układania na półkach! Ale to jeszcze troszkę... :) A teraz zapraszam Was na pyszną rybkę pod mozarellą, obsypaną po same brzegi migdałami. Składniki: ok 300 g ryby, np. pstrąg łososiowy sól pieprz tymianek skórka otarta z cytryny 1/2 cukinii kulka mozarelli pomidor natka pietruszki garść płatków migdałowych odrobina masła dodatkowo: mix sałat bagietka masło ząbek czosnku Wykonanie: Pstrąga łososiowego obrać
TrufelkowoPyszna rybka z warzywami przygotowana w parowarze, bez utraty cennych witamin i mikroelementów to samo zdrowie. Tym razem przygotowałam bardzo soczysty filet pstrąga łososiowego ze skórą, takie jedzonko w sam raz na upalne dni. Lekkie, sycące, zdrowe, a do tego szybkie do przygotowania. Polecam osobom dbającym o zdrowie i będących na diecie. Składniki: świeży filet pstrąga łososiowego
Kuchcik gotujesmak sprawia, że mogą stanowić dodatek do wielu potraw. W ramach konkursu „Zdrowa jesień na talerzu”, ogłoszonego przez markę Ambition, proponuję Wam lekkie, zdrowe danie na jesień z pstrąga łososiowego, purée z brokuła, i pomidorków koktajlowych z ziołowym winegretem. Porcja dla 4 osób Czas przygotowania : 35 min. Składniki: ● 4 filety z pstrąga łososiowego (po ok. 250 g każdy(...)osusz i przekrój na pół. Zioła umyj, osusz i drobno posiekaj. Wymieszaj pomidorki, posiekaną cebulę i zioła z sokiem z cytryny i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Filety z pstrąga posmaruj oliwą przy użyciu pędzelka kuchennego i podsmaż na suchej patelni przez około 4 minut (w zależności od grubości filetów) z każdej strony. Posól i popieprz. Podawaj filety z pstrąga
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSezon na szparagi powoli się zaczyna. My lubimy bardzo. Tym razem zrobiłam z pstrągiem łososiowym, mozzarellą, doprawiłam suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, solą i pieprzem. Wszystko zapiekłam w cieście francuskim. Wyszło pysznie, na pewno powtórzymy nie raz :-) Miłego dnia :-) Składniki: około 500 g filetu z pstrąga łososiowego 1 opakowanie szparag 1 łyżeczka cukru 1 kulka mozzarelli 1 opakowanie ciasta
kruche babeczkidzień dzisiejszy dzień proponuję pieczonego pstrąga łososiowego w suszonych pomidorach z sosem. Chciałam trochę odmienić rybę i muszę przyznać, że wyszło mi to nieźle. Mogę spokojnie Wam go polecić. Jest smaczny. Składniki: 3 kawałki pstrąga łososiowego ( każdy po około 250 gram ) Sól Pieprz Suszone pomidory w oleju ( słoik ) 4 pędy selera naciowego Bulion warzywny Filia aluminiowa Wykonanie: Dla każdego kawałka(...)bulionu warzywnego ( ok. 500 ml )dodajemy pokrojony seler naciowy i pozostałe suszone pomidory. Doprawiamy pieprzem ( ewentualnie solą, ale pamiętajmy, że bulion jest doprawiony ) i gotujemy na wolnym ogniu. Pstrąga pieczemy w temp. 180 o C przez około 15 minut. Bulion z warzywami miksujemy i tak powstaje sos. Upieczonego pstrąga podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO
Smaki EwyPstrąg łososiowy pieczony na ryżu, z pomidorami koktajlowymi i aromatycznymi ziołami. Ziołowo - czosnkowa marynata nadaje rybie zapachu, a pomidorom charakteru. Ryba pieczona w piekarniku jest delikatna i wilgotna. Dodatki do ryby: filet pstrąga łososiowego (około 450g) 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól pieprz Składniki sosu do ryżu: 2 łyżki oliwy z oliwek pół płaskiej(...)Ponadto: 200 g ryżu kilka pomidorów koktajlowych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 30 g masła Wykonanie: Naczynie żaroodporne natłuszczamy 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pstrąga oczyszczamy: wyjmujemy ości, odcinamy skórę, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 4 kawałki. Rybę solimy, pieprzymy, nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę i oprószamy ziołami prowansalskimi. Ryż gotujemy w osolonej wodzie
Smak mojego domuSkładniki: 30-40 dkg fileta z pstrąga łososiowego 25 dkg kurek 1 cebula 1/2 szklanki białego wina 4 łyżki tłustej śmietany 2 łyżki masła sól i pieprz kilka listków szałwii Przygotowanie: … Czytaj dalej Pstrąg łososiowy z kurkami
czarrna od kuchniwarto wpleść je na stałe do naszego obiadowego menu. Przygotowując obiady staram się o nich pamiętać, choć i tak mam wrażenie, że jemy je zbyt rzadko. Dzisiejsza propozycja to pstrąg łososiowy z pomidorowym pesto. Pesto przygotowywałam już jakiś czas temu: TUTAJ . Dodaję ją do makaronów lub na kanapki. Sprawdziła się także w połączeniu z rybą. :-) 1 duży filet z pstrąga
Szefowa kuchniRyby stają się coraz popularniejsze i coraz częściej pojawiają się na naszych stołach. Tym razem wybieramy pstrąga łososiowego, który z wyglądu bardzo przypomina łososia i ma niezwykle intrygujący smak, a także zawiera wiele wartości odżywczych i jest bogaty w cenne kwasy omega 3. Składniki : 400 g ryby ( pstrąga łososiowego ) 60 g mąki pszennej szczypta soli szczypta pieprzu pół łyżeczki ziół
zobacz ich smakRyby stają się coraz popularniejsze i coraz częściej pojawiają się na naszych stołach. Tym razem wybieramy pstrąga łososiowego, który z wyglądu bardzo przypomina łososia i ma niezwykle intrygujący smak, a także zawiera wiele wartości odżywczych i jest bogaty w cenne kwasy omega 3. Składniki : 400 g ryby ( pstrąga łososiowego ) 60 g mąki pszennej szczypta soli szczypta pieprzu pół łyżeczki ziół
zobacz ich smakDziś prezentuję obiad dla prawdziwych smakoszy. Upieczemy filety pstrąga łososiowego, skropione uprzednio sokiem z pomarańczy i podamy je z delikatnym sosem muślinowym. Towarzyszyć im będzie przepyszna sałatka z zielonych szparagów i fasoli szparagowej oblana wyśmienitym pesto z pistacji i liści szałwii. Zapraszam na ucztę!Składniki:4 filety z pstrąga łososiowegosok z połówki pomarańczyoliwa z oliwekłyżka świeżej szałwii, posiekanejświeżo mielony pieprzsól
Food Squarezapomniałam. To się nazywa skleroza ;) Dopiero po pewnym czasie odkryłam fotki na swoim telefonie. Mamy wielki post dlatego myślę, że to dobry moment by napisać w końcu o pstrągu łososiowym , który smakuje tak samo pysznie jak łosoś, a jest trochę tańszy ;) Przede wszystkim każdy moment jest dobry by dietę wzbogacić o ryby. Składniki (dla 2-3 osób(...)fileta z pstrąga łososiowego 4-5 sporych ziemniaków (gatunek na frytki) kolorowa sałatka przyprawa do grilla ziołowa pieprz cytrynowy sól, pieprz 1/2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Osuszoną rybę nacieramy solą, pieprzem cytrynowym i odrobiną ziołowej mieszanki grillowej. Skrapiamy oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Kilka minut z każdej strony
Kuchnia po mojemunutki cytrusa i kwiatów do obiadu. Miało być zdrowo, szybko, bezpiecznie (obiad dostosowany do diety Dukana mamy - aby 2 obiadków nie gotować) i smacznie, więc najbardziej przekonującym okazał się pstrąg łososiowy. Jeszcze gdy był w lodówce słyszałyśmy jego monolog dotyczący tego jak szybko i łatwo go przyrządzimy, jak krótko będziemy czekać na efekt końcowy i ile to on nam smaków(...)naszych głowach swatek pasował on do obrazu cytryny, limonki, lawendy. Dałyśmy się podejść. Wybrałyśmy go spośród tłumu. Przygotowałyśmy. Zjadłyśmy. Nakarmiłyśmy rodzinę i... zachwyciłyśmy się tym co powstało. SKŁADNIK: - Filety pstrąga łososiowego, - cytryna, - liście limonki , - szczypiorek/dudy cebulki, - kwiaty lawendy , - kwiaty jaśminu , - pieprz czarny, - domowa przyprawa warzywna, - czosnek niedźwiedzi , Przygotowanie jest ekspresowe... Myjemy i osuszamy rybę. Dzielimy ją na odpowiednie porcje. Każdą
Wypisz Wymalujczęsto przewija się w moim domu, ponieważ to jedno z ulubionych mięs mojej córki. Nie ukrywam, ja też często po nie sięgam, stąd pomysł na dzisiejszy obiad :) Użyłam pstrąga łososiowego, bo udało mi się kupić grube filety, ale łosoś też nada się wyśmienicie. Danie nie jest bardzo pracochłonne, pod warunkiem, że nie pokusimy się o własnoręczne przygotowanie ciasta francuskiego(...)Zatem zapraszam do przetestowania przepisu, ja skorzystam z niego jeszcze nie raz. SKŁADNIKI: 2 filety z pstrąga łososiowego lub łososia po około 250 g bez skóry 1 płat ciasta francuskiego 200 g szpinaku 100 g fety 1 ząbek czosnku olej sól pieprz przyprawa do ryby sok z cytryny jajko A jak to zrobić: Rybę oprószyć przyprawą do ryb i skropić
Kuchnia w opałachjest bardzo smaczna. Słodkie pomidorki i lekko pikantna rukola świetnie współgrają z wyrazistą rybą. Składniki: (na 4 porcje) opakowanie rukoli 50g dowolnych kiełków (u mnie brokułów) wędzony filet z pstrąga łososiowego szklanka pomidorków cherry 10-15 kawałków suszonych pomidorów + olej sok z ½ cytryny garść orzechów nerkowców lub włoskich sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Na czterech talerzach rozkładamy rukolę i kiełki(...)brokuła (zostawiamy nieco do dekoracji). Pomidorki cherry myjemy i kroimy na pół. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na rukoli. Filet z pstrąga łososiowego kroimy na około 1cm grubości kawałki. Układamy po dwa na każdym talerzu. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwa z suszonych pomidorów. Orzechy prażymy na suchej patelni. Sałatkę posypujemy orzechami i doprawiamy do smaku
Pyry na Gaz