przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:162/200)

Bułeczki a'la Pizza na wiele sposobów 240

Te bułeczki robiłam już kiedyś jak jeszcze nie miałam bloga. Wówczas trzymałam się dokładnie tego przepisu . Jednak nie do końca podobało mi się klejenie boków, które

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka tortowa ze szpinakową roladką na pieczarkowym cieście 898

Sałatka to w zasadzie obowiązkowa pozycja na każdym imprezowym stole. Przynajmniej ja nie wyobrażam sobie nie zrobić żadnej, gdy zapraszam gości, a lubię je robić też

Kolorowy Przepisownik
Pianka Bonduelle z zielonego groszku 174

obrali takie wybory i kultywują wegetariański styl życia. Jednym z moich ulubionych dań wegetariańskich jest Pianka groszkowa. Delikatna, mięciutka o bardzo łagodnym aromacie, przez co jest wprost idealna jako przystawka bądź dodatek do dań mięsnych o bogatych smakach oraz ryb. Wspaniale komponuje się z musami na bazie warzyw i śmietany oraz z suszonymi owocami. Mam nadzieję, że posmakuje wam moja(...)kolorowego pieprzu szczypta kwasku cytrynowego 1/3 łyżeczki cukru pudru 100 g śmietany 36%- ja używam śmietany marki Piątnica ponieważ ma gęstą konsystencję i nie ma potrzeby jej ubijać 2 jajka pół łyżeczki octu winnego odrobina masła- do wysmarowania kokilek Dekoracja: suszone owoce goji- opcjonalnie suszona żurawina, bądź inne suszone owoce drobno zmielony pieprz cayenne mus groszkowy- w przygotowaniu jest instrukcja

KreatywnePiny
Grzanki w jajku z olejem i nasionami konopi 124

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Ta zdrowa i niezbyt skomplikowana przekąska wywołała w moim domu wiele emocji. Jeśli ma być zdrowo - to

Di gotuje
TATAR Z KATOBLEFASA – WIEDŹMIN 234

tłuszczu PRZYGOTOWANIE KUPNO MIĘSA Dobrej jakości mięso od zaufanego sprzedawcy to podstawa tatara – mięso spożywamy na surowo, więc warto zadbać o dobre źródło. Jak wspomnieliśmy, najlepsza do tej przystawki jest polędwica, która jest jednak bardzo droga. Zamiennie można użyć innych chudych kawałków wołowiny, np. z rostbefu czy udźca. Możecie też zapytać sprzedawcy – jeśli naprawdę zna się na swoim fachu(...)pieprzu dodamy w fazie podania), mieszamy i przechodzimy do kolejnego kroku. 3 . ŻÓŁTKO (3 min) Z mięsnej masy formujemy 2 kulki z wgłębieniem na żółtka i układamy na talerzach. Jajka wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem, który po 5 sekundach wylewamy (zapobiegnie to ewentualnej salmonelli). Żółtka oddzielamy od białek i umieszczamy je we wgłębieniu mięsnej kulki (z pozostałych białek możecie

Nerds Kitchen
Pasztet z kaczki 238

uchodzących za nieco bardziej „ekskluzywne”. I chociaż wcale nie musimy kojarzyć pasztetu z kaczki z jakimiś konkretnymi okolicznościami, to z pewnością jest on godzien tego, aby w charakterze zimnej przystawki trafił np. na wielkanocny stół lub kulinarnie uświetnił inną ważną okazję. Warto też pamiętać, że pasztety niekoniecznie musimy jadać po schłodzeniu – większość z nich doskonale smakuje również na ciepło. Pasztet(...)starannie, ale niekoniecznie tak gładko jak boczek i wątróbkę. Zblendowane składniki umieszczamy w jednej dużej misie. Urabiamy starannie i powoli na jednolitą masę, dodając w międzyczasie: roztrzepane 1 duże jajko, resztę soli, pieprz, gałkę muszkatołową i majeranek, a także 4-5 łyżek tłuszczu wytopionego podczas pieczenia kaczki. Dno i boki niedużej foremki (o pojemności ok. 1 litra) smarujemy masłem

Kulinarna Pokusa
Szarlotka z bezą i robot kuchenny MRK-05 157

Składniki - proporcje na blachę o wymiarach 31 na 21 cm Ciasto 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła 90 g cukru pudru lub bardzo drobnego białego cukru 2 jajka 16 g cukru waniliowego (jedno małe opakowanie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać.. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żóltka(...)Funkcje: płynna regulacja prędkości i  funkcja „TURBO” pojemnik malaksera (2000 ml) pojemnik (400ml) z nożem ze stali nierdzewnej do siekania i rozdrabniania pojemnik z pokrywką (600 ml) przystawki do krojenia w kostkę – dwie wielkości kostek przystawka miksująca ze stali nierdzewnej przystosowana do pracy w wysokiej temperaturze przystawka do ubijania piany z białek, lekkich kremów i sosów mieszadło do wyrabiania

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Beza z musem jabłkowym i piaskiem migdałowym 219

Małe, smaczne bezy z musem jabłkowym z nutą cynamonu z piaskiem z prażonych migdałów Dzisiaj mam dla was propozycję na słodki i na prawdę smaczny deser

Mój pomysł na
Wieprzowe klopsiki w zalewie octowej 163

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Tarta z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami 148

Ś więta kojarzą mi się przede wszystkim z dwoma produktami: makiem i kapustą kiszoną. Wydaje mi się, że w żadnym polskim domu nie może ich zabraknąć

Food Square
Pierogi z kaczką pieczoną i warzywami polane konfiturą z żurawin 161

Nie jest to trudne do zrobienia, wymaga tylko czasu chociaż bez przesady... na takie pierogi warto poczekać. Na około 10 porcji po 10 pierogów albo więcej

Pasje Jolki
Parówki w cieście 229

Parówki w cieście kukurydzianym , czyli Corn dogs podwójnie panierowane. Corn dogi to cienka parówka pokryta ciastem kukurydzianym, nadziana na patyk do szaszłyków i smażona w gorącym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sandacz w galarecie 149

Sandacz ryba z rodziny okoniowatych, występuje w w wodach śródlądowych (jeziora, rzeki,...) i przybrzeżnych strefach Morza Bałtyckiego, Czarnego, Kaspijskiego i Azowskiego. Mięso ma białe, delikatne i

królestwo garów
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 143

Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję

Ogrodnik w podróży
tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą - Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 139

Majowe wyzwanie blogerek i blogerów  to piknikowe smakołyki. Moja propozycja to tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą. Zrobiłam 4 małe, ale można zrobić

Stare Gary