Jajka faszerowane musem z pstrąga 202Blueberry Corner by "jagodzianka" Jajka faszerowane musem z pstrąga to wyjątkowa przystawka na różne okazje. Na święta – zwłaszcza wielkanocne, na imieniny, chrzciny lub … Przeczytaj cały artykuł Post Jajka faszerowane musem z pstrąga pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Jajka w trzech smakach 300Smaczny pomysł na śniadanie lub na imprezową przystawkę :) Składniki 6 jajek 4 plasterki dobrej szynki majonez pasta z suszonych pomidorów pasta z oliwek 1/4 awokado sól, pieprz oliwki i … Czytaj dalej Jajka w trzech smakach
czarrna od kuchni
Podróże kulinarne - Tunezja 225farsz nie był surowy, ale żeby żółtko jaja pozostało płynne. Potrawa jest pyszna, a jej zjedzenie tak, aby się nie pobrudzić jest nie lada wyzwaniem. Tunezyjska przystawka, obowiązkowo z jajkiem na twardo, tuńczykiem i limonką. Obok mini wersja brick'a W Tunezji spożywa się też zupy warzywne z dodatkiem makaronu, soczewicy, mięsa oraz zupy rybne. Zupa rybno-pomidorowa Bardzo popularne(...)jajka podawane na twardo jako dodatek do wielu dań lub jako przystawka. Kuchnia tunezyjska obfituje też w warzywa, przede wszystkim ostrą i słodką paprykę, pomidory, cukinie i bakłażany oraz roślin strączkowe-soczewicę i cieciorkę. Robi się z nich wszelkiego rodzaju potrawki i gulasze. Tunezyjskie warzywa Mówiąc o kuchni tunezyjskiej nie możemy pominąć deserów. Bardzo słodkich, przygotowywanych przede wszystkim z naturalnych
Zawsze głodna!
Jajka faszerowane ćwikłą 184talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: • 6 jajek • 6 plastrów szynki konserwowej • 2 łyżki ćwikły • sól do smaku • kilka pomidorków koktajlowych • natka pietruszki do ozdoby Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo (10 minut), obrać
To co kocham
Jajka caprese 238jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również bez specjalnych okazji. Aby zmniejszyć kaloryczność jajek caprese można wykorzystać mozzarellę light. Składniki na 8 połówek jajek caprese: 4 jajka 1 pomidor 1 kulka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane rzodkiewką 178Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka czteroskładnikowa 1111Składniki: 5 jajek 25 dkg sera żółtego 3-4 ogórki kiszone pęczek dymki majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce
czarrna od kuchni
Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami 240Zapraszam po kolejną porcję łatwych nadzień do jajek faszerowanych Inne przepisy: Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką Jajka nadziewane pieczarkami Jajko nadziewane ze szczypiorkiem –
Kuchnia Bazylii
Jajka z papryką i groszkiem 270Składniki: 4 jajka 1/4 pora 1 kawałek papryki marynowanej 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz 1 mała puszka groszku mini Przygotowanie: Jajka
czarrna od kuchni
Jajka faszerowane na 3 sposoby 275Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka, jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem, są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką
Marta Gotuje
Jajka faszerowane na 3 sposoby 259Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka ? jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem ? są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką
Marta Gotuje
ZAPIEKANE JAJKA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM 184Zapiekane jajka z łososiem wędzonym mogą być świetnym pomysłem na wielkanocne śniadanie. Przepis jest bardzo prosty i w zasadzie wszystko robi się samo. Dobrej jakości produkty
Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z szpinakiem i jajkiem 213Szpinak, rukola, jajko i wyraziste suszone pomidory. Kilka niewyszukanym składników na pyszną, lekką przystawkę lub posiłek do pracy. Składniki: 200g świeżego szpinaku (najlepiej baby) 200g rukoli słoik suszonych pomidorów w oleju 4 jajka 2-3 kromki chleba oliwa z oliwek lub oliwa z suszonych pomidorów ząbek czosnku sól, czarny pieprz, koperek Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie
Pyry na Gaz
Jajka faszerowane z awokado i chrzanem 294Składniki: 5 jajek 1/2 awokado 1 łyżka serka kanapkowego śmietankowego 1 łyżka chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Żółtka
czarrna od kuchni
Jajka ze szparagami 269Składniki: 5 jajek 1/2 pęczka szparagów garść kwiatów z cebulki siedmiolatki 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, szparagi
czarrna od kuchni