Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj będzie wdzięczny temat: placki z cukinii. Podobno nie wolno robić zakupów jak się jest głodnym, bo kupuje się mnóstwo niepotrzebnych produktów spożywczych, które potem się
ladykitchenPolenta – włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej, obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów
mojewypiekiinietylkoJeśli lubicie chude wieprzowe pasztety, jest to przepis właśnie dla Was. Ten swojski pasztet ma prawdziwie domowy smak i nie da się go pomylić z tym
Trzeci talerzWiosna. Okres, kiedy wszystko budzi się do życia a kobiety postanawiają coś ze sobą zrobić. Zazwyczaj zaczyna się od narzekania i solennego postanowienia, że już od
ladykitchenKotleciki siekane z piersi kurczaka , które uwielbiam za smak i łatwość przygotowania, i... za wspomnienia! ;) Ja w ogóle lubię wszelkiego typu kotleciki, bo ile pomysłów czy
Kolorowy PrzepisownikWytrawny wypiek drożdżowy, który można przygotować w dowolnej formie. Ja zrobiłam coś na kształt słoneczka z "paluchami" do odrywania, ale też (niestety bez zdjęć) w formie
Kolorowy PrzepisownikPaszteciki z kapustą i grzybami, wydawać by się mogło, że sporo roboty i po co robić. Tymczasem zdradzę wam sekret tak oczywisty, że robienie pasztecików będzie
ladykitchenZupełnie niezaplanowana tygodniowa cisza na blogu popsuła mi kilka planów. No ale cóż - czasem trzeba po prostu brać to, co życie przynosi, i zamiast iść pod
Pożeraczka, czyli raz adobrzewiosenny sos? Do absolutnie wszystkiego. Dostaniemy go nawet do sznycla czy sztuki mięsa, ale tradycyjne połączenie to albo wegetariańska wersja z jajkiem i pieczonymi ziemniakami, albo z mięsem zamiast jajek. Gdzie można spróbować takiego przysmaku? Absolutnie w każdej tradycyjnej knajpie a jest ich w mieście bardzo wiele, bo mieszkańcy naprawdę się tam stołują. Nazywa się je cydrowymi restauracjami, bo większość(...)podają z kapuchą, nadziewają wątróbką i polewają ciemnym sosem pieczeniowym na bazie boczku. W innych miejscach nazywa się to często nesterhebbes. Nie wiem czy dacie radę zjeść to z przystawką np. serkiem handkäse, ale na pewno dobrze pasuje do niej wino jabłkowe. Nie zapomnijcie tylko, że jest mocniejsze niż nasz cydr i szybko uderza do głowy. Artykuł Frankfurt nad Menem
Ugotowane pozamiataneTYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej trzeciej edycji.Poprzednia miała miejsce w lutym tego roku i okazała się
Ostra na Słodko16.00 Po 4 łyżki pokrojonej w kostkę marchewki, groszku zielonego, ziemniaków oraz kukurydzy 3-4 grubsze plastry szynki 5jajek 6-7 łyżek majonezu z dodatkiem 3
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiZielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską i do tego z klasycznym sosem holenderskim. Delikatne, chrupkie szparagi lekko podpieczone z grubo mielonym pieprzem, zawinięte w jedną z
Pociąg Do Kuchni