Bardzo szybka przystawka, na spotkanie z przyjaciółmi albo tak po prostu :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaViolaPassion Przegrzebki zazwyczaj z czosnkiem , limonką , pietruszką itd. Tym razem inaczej !!!! Piękne kotleciki z tak szlachetnego mięska , możemy podać na super przyjęcia , bankiety czy imprezę urodzinową. Jak dla mnie przystawka PETARDA Możemy pominąć chips z dyni , który tu gra małą rolę ;-) Składniki : 4 osoby 4 muszle Świętego Jakuba jedno jajko rozklepane w misce kilka łyżek bułki tartej sól , pieprz
Viola cooks with passionAndrzejki zbliżają się wielkimi krokami więc na blogu nie mogło zabraknąć przepisu na imprezowe przekąski. Koreczki są jednymi z ulubionych przystawek gości. To niewielkie, kolorowe urozmaicenie stołu, które można przygotować w kilka minut. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaBardzo często przeglądamy internet w poszukiwaniu szybkiej przekąski na przyjęcie, nie inaczej było także w naszym wypadku… tylko, że przepis na muffiny z brokułem i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!resztę składników i miksujemy. 7. Gładką pastą nadziewany faworki. Możemy obtoczyć brzegi w siemieniu lnianym, sezamie lub mielonych orzechach. Smacznego! Kategoria: Przepisy Tagged: bez pieczenia , czosnek , faworki , pasta , przystawki , soczewica
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyFasola w sosie serowym na obiad. Bardzo lubię przystawki, na które składają się ogólnie dostępne warzywa. Zielona fasola szparagowa to właśnie takie nieskomplikowane warzywo, dostępne przez cały rok. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Jest smaczna i pożywna. Latem robię zapasy i mrożę fasolę. Ten sposób moim zdaniem jest najlepszy. Ugotowana fasola w słoikach traci swój świeży zielony kolor. Mrożona
codojedzeniazimno również wyborne) Teraz będziemy potrzebować ręczny palnik gazowy. I każdy listek kapusty lekko opalamy. Dodatkowo posypujemy jeszcze listkami natki pietruszki. Tak pięknie podane łódeczki sprawdzą się jako przystawka jak i na pyszny obiadek. :) Mam nadzieję że moja propozycja wam się spodobała. Uwaga, jeśli zostały wam liście z kapusty nie wyrzucajcie - można zrobić pyszną gotowaną kapustkę. (przepis
Mój pomysł naProsty w przygotowaniu, bardzo delikatny i subtelny w smaku krem marchewkowo- imbirowy – może stanowić lekkie danie lub przystawkę na każdą porę roku! Wybierając jedzenie, zawsze myślcie o swoim zdrowiu. Ale zadbajcie również o estetykę podania potraw, ładnie zaserwowane danie będzie pokarmem dla waszych zmysłów. Zadbajcie o swoje zdrowie i o swoje zmysły, gotując z Ambition hashtag #Ambition Pomogą
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWłoska przekąska stworzona dla miłośników pomidorów oraz czosnku. Pyszna, aromatyczna i szybka w przygotowaniu. Sprawdzi się zarówno w roli lekkiego śniadania jak i imprezowej przystawki dla gości. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkawołowego przygotowałam, do którego tymianek i dużą ilość pieprzu, chili, bo na ostro! dodałam. Kapelusze na patelni wysmażyłam, a przed podaniem świeżych kiełek dołożyłam. To znakomita przystawka mięsno grzybowa, prosta i w smaku wyjątkowa. Można je również np. z kaszą, ziemniakami podawać i na obiad ze smakiem zajadać. Składniki: 6 szt. dużych pieczarek portobello, 1 duża
Moniki Smakołykibyło dla mnie wielką i totalną abstrakcją w kuchni. W końcu na jednej ze stron internetowych ( przepisy.pl ) znalazłam ciekawy przepis, który mnie skusił. I tak postanowiłam go wypróbować. Przystawka bardzo smakowała gościom, którym podałam ją w ubiegłą sobotę. Warto spróbować. W lodówce mam już kolejne wrapsy, które już niedługo znów wypróbuję
Gotuję Testujęprawda Wielkanoc już za nami, ale czemu nie przygotować pysznej przystawki w dowolny weekend roku. Pyszne i szybkie. Na pewno zasmakuje każdemu. Pyszne jajka faszerowane z rzeżuchą to doskonały sposób na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości. Polecam
Gotuję Testujęminut. 7. Sos sałatkowy wlać do sałaty całość wymieszać, ewentualnie dodać odrobinę pieprzu. 8. Sałata pasuję jako dodatek do różnorodnych dań, lub sprawdzi się idealnie jako przystawka
Mój pomysł naUważam, że estetyka również stanowi pożywienie. To, co jest radością dla oczu, jest również ucztą dla zmysłów i pokarmem dla duszy. Dzisiaj proponuję Wam smaczną, zdrową i elegancką przystawkę z łososia i zielonego jabłka granny smith, którą możecie podać zarówno na specjalne okazje, jak i na co dzień. Ważne, żeby była ładnie zaserwowana! Zadbajcie o swoje zdrowie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSzpinak, rukola, jajko i wyraziste suszone pomidory. Kilka niewyszukanym składników na pyszną, lekką przystawkę lub posiłek do pracy. Składniki: 200g świeżego szpinaku (najlepiej baby) 200g rukoli słoik suszonych pomidorów w oleju 4 jajka 2-3 kromki chleba oliwa z oliwek lub oliwa z suszonych pomidorów ząbek czosnku sól, czarny pieprz, koperek Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie
Pyry na Gaz