pstrąg łososiowy - 264 przepisów (strona:13/18)

Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 219

dowolnej godzinie bez włóczenia się z dwójką rozrabiaków po marketach :) Szczerze polecamy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty wstążki dla 4 osób Ok 150g wędzonego pstrąga łososiowego (można użyć wędzonego łososia) Dwie małe garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić mascarpone) Odrobina oleju  Cytryna Przyprawy: świeżo mielony

Kolizje Smaków
Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym 160

przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu

Smakołyki Asi
Rybne burrito 271

Pomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito

czarrna od kuchni
Makrela w teriyaki 231

sprawia, że mamy poczucie najedzenia. Polecam własnoręczne przygotowanie sosu, jeśli zaś go kupujemy – postawmy na teriyaki dobrej jakości. Marynata będzie się też świetnie komponowała z podobnie przyrządzonym łososiem, pstrągiem łososiowym, halibutem czy nawet filetem z kurczaka. Makrela w teriyaki (4 porcje): 2 świeże makrele (lub jeśli się uda kupić – 4 filety) 400 g makaronu soba lub ryżowych wstążek

Poezja smaku
Makaron z wędzonym łososiem, szpinakiem i kremowym serkiem (Fit) 327

strony Kwestia Smaku Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty penne dla 4 osób 200g wędzonego łososia (można też dać 100g wędzonego łososia i 100g wędzonego pstrąga łososiowego) 2 garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego Odrobinę masła Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przy odcedzaniu odlewamy około 1/3 szklanki wody. Rybę tniemy w kosteczkę. Szpinak myjemy, odcinamy

Kolizje Smaków
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 170

Potrzebne składniki:   2 płaty pstrąga łososiowego 100 g ryżu jaśminowego 4 ząbki czosnku sól, pieprz garść bazylii garść mięty sok 1/2 cytryny 30 ml oliwy  garści fasoli czerwonej 2 pomidory limy oregano, majeranek Przygotowanie: Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), skrapiamy oliwą i grillujemy. Ryż gotujemy zgodnie

Łycha smaków
Ryba pod orzechową kruszonką 184

Pyszna rybka pod wspaniałą orzechową kruszonką - genialny pomysł na urozmaicenie pieczonej rybki - u mnie był to pstrąg łososiowy ale myślę, że jeszcze lepiej pasowałby tu łosoś, choć generalnie można użyć jakiejkolwiek wyfiletowanej ryby. Super pomysł na niestandardową rybkę na nadchodzące Święta. SKŁADNIKI:   50 dag łososia bez skóry lub filetów innej ryby sól, pieprz, ulubiona przyprawa do ryb 1 łyżka

Kto ugości moich gości?
Łososiowe burgery z ryżem, szpinakiem i koperkiem 198

mamy mało czasu. Można jeść je jako zwykłe kotleciki, ale również w prawdziwej, burger'owej bułce. Z przepisu wychodzi ok. 10 mniejszych kotlecików. Składniki: - 250-300g łososia (ewentualnie pstrąga łososiowego) - 150g szpinaku baby - 100g ryżu Basmati (może być inny) - 40g ekologicznej mąki ryżowej SYMBIO (lub innej, do sklejenia kotlecików, może być potrzebna większa ilość) - pół pęczka koperku - 1 cebula

Be Fit Be Strong
Smażony mix rybny z sosem dyniowo – musztardowym 160

razem polecam formę smażona ryby ale w bardzo interesującym połączeniu z sosem z dyni. Można oczywiście wybrać inna rybę niż ta którą ja prezentuję. Składniki: 40 dag fileta z pstrąga łososiowego 40 dag fileta z halibuta Sól Pieprz cytrynowy Ziołowa przyprawa do ryb Mąka Olej Sos: 50 gram masła 1 cebula 1 łyżeczka gorczycy 100 ml śmietany 30% Mały słoik

Smaki Ewy
Ryba zapiekana z porami pod sosem jogurtowo-koperkowym i placki z cukinii 152

można chcieć czegoś więcej? Tak, wystarczy lampka białego wina i mamy komplet! Zapraszam zatem po przepis i dajcie znać jak Wam smakowało. Potrzebujemy: ok. 300 g ryby (u nas pstrąg łososiowy) 1 por 2 małe szalotki 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła garść świeżego koperku sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny Por i szalotki kroimy w talarki. Dusimy

Marder&Marder Manufacture
Ryba w sosie jogurtowo-pieczarkowym 143

odchudziło ten sos i sprawiło, że do delikatnej ryby pasował doskonale. Z czystym sumieniem polecamy to danie, jest naprawdę smaczne. Potrzebujemy: ok. 400 g fileta z ryby (u nas pstrąg łososiowy) 5 większych pieczarek 2 szalotki 1 esencja do sosu pieczarkowego Knorr 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła sól, pieprz garść posiekanej natki pietruszki Rybę solimy, pieprzymy i wkładamy

Marder&Marder Manufacture
Makaron z pstrągiem i roszponką 164

dodatek upiekłam ciastka musli którymi pochwalę się już jutro ;)   a i jeszcze zrobiłam dwie sałatki! bardzo bardzo produktywnie :D Składniki (porcja): *porcja makaronu niskowęglowodanowego  filet pstrąga łososiowego sok z połowy cytryny *2 łyżki sera homogenizowanego lub innego śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu) *spora garść roszponki *mieszanka prażonych ziaren  Euforia Ziarenkowo *sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dania obiadowe - ryby 228

Dorsz atlantycki z piekarnika   Pstrąg smażony     Łosoś na parze     Łosoś smażony   Łosoś z piekarnika   Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym     Pstrąg łososiowy na parze   Dorsz atlantycki w cytrynie   Smażony śledź atlantycki

Passions hobbies life
Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni 188

minut. Polecam tak przyrządzone ryby bo to szybko i zdrowo a grzybów użyjcie ulubionych. Na naszym talerzu wylądowały gołąbki białozielone zwane też siwkami. Czasami w takiej prostocie największa siła. Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka 197

wykonaniu obiad. Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na Idealne ciasto na tartę TU 300g pstrąga łososiowego - tradycyjny łosoś też się nada 450g szpinaku mrożonego - ważony jeszcze zamrożony, u mnie od razu ze śmietaną - zakup z LIDLa 100g podsmażonych pieczarek - pokrojone w półplasterki, podsmażone i odparowane

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania