zrobić z białkami, które czasami Nam zostają? Może puszysty i delikatny omlet? Ale nie w wersji słodkiej, a wytrawnej, czyli takiej z dodatkiem mojego ulubionego wędzonego pstrąga łososiowego (który można zamienić na wędzonego łososia), plus drobno posiekana dymka, a do podania śmietana- koniecznie kwaśna- i awokado. Zdrowo, lekko i naprawdę ekspresowo- ot, około 10 minut, łącznie z ubiciem! 👍 1 omlet
Kraina Miodem Płynącazielonej herbacie ugotowany na parze, to zdrowa odmiana po świątecznych bigosach i smażonych karpiach. Zamiast dorsza możemy zrobić w zielonej herbacie inne ryby np. mirunę, dzikiego łososia lub pstrąga łososiowego. Dorsz w zielonej herbacie daje też sporo możliwości eksperymentowania, można go doprawić drobno posiekaną papryczką chili, imbirem lub czosnkiem. Rybę można obtoczyć w rozdrobnionej zielonej herbacie i usmażyć na patelni
Cztery Fajerywięcej pomidorów niż awokado. Kolendrę i papryczkę drobno posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami. Salsę przyprawić oliwą, sokiem z limonki, pieprzem i solą do smaku. Zobacz również: pstrąg łososiowy z parowaru
Kuchcik gotujeolive, acciughe e capperi) Makaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) Ziołowe tagliatelle z indykiem i papryką (Tagliatelle con tacchino, peperoni e erbe aromatiche) Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato
La grande e la piccola cuocaSkładniki: 400-500 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g groszku cukrowego 1/2 puszki kukurydzy 4 pomidory 1-2 cebule 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki imbiru 2-3 łyżki sosu … Czytaj dalej Curry rybne z groszkiem cukrowym
czarrna od kuchnipory. Danie jest bardzo smaczne i lekkie. Rybę tak przygotowaną można podać na efektowny, niecodzienny obiad który zachwyci twoich gości. SKŁADNIKI : 1 kg filetu z łososia lub pstrąga łososiowego 1 spory por 180 g masła sól i pieprz do smaku 1 cytryna 150 ml śmietany
Kulinarne Fantazje MarioliRyba na parze z warzywami Składniki (porcja dla 2 osób): - 400g ryby chudej (np. pstrąg łososiowy) - kilka młodych ziemniaków - sałatka - 3 łyżki jogurtu naturalnego - czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku - oregano Sposób przygotowania: - rybę włóż do parowaru, na wierzch połóż ząbki czosnku z plasterki i czerwoną cebulę, a w miejsce na przyprawy włóż czosnek, sól, pieprz
MintTastesmakami i po raz kolejny intuicja mnie nie zawiodła - wyszło pyszne danie, sycące, ale nie zapychające. Lubię takie obiady. Składniki: 100g makaronu (np. świderki, rurki) 200g filetu łososia lub pstrąga łososiowego kawałek pora (ok 7cm, jasno zielona cześć) pęczek szparagów 100ml śmietanki 100ml jogurtu 1 jajko 100g sera feta lub capri 2 łyżki oliwy sól pieprz tymianek czosnek granulowany pieprz
Obiad gotowySkładniki /2 porcje: – 6 zielonych szparag – 250 g makaronu tagliatelle – parmezan – 100 g filetu z pstrąga łososiowego – oliwa z oliwek – sól i pieprz – 1 zielona cebulka – cytryna Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szparagi umyć, oderwać stare końcówki, posmarować oliwą z oliwek i ugrilować na patelni grillowej*. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Łososia doprawić solą
I LOVE LIFErazy, przy czym za drugim razem posypuję solą, ale także mieloną słodką papryką i kurkumą oraz pieprzem. Podaję zaraz po upieczeniu. SMAŻONY ŁOSOŚ 2 płaty łososia atlantyckiego (lub pstrąga łososiowego) sól, pieprz, tymianek suszony sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania: Rybę dokładnie płuczę pod bieżącą, zimną wodą. Osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram rybę solą, pieprzem, posypuję tymiankiem i skrapiam obficie
W kuchni Karmel-itkisałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych. Zamiast włoskiego prosciutto możecie wykorzystać szynkę szwarcwaldzką. ➤Kliknij - Przepis na saltimboccę z kurczaka Środa - Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem Spolszczona frittata z burakiem, wędzonym pstrągiem, ziemniakiem i koperkiem. Oryginalna, ale uwierzcie mi - przepyszna! Smakuje też na zimno, choć ja polecam ją na ciepło w towarzystwie sałatki z pomidora, cebuli i ogórka konserwowego(...)będzie upieczony. W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Upieczonego łososia podawaj z pieczonym koprem i pomidorkami oraz ugotowanym ryżem. Wariacje: Zamiast łososia możesz użyć pstrąga łososiowego, a zamiast ryżu kaszę lub ziemniaki. Sobota - Piersi z kurczaka a'la Gaston Gerard Kurczak a'la Gaston Gerard to tradycyjna potrawa z Burgundii. Jej geneza jest zabawna
Chilli Czosnek i Oliwacoś innego? Proszę bardzo! Ciepła sałatka, doskonała na wynos. Pyszna w domu. Idealna na podładowanie baterii. Składniki paczka jarmużu kilka pomidorków koktajlowych olej lniany olej kokosowy do smażenia pstrąg łososiowy , kilka plastrów oscypki gotowa posypka- delikatny jęczmień i nieśmiały groszek z marchewką sól do smaku opcjonalnie czarnuszka Na ciężkiej dużej patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć oczyszczony jarmuż
Z Kuchni Do Kuchnimaszynka do makaronu… A tym czasem cieszę się kupnym fettuccine z pesto. Bardzo lubię mieszać grzyby z rybą, co kiedyś wydawało mi się przynajmniej dziwne. Jednak po pierwszym przyrządzeniu pstrąga łososiowego z kurkami doszłam do wniosku, że taka kombinacja jest bardzo smaczna. Tak więc od tej pory gęsto i często łączę grzyby z rybą i równie często podaję z makaronem
codojedzeniaprzypadku. No bo ryby i grzyby to ja zawsze jadałam osobno. Postanowiłam je jednak połączyć i wyszło naprawdę bardzo smacznie. SKŁADNIKI: 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 filet z pstrąga łososiowego 200 g świeżych kurek 150 ml śmietanki 30 % 1 drobno pokrojona dymka (zielona część) sól pieprz 1 łyżka masła przyprawa do ryb A jak to zrobić: Grzyby dobrze umyć
Kuchnia w opałachPstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny! Składniki: 2 pstrągi łososiowe (bez głów), 2 łyżeczki masła czosnkowego, ok 2 łyżek tymianku suszonego, sól, pieprz, pół cytryny Przygotowanie: Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy! Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem. Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego Pieczemy
Lena Gotuje