pulpety - 2438 przepisów (strona:94/163)

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami i serem żółtym 129

należy, ale na obiad jadłaby najchętniej rosół na zmianę z pomidorową i od czasu do czasu pierogi. Mięso jada tylko w zupie, ewentualnie pod postacią kabanosów, a wszelkimi kotletami, pulpetami czy pieczonym gardzi, dlatego też postanowiłam przygotować siekane kotleciki, które widziałam wcześniej na kilku blogach i sprawdzić czy taki sposób na przemycenie mięsa i urozmaicenie obiadowego menu się uda. Ponieważ

Cynamonowe szczęście
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym 182

pokryje się aksamitnym sosem i chwilę jeszcze smażymy. Smacznego Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Karkówka duszona w sosie własnym Artykuł Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym pochodzi z serwisu Księga

Księga-Smaku
Resztki z kurczaka – co zrobić? Cz. 3 69

przeczytaniu łatwiej znajdziesz odpowiedź na pytanieL resztki z kurczka – co zrobić. Resztki z kurczaka – co zrobić? Najlepiej taki zestaw dań Polpette di polo Najlepsze pulpety ever. Zrobione z gotowanego mięsa i zapieczone z sosem pomidorowym, delikatne i aromatyczne. Jeśli macie kurczaka z rosołu możecie wyczarować niesamowite danie. Zobacz przepis Enchilada Doskonały sposób na resztki, pozostałości z lodówki

Niedzielny kucharz
Gołąbki bez zawijania 98

gładka. Następnie formujemy pulpeciki wielkości środka dłoni. Pulpeciki obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu układamy w płaskim szerokim garnku – jak na zdjęciu. 4 Pulpety umieszczone w garnku zalewamy sosem pomidorowym, dodajemy 2 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy. Przykrywamy i gotujemy 40 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlewając pulpeciki, które

Kuchnia Bazylii
Sos pomidorowy z passaty 119

pomidorowy z passaty – do makaronu, do gołąbków, do lazanii, nawet do pizzy, do pulpetów. Popularna coraz bardziej u nas passata pomidorowa, która łatwo znaleźć na półkach sklepowych obok koncentratu pomidorowego czy pomidorów siekanych w puszce, to przecier pomidorowy o gładkiej konsystencji. Warto sprawdzać składy kupując passatę, najlepiej jeśli jest to produkt z samych pomidorów, bez innych zbędnych składników. Passatę

Dorota Smakuje
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą 1095

cebulą Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Pulpeciki w sosie czosnkowym 81

Pulpety w sosie czosnkowym to kolejna moja propozycja na wykorzystanie mięsa mielonego. Zwykle smażymy klopsiki na tłuszczu, ale możemy je podać z pysznym sosem, na przykład czosnkowym. Ich przygotowanie nie zajmie Wam wiele więcej czasu, a na pewno zaskoczycie swoją rodzinę nowym smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/2 kajzerki sól

Danka Pichci
5 dań dla św. Mikołaja 113

czasu do czas natrafiamy na przepisy ze Skandynawii, głównie ze Szwecji, ale nasza wiedza on tym co gotuje się po drugiej stronie Bałtyku jest skromna, niewiele wykraczająca poza pulpety z Ikei. Dlatego postanowiliśmy zbadać co potomkowie Wikingów i ich sąsiedzi wrzucają do garnka, a ponieważ w tym tygodniu są Mikołajki zaczęliśmy od Finlandii. Niestety, choć dzisiaj Helsinki są znaczącym punktem

Niedzielny kucharz
Makaron pappardelle z sosem serowo-pieczarkowym z klopsikami 144

startego żółtego sera do posypania 1. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kulki (jeśli mięso będzie zbyt rzadkie możemy dodać bułkę tartą i jajko i dopiero wtedy formować pulpety). Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przetarty przez praskę czosnek i pokrojone w półplastry pieczarki. Smażymy do momentu aż woda

Szefowa kuchni
Co zrobić z resztek kurczaka cz. 3 145

Polpette di polo Najlepsze pulpety ever. Zrobione z gotowanego mięsa i zapieczone z sosem pomidorowym, delikatne i aromatyczne. Jeśli macie kurczaka z rosołu możecie wyczarować niesamowite danie. Zobacz przepis Enchilada Doskonały sposób na resztki, pozostałości z lodówki lub świątecznego stołu – enchiladas, pszenne, meksykańskie placki z farszem (w którym obowiązkowy jest tylko ser), zapieczone w aromatycznym sosie. Zobacz przepis Lasagna

Niedzielny kucharz
Pulpeciki babilońskie 111

Pulpeciki powstały w wyniku prowadzonych doświadczeń w kuchni. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy i podałam z sosem pomidorowym zniknęły ze stołu w kilka minut. Dobrze

Prosty przepis na
Piątek: Zapiekanka z kaszy bulgur i jarmużu 120

kaszy bulgur jest tyleż prosta do zrobienia co smaczna Bulgur jest jedną z najwdzięczniejszych do przygotowania kasz. U nas w domu, kiedy na szybko potrzebujemy jakiś dodatek do pulpetów, sosu, czy kotletów, najczęściej sięgamy po bulgur. Dlaczego? Bo jest szybki do zrobienia. Kaszę zalewamy w proporcjach 2:1, czyli szklanka wody na pół szklanki bulguru, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy

Niedzielny kucharz
Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi) 138

dużej miski – dodaj makaron, odsączoną kukurydzę i majonez. Całość dokładnie wymieszaj przyprawiając solą i pieprzem.           Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarne S.O.S.
Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi) 138

dużej miski – dodaj makaron, odsączoną kukurydzę i majonez. Całość dokładnie wymieszaj przyprawiając solą i pieprzem.           Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarny S.O.S.

Proponowane wyszukiwania