zapewniam Was dobrze smakowało 🍴. Krem sam w sobie wyszedł idealnie, ale w połączeniu z kaszą skomponował się niebanalnie. Mozzarella całość wykończyła, a rukola swojego smaku dołożyła. To znakomita propozycja przystawki, na gorąco podana, lub zamiennik np. ziemniaków do głównego dania. Tych 👫👪, których na smakowanie zaprosiłam, o odgadnięcie składników 👅 poprosiłam. Z apetytem zjadali, ale z wymienieniem produktów kombinowali. Kaszę
Moniki Smakołykimieście. Sakiewki faszerowane pieczarkami i porem są bardzo proste w przygotowaniu i z pewnością każdy sobie z nim poradzi. Danie z ciasta francuskiego idealnie sprawdzi się jako przekąska lub przystawka zarówno na co dzień, jak i na imprezę. Składniki : Opakowanie gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego 400g pieczarek 2 pory 1 szalotka ser ricotta słodka i ostra papryka sól, pieprz
Codzienne Gotowanienami, ale świętujemy przez cały tydzień, dlatego chcę podzielić się z Wami pomysłem na coś bardzo prostego, a zarazem tak pysznego, że wszyscy prosili mnie o przepis na tę przystawkę. Śledzie z awokado i szczypiorkiem zrobiły u nas furorę podczas niejednej imprezy w ubiegłym tygodniu. Zaledwie kilka składników wystarczyło, by zaskoczyć gości. Awokado, które samo w sobie jest dla mnie
Obiad gotowyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka, jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem, są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką
Marta GotujeGenialna przystawka. Świetny lekki obiad, lub lunch do pracy. Zakochałam się w kaszy kuskus. Sama smakuje wspaniale i wystarczy dodać kilka dodatków by smakowała obłędnie. Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka bulionu drobiowego 1/2 cukinii 1 ząbek czosnku 8 pomidorów suszonych w oleju sól pieprz natka pietruszki Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na 5 minut. Kasza wypije
MojaQchnia.plrazem nie mogłam pozostać bezczynna. Postanowiłam przygotować kolejny przepis z pieczarkami w roli głównej. Tym razem zdecydowałam się na pieczarki faszerowane chorizo . Pieczarki faszerowane są idealnym pomysłem na przystawkę lub przekąskę na imprezę. Już kilkakrotnie na blogu pojawiły się przepisy na pieczarki faszerowane; jak do tej pory moim niekwestionowanym faworytem są pieczarki faszerowane płatkami owsianymi , lecz te dzisiejsze z chorizo
Codzienne GotowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka ? jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem ? są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką
Marta GotujeNajlepsze ciasto na pieczone pierogi z dodatkiem mąki pełnoziarnistej- ever!!! Spróbuj! Dobre na diecie, do pudełka lunchówki do pracy czy jako przystawka na imprezie. Świetnie smakują na zimno, jeszcze lepiej na ciepło. Wielbiciele dipów mają duże pole do popisu, mogą maczać pieczone pierogi i zajadać je z sosami takimi jak; czosnkowy, ziołowy czy śmietanowy Składniki: Farsz: pierś
Rusty Forkserowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc
czarrna od kuchniokresie wielkanocnym z pewnością jemy więcej jajek niż zwykle. Jajka faszerowane, sałatki z jajkami, żurek z jajkiem i różne przystawki. Na sobotnią kolację przygotowałam dla mojej rodzinki grzanki z pesto z dodatkiem jajek, rzodkiewki i szczypiorku. Składniki: 1 długa bagietka, najlepiej razowa kilka łyżek zielonego pesto bazyliowego 5-6 jajek ugotowanych na twardo kilka dużych rzodkiewek 1/3 pęczka posiekanego szczypiorku
Czerwień i błękitsałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również bez specjalnych okazji. Aby zmniejszyć kaloryczność jajek caprese można wykorzystać mozzarellę light. Składniki na 8 połówek jajek caprese: 4 jajka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoraz ogórkami. Również czarnuszka na cieście dawała bardzo interesujący posmak i trochę żałuję, że nie posypałam nią wszystkich koszyczków. Takie koszyczki prezentują się świetnie, nie są zapychające, idealne na przystawkę, sprawdzą się również doskonale na Wielkanocnym stole:) Podaję proporcje z jakich ja przygotowałam koszyczki. Nadzienia mi co prawda troszkę zostało, więc albo zmniejszamy ilość jajek do 3, a szynkę redukujemy
Smaki Na TalerzuLekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie Wykonanie Ugotuj i ostudź jajka. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki. Na talerz wysyp umytą i osuszoną rukolę, ułóż na niej plastry szynki, posyp kiełkami i ułóż na nich połówki jajek. Na każdą połówkę jajka, przy pomocy łyżeczki do herbaty, nałóż mascarpone lub serek wymieszane z chrzanem. Wybierz jak najdłuższe
Eat me! Fit me!