Bardzo dobre jajeczka, kolorowo i pysznie. Jajka ugotować na twardo ostudzić. Oskrobać z łupinek. Cztery jajka przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki
Kuchnia PokoleńCześć Sezon grzybowy w pełni Pogoda sprzyja grzybiarzom. Podobno lasy są pełne grzybów. Niestety przez moją nieszczęsną nogę sama nie mogę tego sprawdzić. :( Pocieszam się tym
blog.moje-pasje.infoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 9-18 Składniki: 9 jajek ugotowanych na twardo (przekrojonych na połówki
JejKuchniaDziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli
magiczna kuchnia KasiTakie mini paszteciki z jajkami upiekłam na święta Wielkanocne, są smaczne i ładnie się prezentują po przekrojeniu. Goście byli nimi zachwyceni, polecam. Składniki: 8-10 jajek
Bajeczna KuchniaWielkanoc to jajka. Dużo jajek. Czasami zbyt dużo. Szczególnie gdy lubimy się nimi postukać i mamy wielu chętnych współzawodników. Powstaje wtedy mały problem - kto i w
zadanie-gotowanieOd dawna miałam ochotę na takie jajka. A skoro święta niedługo postanowiłam je przyrządzić. Wyglądają bardzo efektownie, zwłaszcza po przekrojeniu, a nie wymagają zbyt wiele pracy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieProsty przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Idealne również jako przekąska, nie tylko od święta Składniki: 7 jajek 4 łyżki posiekanego
Oryginalny smakPyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJajka faszerowane pieczarkami to danie, które zawsze kojarzy mi się ze świętami. Mogę powiedzieć, że to jedne z moich ulubionych świątecznych dań. Zamiast majonezu można dodać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJajka faszerowane nieodzownie kojarzą mi się ze Świętami Wielkanocnymi. W ciągu roku niewiele jest takich dni kiedy przygotowujemy jajka w takiej postaci. Może dlatego tak bardzo
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym postanowiłam przygotować kilka przepisów, które będzie można wykorzystać na tę okazję. W pierwszej kolejności proponuję jajka, wszechobecne
Codzienne GotowanieZakochałam się w tych jajkach jak tylko zobaczyłam je na blogu Magdy . Niby zwykłe jajka gotowane, a jednak inne, z bordową obwódką, przypominają rzodkiewki :) Bardzo proste
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSzlagierowe jaja imprezowe 🙂 Nie było bez nich imienin, nie było świąt. A już na pewno Wielkanocnych. I tak mi się jakoś przypomina, że całkiem spory miałam
gotować!Efektowna przystawka lub śniadanie 🙂 Muffinki podałam na przepięknej desce od Deseczkowo 🙂 Michał to wspaniały artysta, a jego deseczki ozdobią każda kuchnię 🙂 Zajrzyjcie na jego stronę i
czarrna od kuchniSkładniki 1-2 sztuki awokado jajko opakowanie łososia wędzonego ząbek czosnku sok z cytryny - do smaku sól, pieprz mix sałat lub liście szpinaku sos vinegrette Przygotowanie
Gaździnka warzyBardzo proste i szybkie danie, w zasadzie przekąska. Jeśli macie ochotę na coś wykwintnego, a jednocześnie prostego, wyszukanego a jednocześnie łatwego, to zróbcie jajka w majonezie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieOpis: Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki cały słoiczek suszonych pomidorów opakowanie białej fasoli 2-3 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz 2-3 listki laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego lampka białego
Gaździnka warzyLekka i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem. Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką. Składniki: 100g świeżych liści szpinaku ½ pęczka rzodkiewki
Pyry na GazKremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado Składniki: 1 dojrzałe awokado 4 ugotowane na twardo jajka (z wolnego wybiegu) 1 szalotka 2 łyżki
Wino Francja KuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem to hit naszych ostatnich imprez! Jest tak pyszna, że znika w mgnieniu
Marta GotujePołączenie szpinaku z jakiem to klasyka gatunku. Podkręcona smakiem słodkich pomidorków koktajlowych tworzy zdrową, wiosenną sałatkę na lekki posiłek. Składniki: (na jedna dużą porcję) duża garść
Pyry na GazMałe, śliczne i efektowne. Kilka prostych technik i nadziewane jajka przestają być nudne, ale stają się prawdziwymi klejnotami na stole. Lekko pikantne od sosu chili, podane
Karo in the Kitchen5 jajek ugotowanych na twardo, 1 puszka sardynek wędzonych, sok z cytryny, ostra papryczka, sól, pieprz, natka kolendry, Wyjąć sardynki z puszki, rozgnieść. Oliwy nie wylewać
królestwo garówNajczęściej spotykanym farszem jajek są grzyby - pieczarki, zielenina lub wątróbka. Ostatnio przeglądając książkę Marii Disslowej „Jak gotować – praktyczny poradnik kucharski” z 1930 roku, natrafiłam na jajka
królestwo garówSezon na jajka podawane w najprzeróżniejszej postaci jest w pełni. Postanowiłam i ja przyłączyć się do tego szaleństwa ;) Ponieważ uwielbiam suszone pomidory, postanowiłam nimi nafaszerować jajka
Codzienne GotowanieDni upływają w szalonym tempie. Ale spokojniej, jest czas na oddech. I na zastanowienie się nad pewnymi sprawami. Bardzo powoli rozwijam skrzydła w nadziei, że nikt
My simple kitchenSennie. Z kubkiem herbaty. Błądzę we własnych myślach... A Ty? Po prostu bądź... :* Pewnie już na sam widok świątecznych potraw dostajecie mdłości (jak każdy przejedzony człek
My simple kitchenSkładniki: 5 jajek 2-3 garści liści pokrzywy 1-2 łyżki czosnkowych oliwek pęczek natki pietruszki pół cebuli kilka gałązek szczypioru sól, pieprz 2-3 łyżki
Gaździnka warzy16 g czosnku niedźwiedziego , 60 g miękkiego masła, 5 jajek ugotowanych na twardo, sól, pieprz, chrzan Masło zmiksować z jajkami, dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, krótko
królestwo garówSkładniki: 1 duża cukinia 2 cebule 450 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku pół topionego czosnkowego serka "Sertop" sól, pieprz, tymianek bulion drobiowy 2-3
Gaździnka warzyBardzo proste do wykonania, efektowne i smaczne jajka ze szczypiorkiem. składniki6 jajekduży pęczek szczypiorku3 spore łyżki majonezusól, pieprz, papryka w płatkach do smakuprzygotowanieJajka ugotować na
Stare GaryOto i dalszy ciąg odchudzania naszych dań ! Tym razem lekka i posiadająca małą ilość kalorii pierś z kurczaka w galaretce. Wiosenna galaretka z kurczakiem
Kulinarne przygody GatityDzisiaj Misia urodziny. I takie oto śniadanko na Niego czekało. Sto lat!!! :* Jajko sadzone w parówce 2 parówki 2 jajka 1\2 cebuli sól, pieprz 1
bastalenafaszerowane jajeczka to szybka przekąska-przystawka imprezowa a jednocześnie doskonała propozycja na śniadanie wielkanocne. Ja osobiście nie przepadam za typową pastą z tuńczyka wymieszaną z tylko żółtkiem, więc swoją pastę postanowiłam nieco urozmaicić i dodałam do niej maleńkiego korniszona i łyżeczkę keczupu.... niby nic a zmienia smak. Wyszło naprawdę smacznie...Polecam spróbować :) Składniki - 6 jajek ugotowanych na twardo - puszka rozdrobnionego
Kuchnia z widokiem na ogródPieprznik jadalny czyli nasza pospolita kurka ceniona jest przez nas za swój niepowtarzalny aromat i smak. U mnie zdecydowanie nr1 wśród wszystkich grzybów. Po zupie kurkowej
Walijskie PichcenieDzisiaj proponuję szybką przystawkę. Chrupiącą ciabattę z masłem czosnkowo - ziołowym, szynką parmeńską, jajkiem i serem mozzarella, podaną na sałacie z pomidorkami koktajlowymi. Przygotowanie dani zajęło mi pół godziny, a danie jest naprawdę pyszne. Do przygotowania dania użyłem: 4 bułek typu ciabatta, 4 plasterki szynki parmeńskiej, 4 jajek, 100 gram masła, 3 ząbków czosnku, 1 łyżeczki suszonego cząbru, 500 gram pomidorów
Wyprawy kulinarneJaja faszerowane pastą z awokado z dodatkiem szczypiorku, czosnku to idealna propozycja na wielkanocny stół lub jako np. przekąska na przyjęcia. Awokado świetnie komponuje się z jajkami tworząc smaczną i pięknie prezentującą się przystawkę.Jaja faszerowane Pastą z Awokado - Składniki: (na ok. 10 połówek jaj)5 jajekawokado (dojrzałe)2 łyżki świeżego szczypiorku2 nieduże ząbki czosnkusok z połowy cytrynyłyżka majonezupieprzsólJaja faszerowane
Słodka Stronauwielbiamy te jajka. Pierwszy raz mieliśmy je na kolację ponad rok temu i dopiero niedawno wróciliśmy do tej potrawy. Pyszne. Super pomysł na postny obiad czy jako przystawka do kolacji. Polecam! 'smażone jajka' Składniki (dla 2 osób): - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 jajko surowe - bułka tarta - przyprawy (wg uznania): papryka słodka i ostra, oregano, suszona bazylia, sól, pieprz
CookYourselfSzybka i niezawodna przekąska, którą robię zarówno jak mam zaplanowaną wizytą znajomych, jak i bardzo często po prostu na kolację, bo jajka w lodówce są zawsze
Walijskie PichcenieZielone szparagi z jajkiem to jedna z najprostszych ciepłych przystawek. Choć w dużej ilości może stać się daniem głównym :) Zielone szparagi lekko podpiekamy w piekarniku, by stały się chrupiące, a potem rozkoszujemy się rozlewającym się na nich aksamitnym żółtkiem. Składniki (na 2 porcje): – pęczek zielonych szparagów – 2 łyżka masła – sól i pieprz grubo mielone
Pociąg Do KuchniJajka faszerowane łososiem czyli pyszna przystawka dla miłośników wędzonych ryb a także prawdziwych smakoszy. Jest to efektowne, łatwe do zrobienia danie idealne na wielkanocne śniadanie a także inne okazje. składniki na 3 porcje 6 jajek 100 g wędzonego łososia w plastrach 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka kilka gałązek koperku do dekoracji przepis Jajka
Smakowite DaniaSkładniki: 4 jajka 100 g krewetek 1 łyżka majonezu 1 łyżka serka śmietankowego kilka kropel tabasco sól szczypiorem 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z
czarrna od kuchniSkładniki: 2 tortille 4 jajka 1 łyżka chrzanu Proeco 1 łyżka majonezu sól i pieprz 100 g łososia wędzonego w plasterkach kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka
czarrna od kuchniPomysł na tę przystawkę był prosty - jak zrobić coś dobrego i się nie narobić. Jeśli święta wielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam znudziły. Natomiast nie mam cierpliwości do robienia sałatek - są wymagające, czasochłonne i kaloryczne - przez ogromną ilość majonezu! Stąd pomysł na faszerowane jajka - szybki, prosty i naprawdę smaczny. Dobra alternatywa dla zwykłych jajek na wielkanocnym
Cooking MonsterPomysł na to pyszne śniadanie zaczerpnęłam z bloga Ziołowy Zakątek, oto link do potrawy: klik, ona natomiast z bloga White on a Rice
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:5 jajek3 plastry szynkiszczypiorek4 rzodkiewkitrochę śmietankowego chrzanuodrobina majonezupieprzbułka tartaolej do smażeniaWykonanie:Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy żółtka
Walijskie Pichcenie