pstrąga na parze za prostotę wykonania i możliwość dodania do niego ulubionych warzyw i ziół. Pstrąg z parowaru doskonale smakuje w towarzystwie szparagów, fasolki szparagowej czy też ziemniaków, ale równie dobrze możesz go podać z brokułem. Szybki i smaczny obiad - pstrąg i warzywa z parowaru. Pstrąg na parze z warzywami proporcje dla dwóch osób 1 filet pstrąga łososiowego
Cztery Fajerypodobny jest pstrąg łosiowy, tego właśnie ostatnio kupiłam, do niego zrobiłam marynatę z oliwy, miody, cynamonu i odrobiny cytryny, poddusiłam szpinak na patelni z czosnkiem, suszonym pomidorem, i śmietanką, potem wszystko zapiekłam w piekarniku. Wyszło pyszne, my ryby lubimy bardzo, mam nadzieje, że Wam też posmakuje :-) Składniki: 1 filet pstrąga łososiowego u mnie około 400 g 1/2 opakowania szpinaku baby
kruche babeczkiBurgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia. Składniki 300 g fileta z pstrąga łososiowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki i pół szklanki sosu tatarskiego wiedeńskiego szczypta soli pieprz 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 2 bułki grahamki pół
R'n'G Kitchenstołach jedenaście lub trzynaście. Dopiero po pewnym czasie obrano zasadę dwunastu dań, jako symbol dwunastu apostołów. CYTRYNOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWATY. / przepis spontaniczny;/ na 4 porcje 2 duże filety pstrąga łososiowego ze skórą pieprz cytrynowy sól oliwa z oliwek pure (odporna na wysokie temperatury / może być olej rzepakowy) kilka sparzonych cytryn Blaszkę do pieczenia wykładam folią aluminiową, którą następnie smaruję
W kuchni Karmel-itkizdrowe i szybkie posiłki, które robi się w nie całe 30 minut. Tym razem pieczona ryba z świeżymi warzywami. Smacznie i prosto - to ja lubię! Składniki: 120g filetu z pstrąga łososiowego pieprz cytrynowy przyprawa do ryb 1 średni pomidor szczypiorek garść dowolnych kiełków 1/2 średniej cukinii zioła prowansalskie sól 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Ryby
Truskawkowa FiestaSkładniki (na 1 porcję) - filet z pstrąga łososiowego (ok. 100 g), - pół szklanki świeżego soku z pomarńczy (ok. 125 ml), - pół woreczka ryżu parabolicznego (ok. 50 g) - 2 plastry pomarańczy (ok. 80 g), - marchew (ok. 105 g), - małe jabłko (ok. 100 g), - natka pietruszki, - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka. Sposób przygotowania 1. Filet z pstrąga łososiowgo marynujemy w soku
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachmięsa, to szanuję wybory żywieniowe moich domowników i serwuję im takie oto frykasy :). Przepi s na ok. 1 0-12 kotlecików. Składniki: - 250-300g łososia lub pstrąga łososiowego - 100g kaszy jaglanej SYMBIO (1 woreczek) - ok. 40g ekologicznej mąki ryżowej SYMBIO - 30g szpinaku baby - 1 cebula - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżeczka musztardy - 1 łyżeczka oleju (rzepakowego) - 1 ząbek
Be Fit Be StrongSKŁADNIKI 400 g makaronu typu penne 400 g filetu z pstrąga łososiowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml bulionu pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 cytryna s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 400 g di pasta tipo penne 400 g di filetto di trota salmonata 200 ml di yogurt naturale 100 ml di brodo tiepido
La grande e la piccola cuocażołądek. SKŁADNIKI: - szpinak (opakowanie - może być mrożony), - ser sałatkowy w kostce (u nas akurat PATIOS bazylia i oregano) - czosnek (2-3 główki w zależności od tego co lubicie) - pstrąg łososiowy - filety, - garstka orzechów, - przyprawy wg uznania - u nas czarny pieprz i vegeta, - odrobina masła, /folia aluminiowa się przyda/ WYKONANIE: 1. Szpinak: wrzucamy go na rozgrzane masło i cały czas mieszając
Wypisz Wymalujchrupiące orzechy.... pycha! Gorąco polecam! Składniki: 4 plaski tortilli opakowanie białego serka typu Philadelhia szklanka posiekanych orzechów włoskich ½ szklanki nasion słonecznika główka salaty masłowej strąk czerwonej papryki płat wędzonego pstrąga łososiowego Sposób przygotowania: Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce. Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy
Pyry na Gazjakieś nowe przepisy pojawią się pewnie po nowym roku. Póki co, sprzedaję Wam prosty przepis na smażoną rybę z salsą, która wszystko zmienia. Na lepsze. Składniki: 2 większe filety pstrąga łososiowego 1 mango pół granatu 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny sól pieprz olej rzepakowy Mango obieramy, kroimy(...)środku), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pstrągi solimy i pieprzymy, odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią filety (najpierw od strony skóry) i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Moje filety były
KardamonovyZdrowy, smaczny i kolorowy obiad. Niedoceniane przez wielu ryby i gotowanie na parze połączone w jednym przepisie. Pstrąg łososiowy Bataty Czosnek Mięta Rozmaryn Sałata rzymska Rzodkiewka Kiełki rzodkiewki Oliwa Sól Pieprz Bataty obieramy i kroimy w grube plastry. Gotujemy je w wodzie lub na parze tak jak zwyczajne ziemniaki. Ja ugotowałem je na parze przykryte listkami świeżej mięty. Gdy bataty(...)ugotowane, przekładamy je na grilla. Doprawiamy rozmarynem. Możemy użyć oczywiście grillowej patelni. Czekamy, aż bataty zyskają chrupiącą skórkę. Umytego i osuszonego pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy na parze przez 15 minut. Podajemy z sałatą ze świeżą rzodkiewką i kiełkami, skropione oliwą i sokiem z cytryny. W taki sposób można przygotować każdą rybę
MarcinChefpogoda coraz mocniej zachęca do spacerów. Pozostaje mi tylko pocieszyć się wiosną na talerzu... A co na nim dobrego? Rzodkiewki, ogórki, wędzona ryba... Sałatka: 1 opakowanie roszponki 100g wędzonego pstrąga łososiowego kilka rzodkiewek 1 mały zielony ogórek kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżka sezamu kilka gałązek koperku Dressing: 1 łyżeczka musztardy miodowej 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka soku z cytryny(...)pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na półplasterki. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Sezam podprażyć na patelni. Na półmisku rozłożyć roszponkę i ułożyć na niej warzywa. Na nich poukładać kawałki pstrąga. W miseczce połączyć ze sobą wszystkie składniki dressingu i dokładnie je ze sobą wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem oraz posypać ją sezamem i udekorować koperkiem
My simple kitchenużyte składniki są z aktualnej gazetki promocyjnej Biedronki :-) Różnego rodzaju gazetki promocyjne można przejrzeć na stronie gazetkapromocyjna.com.pl Składniki: 1/2 sera sałatkowego np. Islos 1 op. czyli 100g wędzonego pstrąga łososiowego np. SuperFish 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka chrzanu 3-4 jajka np. Ale Jaja 1 op. kiełków brokułu 1 ogórek szklarniowy 1/2 małego pęczka koperku Wykonanie: Jajka gotujemy(...)wzdłuż na pół. Po czym z każdej połówki wydrążamy żółtko. W miseczce rozgniatamy na gładka masę połowę opakowania sera sałatkowego, żółtka, majonez i chrzan. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pstrąga i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy. Do każdej połówki jajka wkładamy 1,5 łyżeczki farszu. Ogórek kroimy w drobna kostkę. Na półmisku układamy kiełki brokułu (w kształt gniazdek
IMPRESJA SMAKUdoskonale uzupełnia jego smak. Dodatki można dobrać według upodobań. Ja zdecydowałam się na makaron z pełnoziarnistej mąki i paprykę faszerowaną warzywami. Składniki dla 4 osób: 600 g filetu z pstrąga łososiowego 2 średnie mango 1 pęczek dymki 1 duża papryczka chilli sok z 1 cytryny 6 łyżek oliwy sól pieprz cytrynowy Filety umyć, osuszyć. Oczyścić z ości i ściągnąć skórę(...)wokół pestki i pokroić w kosteczkę. Chilli oczyścić z nasion i drobno pokroić. Dymkę umyć, osuszyć i pokroić w niewielkie krążki. Składniki salsy wymieszać w miseczce z oliwą, doprawić. Pstrąga grilować na mocno rozgrzanej patelni po (maksymalnie!) 1 minucie z każdej strony. Podawać z salsą. Smacznego
Pełny talerz