pulpety - 2438 przepisów (strona:95/163)

Gołąbki bez zawijania 86

gładka. Następnie formujemy pulpeciki wielkości środka dłoni. Pulpeciki obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu układamy w płaskim szerokim garnku – jak na zdjęciu. 4 Pulpety umieszczone w garnku zalewamy sosem pomidorowym, dodajemy 2 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy. Przykrywamy i gotujemy 40 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlewając pulpeciki, które

Kuchnia Bazylii
Sos pomidorowy z passaty 100

pomidorowy z passaty – do makaronu, do gołąbków, do lazanii, nawet do pizzy, do pulpetów. Popularna coraz bardziej u nas passata pomidorowa, która łatwo znaleźć na półkach sklepowych obok koncentratu pomidorowego czy pomidorów siekanych w puszce, to przecier pomidorowy o gładkiej konsystencji. Warto sprawdzać składy kupując passatę, najlepiej jeśli jest to produkt z samych pomidorów, bez innych zbędnych składników. Passatę

Dorota Smakuje
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą 1077

cebulą Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Pulpeciki w sosie czosnkowym 70

Pulpety w sosie czosnkowym to kolejna moja propozycja na wykorzystanie mięsa mielonego. Zwykle smażymy klopsiki na tłuszczu, ale możemy je podać z pysznym sosem, na przykład czosnkowym. Ich przygotowanie nie zajmie Wam wiele więcej czasu, a na pewno zaskoczycie swoją rodzinę nowym smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/2 kajzerki sól

Danka Pichci
5 dań dla św. Mikołaja 103

czasu do czas natrafiamy na przepisy ze Skandynawii, głównie ze Szwecji, ale nasza wiedza on tym co gotuje się po drugiej stronie Bałtyku jest skromna, niewiele wykraczająca poza pulpety z Ikei. Dlatego postanowiliśmy zbadać co potomkowie Wikingów i ich sąsiedzi wrzucają do garnka, a ponieważ w tym tygodniu są Mikołajki zaczęliśmy od Finlandii. Niestety, choć dzisiaj Helsinki są znaczącym punktem

Niedzielny kucharz
Makaron pappardelle z sosem serowo-pieczarkowym z klopsikami 131

startego żółtego sera do posypania 1. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kulki (jeśli mięso będzie zbyt rzadkie możemy dodać bułkę tartą i jajko i dopiero wtedy formować pulpety). Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przetarty przez praskę czosnek i pokrojone w półplastry pieczarki. Smażymy do momentu aż woda

Szefowa kuchni
Co zrobić z resztek kurczaka cz. 3 136

Polpette di polo Najlepsze pulpety ever. Zrobione z gotowanego mięsa i zapieczone z sosem pomidorowym, delikatne i aromatyczne. Jeśli macie kurczaka z rosołu możecie wyczarować niesamowite danie. Zobacz przepis Enchilada Doskonały sposób na resztki, pozostałości z lodówki lub świątecznego stołu – enchiladas, pszenne, meksykańskie placki z farszem (w którym obowiązkowy jest tylko ser), zapieczone w aromatycznym sosie. Zobacz przepis Lasagna

Niedzielny kucharz
Pulpeciki babilońskie 101

Pulpeciki powstały w wyniku prowadzonych doświadczeń w kuchni. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy i podałam z sosem pomidorowym zniknęły ze stołu w kilka minut. Dobrze

Prosty przepis na
Piątek: Zapiekanka z kaszy bulgur i jarmużu 105

kaszy bulgur jest tyleż prosta do zrobienia co smaczna Bulgur jest jedną z najwdzięczniejszych do przygotowania kasz. U nas w domu, kiedy na szybko potrzebujemy jakiś dodatek do pulpetów, sosu, czy kotletów, najczęściej sięgamy po bulgur. Dlaczego? Bo jest szybki do zrobienia. Kaszę zalewamy w proporcjach 2:1, czyli szklanka wody na pół szklanki bulguru, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy

Niedzielny kucharz
Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi) 119

dużej miski – dodaj makaron, odsączoną kukurydzę i majonez. Całość dokładnie wymieszaj przyprawiając solą i pieprzem.           Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarne S.O.S.
Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi) 119

dużej miski – dodaj makaron, odsączoną kukurydzę i majonez. Całość dokładnie wymieszaj przyprawiając solą i pieprzem.           Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarny S.O.S.
Cukinia faszerowana ryżem i rodzynkami 108

pysznie, szczególnie  dodatkiem sosy jogurtowego. A szukającym przepisów na cukinię polecam też inne przepisy z bloga, np  sałatka z kaszą quinoa i cukinią  albo  pulpety z cukinią i ziemniakami w sosie pomidorowym . Cukinia faszerowana ryżem i rodzynkami 200 g ryżu 3 średnie cukinie łyżka oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki rodzynek 2 łyżki orzeszków

Smaczny zeszyt
Klopsiki z kapustą w sosie serowo-porowym 108

Klopsiki z kapustą w sosie serowo-porowym Mięciutkie i soczyste klopsiki wieprzowe zanurzone w kremowym i aromatycznym sosie serowo-porowym. Pyszny, szybki i łatwy w wykonaniu

Blog z Apetytem
DOMOWE BURGERY WIEPRZOWE – najlepsze! 93

już pisałam powyżej ta maszynka nie jest tylko maszynką do mielenia mięsa na kotlety. Oczywiście wiadomo, że pewnie do mięsa będzie używana najczęściej, no bo przecież spaghetti, lasagne, pyszne pulpety w sosie koperkowym czy też zapiekanki bez mielonego mięsa się nie obejdą. Nie będzie jednak również problem z mieleniem maku na święta do makowców, orzechów do ciast czy też warzyw

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania