak mięso wieprzowe. Do pieczeni przygotowałam sos pomidorowy

mecooks
Sałata z jogurtem 75

Surówka łatwa i smaczna. Możecie ją jeść z czym tylko chcecie, u nas dziś była dodatkiem do pulpetów z koperkiem. Ostatnio polubiłam taką kuchnię, zresztą sami widzicie po moich postach. Myślę, że mi to przejdzie w momencie pojawienia się nowalijek :).  Składniki: 1 główka sałaty masłowej 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sałatę obieramy z liści

Kardamonovy
Czosnkowe bułeczki zapiekane z pulpecikami 152

pieprz. Wyrabiamy kotlety lekko podlewając je ciepłą wodą. Dzięki temu pulpeciki będą mięciutkie i soczyste. Z gotowej masy formujemy małe kotleciki, które obsmażamy z każdej strony na rumiano. Nasze pulpety wykładamy na podrośnięte drożdżowe bułeczki posmarowane cienką warstwą sosu pomidorowego z borowikami. Całość posypujemy serem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na 30 minut. Zajadamy póki ciepłe

MamaOskarka
Pulpety bardzo pomidorowe 143

Pulpety lubię bardzo i często je przygotowuję. Zwłaszcza jeśli mam ochotę na mięso, ale niekoniecznie to smażone. Do tego aromatyczny sos lub kasza, ryż, jakiś makaron, surówka lub na przykład ogórek kiszony i niczego więcej nie potrzeba, pyszny obiad skompletowany. Wersji tego dania jest bez liku. Ja dzisiaj proponuję mięsko doprawione podduszonymi suszonymi pomidorami i cebulką, otulone pysznym pomidorowym sosem

Pichceniomania
Makaron z papryką i kurczakiem... 135

gęsto na puszkach i mrożonkach. Albo raczej częściej i gęściej, niż normalnie. Dlatego kiedy tylko mogę gotuję podwójne, lub potrójne porcje... wszystkiego. Zamrożone sosy,  kawałki kurczaka ,  pulpety , czy  muffiny  i  scones , ratuja mnie przy okazji późniejszego powrotu do domu, albo kompletnego braku energii po dniu spędzonym z kapryśnym niemowlakiem. Proszę bardzo: niedawne 'Popołudnie z filmem

Lejdi of the house
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z FASOLĄ I PULPETAMI 145

wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, wsypać majeranek. Gotować zupę na małym ogniu do momentu aż warzywa będą prawie miękkie.  W między czasie należy przygotować pulpety. Miso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformować maleńkie pulpeciki. Obtoczyć je w mącę i kiedy warzywa w zupie będą prawie miękkie dodać pulpeciki.  Na samym końcu

Zrób to smacznie
Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych 206

dufinki odkładamy na ręcznik papierowy, aby odciągnąć nadmiar oleju. Dufinki ziemniaczane podajemy najlepiej gorące, lub jeszcze ciepłe. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Cebulowe krążki – onion rings Pulpety w sosie pomidorowym Młoda kapusta zasmażana z boczkiem   Artykuł Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku

Proponowane wyszukiwania