Galareta w kształcie jajek

Galareta w kształcie jajek

Galareta w kształcie jajek

Pomysł na takie jajka podpatrzyłam kiedyś w internecie (nie pamiętam już źródła). Trochę z nimi pracy, ale efekt - sami przyznacie - wart włożonego w nie wysiłku. Zwykła galareta nabiera niezwykłego charakteru. Może i Wy zechcecie ją przygotować? :) Przepis ten został także opublikowany w Chochli :) Składniki: 10 skorupek po jajkach* 2 skrzydełka mała marchewka mała pietruszka kawałek pora kawałek selera ziele angielskie, sól, pieprz, vegeta 3 łyżeczki żelatyny kukurydza  *podczas rozbijania jajek należy uważ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.