Cześć Długo się zastanawiałam czy zamieścić poniższy przepis. Nawet nie wiem, czy można to nazwać przepisem, ponieważ jest to coś wręcz banalnego. Ale z drugiej strony
blog.moje-pasje.infoSkładniki 500 g białej fasoli 3 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 duże gruszki 1 mniejsze jabłko 3 duże łyżki oleju kokosowego jajko sól, pieprz, majeranek
Gaździnka warzyKolejna niedziela, więc i kolejne fajne śniadanko. Na śniadania- te leniwe- z reguły zajadamy jajka ale staram się robic je w różnej formie ;-) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaNie zawsze musi być wciąż tak samo i nie zawsze zmiana musi oznaczać odejście od tradycji. Dziś chciałam zaprezentować aż trzy świąteczne przepisy. Na śniadanie - jajka
Ratunku obiadJajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste. Składniki: 9 jajek
Pyry na GazSzparagi z botwinką na winie z jajkiem w koszulce Proporcje dla dwóch osób. Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 pęczek botwinki 2 cebule dymki 2 ząbki
Wino Francja KuchniaUwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast majonezu oraz pełnym dobroczynnych
Pyry na GazTen przepis poznałam w Pensylwanii w hrabstwie Lancaster na imprezie u amiszów. Te hrabstwo to największe skupisko amiszów w USA, przywędrowali do Ameryki z Europy
Kuchnia bezglutenowa LoliNie ma chyba osoby, która nie jadła by na różnego rodzaju imprezach rodzinnych sałatki jarzynowej. Podawana jest prawie zawsze z okazji świąt-jest nieśmiertelna
potrawyregionalneJajka po benedyktyńsku lub inaczej jajka w koszulkach. Idealne na śniadanie. Bez skorupek,które trzeba obierać. Jajka te można jeść z dowolnymi ulubionymi dodatkami: chrupiącym boczkiem
potrawyregionalneKocham śledzie. Ci co mnie znają, wiedzą iż mogę jeść je w każdej postaci i ilości niezależnie od pory roku czy dnia. Dlatego też lubię kombinować
Malinowe Pocałunkikoło unosi się wiele zapachów smacznych potraw, a my dosłownie zjadamy je oczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Efektowna przystawka z jajek i mięsa, idealna na wielkanocne śniadanie! Składniki: • 1 kg cielęciny na sznycle lub schabu • 6 dużych jajek • 5 plasterków boczku • Olej • Bułka tarta • Sól, pieprz, Mięso kroimy na porcje
Podróż w kulinariaJajeczka idealne na Wielkanocne śniadanie, sos jest delikatny a zarazem aromatyczny, polecam spróbować! Składniki: Dla dwóch osób: 4 jajka 1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji 150
Wanilia i KardamonPomysł na takie jajka podpatrzyłam kiedyś w internecie (nie pamiętam już źródła). Trochę z nimi pracy, ale efekt - sami przyznacie - wart włożonego w nie wysiłku. Zwykła
My simple kitchenDziś zapraszam na pyszne, smażone szparagi, obtoczone w serze bursztyn, podane z jajkiem w koszulce i aioli cytrynowym. Przepis pochodzi czerwcowego wydania magazynu 'Kuchnia'. Zapraszam do
My Culinary Art