przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:11/200)

Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 213

Krótki, bardzo prosty i niewymagający przepis – pasta z tuńczyka. Do kanapek, do nadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do zagryzania krakersami, chipsami tortilli lub świeżymi warzywami. Lekka, świeża i przepyszna. Do pasty wybierzcie kawałki tuńczyka – rozdrobniony nie nadaje się. Oliwę z puszki odlewamy. Seler naciowy myjemy i łodygę bardzo, bardzo drobno siekamy. Cebulkę(...)pastą. Bez sałaty jest pyszna na ciemnym chlebie razowym ze słonecznikiem. Mocno schłodzona świetnie komponuje się ze świeżym ogórkiem i z korniszonami. Jako przystawka będzie genialna do napełnienia łódeczek wydrążonych z ogórka albo podana w jajkach ugotowanych na twardo. Jeśli postawicie ją na imprezie na samoobsługowym stole – ozdóbcie ją koniecznie. Nie potrzeba wiele – źdźbło szczypioru, listki selera, kawałek rzodkiewki. Niech

Karo in the Kitchen
farsz jajeczno pieczarkowy w skorupkach 116

składniki: 3 jajka 150 g pieczarek ok. 1/2 średniej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany sól, pieprz bułka tarta szczypiorek, natka pietruszki masło wykonanie: Jajka

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z porem i żółtym serem 174

Sałatka z porem i żółtym serem to jedna z moich ulubionych sałatek. Jest smaczna i co ważniejsze szybka w przygotowaniu. Wystarczy nam dosłownie kilka produktów, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Galaretka jajeczna z zielonym groszkiem 138

Pyszna, kolorowa przystawka. Składniki: 9 jajek 1 łyżka octu 3 szklanki wywaru warzywnego 3 łyżeczki żelatyny 3 ogórki konserwowe 5 dag szynki natka pietruszki 1 puszka groszku konserwowego sól do smaku Wykonanie: Zagotować jeden litr wody z dodatkiem soli i octu i ugotować jajka w koszulkach, wbijając je nad samą powierzchnią wody. Po chwili jajka wyjąć (gdy białka dobrze się

Tradycyjna Kuchnia
jaja w sosie tatarskim 163

Polecam jajka na twardo w sosie tatarskim..

Ugotujmy Coś
jajka faszerowane z paryką peperoni 109

Polecam jajka faszerowane na ostro z papryką peperoni ..

Ugotujmy Coś
jajka faszerowane pieczarkami 97

Polecam jajka faszerowane smażonymi pieczarkami i cebulą..

Ugotujmy Coś
Jajka otulone wędzonym łososiem z musem z awokado 136

wielkanocną przystawkę proponuję przygotować jajka nadziewane musem z awokado w szaliczkach z wędzonego łososia. Danie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy połówki jajek ugotowanych na twardo owinąć paskami wędzonego łososia i nałożyć na nie porcje musu z awokado. Dla lepszego efektu dekoracyjnego dodałam do musu troszeczkę żelatyny. Nie rozlewa się wówczas na boki i daje się ładnie wyciskać z worka

Wiem co jem
63. Szynka z sosem tatarskim 103

2 jajka ugotowane na twardo 1 słoik grzybków z octu 3-4 ogórki konserwowe 1 szalotka 1-2 łyżki majonezu ok. 15-20 plastrów dobrej szynki

Jadło i czytadło
95. Jajka w wulkanicznej lawie 101

jajka ugotowane na twardo  3/4 szkalnku ketchupu 1 łyżka musztardy 1 cebula 3 ogórki warszawskie czyli z octu Cebulę i ogórki pokroić w

Jadło i czytadło
Yako tako czyli śledź po japońsku 330

japońsku to jedna z szybszych w przygotowaniu przystawek. 3 przenikające przez siebie smaki - słony, słodki, ostry tworzą świetną kompozycję smakową a wielkość "na jeden kęs" pozwalają się nimi delektować jednocześnie.Składniki (proporcje) : 3 filety śledziowe ala matias pół średniej cebuli 1 średnie słodkie jabłko 1 łyżka majonezu 1 duże jajko koperek kapary pieprz Przygotowanie :Śledzia płuczę z zalewy solnej

Mechanik w kuchni
Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły 208

Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle 2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
jajka faszerowane rzodkiewką i szynką 737

składniki: 5 jajek 5-6 rzodkiewek 100 g szynki 2-3 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i

Domowy Smak Jedzenia
jajka faszerowane awokado 343

*składniki: 4 jajka 1 dojrzałe awokado 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy

Domowy Smak Jedzenia
Jajka Wielkanocne z mięsnej galarety 1032

dekoracji:kukurydza konserwowagroszek konserwowyugotowana marchewkanatka pietruszkiJajka Wielkanocne z mięsnej galarety, to nietypowa propozycja podania doskonale ogólnie znanej przystawki, która bez wątpienia zrobi wrażenie na naszych gościach lub pozostałej części rodziny.UWAGA! Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka!Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem (wyparzyć). Ostawić do całkowitego wysuszenia. Mięso z kurczaka umyć

Świat Domowej Kuchni