Proste, a wykwintne danie, które zrobisz w pół godziny. Salt im bocca to po włosku „skacz do ust” i faktycznie, kurczak z przysmażoną na chrupko szynką prosciutto, zapieczony pod plasterkiem sera, aż prosi się, żeby go zjeść. Czas : 30 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 duże Saltimbocca alla Romana, czyli delikatny kotlet cielęcy udrapowany w z prosciutto, przypięty wykałaczką niczym woalka szpilką do kapelusza z liściem szałwii w butonierce:) To jedno z najbardziej emblematycznych dań kuchn... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.