odchudziło ten sos i sprawiło, że do delikatnej ryby pasował doskonale. Z czystym sumieniem polecamy to danie, jest naprawdę smaczne. Potrzebujemy: ok. 400 g fileta z ryby (u nas pstrąg łososiowy) 5 większych pieczarek 2 szalotki 1 esencja do sosu pieczarkowego Knorr 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła sól, pieprz garść posiekanej natki pietruszki Rybę solimy, pieprzymy i wkładamy
Marder&Marder Manufacturedodatek upiekłam ciastka musli którymi pochwalę się już jutro ;) a i jeszcze zrobiłam dwie sałatki! bardzo bardzo produktywnie :D Składniki (porcja): *porcja makaronu niskowęglowodanowego filet pstrąga łososiowego sok z połowy cytryny *2 łyżki sera homogenizowanego lub innego śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu) *spora garść roszponki *mieszanka prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo *sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDorsz atlantycki z piekarnika Pstrąg smażony Łosoś na parze Łosoś smażony Łosoś z piekarnika Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym Pstrąg łososiowy na parze Dorsz atlantycki w cytrynie Smażony śledź atlantycki
Passions hobbies lifeminut. Polecam tak przyrządzone ryby bo to szybko i zdrowo a grzybów użyjcie ulubionych. Na naszym talerzu wylądowały gołąbki białozielone zwane też siwkami. Czasami w takiej prostocie największa siła. Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewykonaniu obiad. Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na Idealne ciasto na tartę TU 300g pstrąga łososiowego - tradycyjny łosoś też się nada 450g szpinaku mrożonego - ważony jeszcze zamrożony, u mnie od razu ze śmietaną - zakup z LIDLa 100g podsmażonych pieczarek - pokrojone w półplasterki, podsmażone i odparowane
Grunt to przepis!Przy piątku zapraszam na pyszny kawałek pstrąga. Zapieczony, doprawiony tak jak lubię, mniam... Składniki: 1 filet z pstrąga łososiowego sól,pieprz, słodka papryka, ostra papryka suszone: czosnek , bazylia i pomidory- susz Olej rzepakowy z Wielkopolski Semco Wykonanie: Filet nacieramy solą, pieprzem, paprykami oraz bazylią, czosnkiem i pomidorami- suszem. Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut
Z Majeczką w kuchniRyby i kaszę często lubię jeść. Idealne połączenie na bardzo szybki i smaczny obiad, który robi się w niecałe 15 minut. :) Składniki: 80g płatu z pstrąga łososiowego pieprz cytrynowy przyprawa do ryb 3 łyżki kaszy gryczanej ugotowanej 150g warzywne trio mrożone 4 czarne oliwki Sposób przygotowanie: Rybę dzielimy na mniejsze porcje. Myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy
Truskawkowa Fiestaproponuję też zwykły bulion warzywny). Smak ryby jest delikatny, wyraźniej odczuwalny ale nie "mułowaty". Pyszna, wyrazista zupka. Składniki: 3 szklanki rosołu drobiowego/bulionu warzywnego/wywaru z rybnego 300 gram filetu z pstrąga łososiowego, bez skóry 1 papryka czerwona 2 marchewki 250 ml passaty pomidorowej sól pieprz sok z cytryny natka pietruszki do ozdoby Gotowy bulion podgrzewamy, dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz
Mango Papajateraz nikt z nich zapewne nie skorzysta, zostaną jednak podpowiedzią na przyszły rok, jak i wspomnieniem moim tego, co pysznego pojawiło się na moim stole. ---- WIGILIA 2013 ---- Cytrynowy pstrąg łososiowy. Tilapia w ziołowej panierce. Seromakowiec. Dorsz smażony panierowany. Kompot z suszu. Makowiec drożdżowy. Zupa z suszonych grzybów. Pasztet świąteczny. Sernik gotowany na herbatnikach. Barszcz wigilijny. Pierniczki z suszoną
W kuchni Karmel-itkiMutabal, pasta z bakłażana Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Pasta rybna z ogórkiem Pasta rybna z ogórkiem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g białego półtłustego sera 1 makrela 1/2 drobno pokrojonej cebuli 2-3 łyżki jogurtu
Kulinarne przygody GatityMutabal, pasta z bakłażana Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta z tuńczykiem Pasta jajeczna z makrelą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 8 ugotowanych jajek 1 wędzona makrela 1/2 szalotki 2 łyżki majonezu
Kulinarne przygody GatitySłuchajcie, ten sos do ryby to hit!! Cudownie maślany i lekko kwaskowy. Wszak ryba uwielbia cytrynę. Do tego stawiająca miły opór zębom szalotka. Musicie
Cook&LoveSkładniki: 4 filety z pstrąga tęczowego łososiowego (ze skórą) 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka oregano pół cytryny 20 g masła sól, pieprz ziołowy 2 łyżeczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Układamy na folii aluminiowej a następnie nacieramy z wierzchu zmiażdżonym czosnkiem. Posypujemy suszonymi ziołami, solą i pieprzem. Z cytryny odkrawamy 4 plasterki
Qchnia po prostupasty znajdziecie poniżej: Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta z tuńczykiem Serowe ciasteczka z kminkiem Czas przygotowania: 9 0 minut Składniki: 170 g tłustego białego sera 30 g startego żółtego sera
Kulinarne przygody Gatity