przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:163/200)

Młoda kapusta z koperkiem 114

Młoda polska kapusta to istna bomba witaminowa. Zawiera dużo witamin A, witaminy z grupy B, C i E. Ma dużo biotyny - ułatwia trawienie tłuszczów, pomaga zwalczać

Posadzone i zjedzone
Sałatka z pierożkami tortellini 140

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Mus czekoladowy z awokado 129

smaku, bogate w sole mineralne i witaminy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest to najbardziej kaloryczne warzywo. Zdrowe i pożywne. Po przekrojeniu i usunięciu pestki można nadziewać i podać jako przystawkę lub wydrążyć miąższ i przygotować zdrowe smarowidło z czarnuszką, lub pomidorami. Jeśli kupimy niedojrzałe, wystarczy włożyć je do papierowej torebki i trzymać przez kilka dni w ciepłym miejscu(...)niedzielnych gości i prosili o przepis, tak im posmakował! Byli zaskoczeni, kiedy dowiedzieli się, że powstał z banana, awokado, kakao i syropu klonowego i, że nie było w nim jajek! Już nie mogę doczekać się kolejnych słodkich spotkań przy zdrowych deserach. Każdemu z nich do przepisu dołączyłam informację, gdzie mogą znaleźć najlepsze składniki

Moja smaczna kuchnia
Tarta z grzybami leśnymi 148

Chyba w tym roku rzeczywiście lasy są hojne, bo nawet ja uzbierałam pełny koszyk. I to dwa razy, a to dość niespotykane. Sezon grzybowy rozpocznie tarta

Pełny talerz
Długo robiona tarta, bardzo szybko zżarta. Niedziela na Sommarøy 170

Czy uwierzycie, że z tą tartą walczyłam cztery godziny, chociaż przepis zamyka się w jednej? Ściślej mówiąc nie z tartą, a z Młodym, który postanowił, urządzić

bastalena
Placuszki jarmużowe na słodko na jogurcie naturalnym i mące pełnoziarnistej 84

Po raz pierwszy spróbowałam jarmużu, a długo miałam chęć to zrobić. Tylko jakoś tak zawsze było, że jak o nim pamiętałam to nigdy w sklepie nie

Kolorowy Przepisownik
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 131

Pasztet to mięsko. Dużo mięska i jeszcze trochę mięska. Zauważcie zdrobnienia, więc pewnie rzecz dzieje się w Krakowie. Otóż nie! Rzecz dzieje się w górach. A

ladykitchen
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 179

Pasztet to mięsko. Dużo mięska i jeszcze trochę mięska. Zauważcie zdrobnienia, więc pewnie rzecz dzieje się w Krakowie. Otóż nie! Rzecz dzieje się w górach. A

ladykitchen
Pizza jak z włoskiej pizzerii...i kilka słów o kamieniach! 591

bardzo zachwycający. Jeśli chcemy pizzę jak z włoskiej pizzerii, ten kamień się sprawdzi. Przeprowadzę jeszcze jeden eksperyment na dniach. Rozgrzeję kamień, wyjmę z piekarnika i wbiję na niego kilka jajek! No , ale dziś zrobimy sobie pizzę! Przepis na ciasto znajdziecie W TYM MIEJSCU! Dodatki do dzisiejszej pizzy są mało skomplikowane i śródziemnomorskie -mąką ECO pszenna od  Młyn Kopytowa -oliwa(...)przyznać, że bez podsypywania mąką, gdyż ciasto fajnie odchodzi od powierzchni. Kamień nie chłonie zapachu, pozostaje zimny i przyjemnie gładki. Sprawdzi się jako deska do krojenia, jako deska pod przystawki i jako..podstawka pod gorące naczynia. Smacznego ! POLECAM PODSTAWKI.PL

Z Kuchni Do Kuchni
Moja wersja pasztetu 139

Cześć Specjalistą od pasztetów nie jestem. Podczas ich przygotowania zawsze coś szło nie tak. Ale do którejś razy sztuka... W końcu się udało. Pasztecik wyszedł naprawdę

blog.moje-pasje.info
Kuchnia gruzińska 313

Przystawki na gruzińskim stoleKuchnia gruzińska kojarzyła mi się tylko z tłustym mięsem zagryzanym chaczapuri oraz uroczymi pierożkami chinkali. To i tak dużo, bo jeszcze kilka lat temu nawet tyle bym nie wiedziała. Jednak to wyobrażenie okazało się zupełnie niekompletne! Po pobycie w Gruzji już wiem, czemu uważa się kuchnię gruzińską za jedną z najlepszych na świecie.Chciałabym pokazać Wam elementy(...)drożdżowym i rozpłaszcza. Potem prosto do bardzo gorącego pieca lub na patelnięAdżarskie chaczapuri – odmiana występująca w Adżarii. Ma kształt łódki, w której oprócz sera znajduje się lekko ścięte jajko. Żółtko symbolizuje słońce. Tak jak tradycyjne chaczapuri piecze się je w piecu opalanym drewnem. Jest bardzo chrupiące! Gdyby nie zbyt słony ser, byłoby dla mnie idealne. Na pewno przygotuję takie

Poezja smaku
Tartaletki wiosenne z awokado, czosnkiem i serem feta, z dodatkiem brukselki i kiełków 123

Wiosenna przekąska z kruchego ciasta i jedwabistego farszu z awokado i sera feta - na wielkanocnym stole prezentuje się pięknie. Można przygotować jedną większą tartę, ale można

Codzienna kuchnia niecodzienna
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ZIEMNIAKAMI I BURAKAMI 216

Lubicie śledzie? Ja mogłabym je jeść o każdej porze  ;-) Polecam dziś pyszną   śledziową sałatkę z ziemniakami i burakami. Wprawdzie jest trochę

potrawyregionalne
Tatar wołowy (befsztyk tatarski) 193

Gdy dzisiaj zobaczyłam w sklepie piękną wołowinę bez kości, to wiedziałam, że dzisiaj zrobię z niej tatara. Kupiłam kilogram, pół kilo przeznaczyłam na befsztyk tatarski, drugie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Na kalarepkę marsz! ZAPIEKANE KALAREPKI FASZEROWANE. 158

Piękny poranek. Ptaszki ćwierkają, wietrzyk powiewa. Na oścież pootwierane wszystkiemożliwe okna, a mnie i tak parno, duszno, gorąco! i to już od samego świtu, była bowiempiąta

W kuchni Karmel-itki