Przecier pomidorowy.

Przecier pomidorowy.

Przecier pomidorowy.

Przecier pomidorowy u nas w domu musi być obowiązkowo. Wszystkie przetwory zawsze robię sama, ale przy pomidorach na szczęście mogę liczyć na pomoc męża. Robi najgorszą robotę, czyli przeciera przez sitko. W tym roku tak mu się spodobało, że drugą partię praktycznie zrobił sam :) Powiem tylko, że przerobiliśmy 40 kg. żeby nie było za dużo to podzieliliśmy sobie pracę na dwa dni. Także mieliśmy co robić :) Teraz całą zimę będziemy się cieszyć pysznym swojskim przecierem. Składniki: pomidory typu lima sól Wykonanie:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.