dowolnym kształcie, szybka i prosta. Brzmi smacznie i kusząco? Cieszę się:) Do tego aromatyczny ser i lubczyk... Szybka w przygotowaniu przekąska, która zasmakuje na ciepło i na zimno. Idealna przystawka, farsze dowolne, choć dziś padło na szynkę i pieczarki. Dodatki? Koncentrat pomidorowy (zamienne passata, ketchup, przetarte świeże pomidory), parmezan, siemię lniane i mak - możecie użyć także ziaren słonecznika, czarnuszki
Zasmakuj Kuchnilekkiego. Z uwagi na to, że nie chcę byście stracili podczas tego weekendu zbyt wiele czasu polecam wam bardzo szybką i pyszną sałatkę, która nie tylko może być idealną przystawką do grilla, ale też sprawdzi się wieczorową porą – na przykład do kolacji. Moja sałatkowa propozycja jest wyjątkowa chrupiąca a dodatek oleju sezamowego z octem i miodem nadaje jej niepowtarzalny
Kuchennyviral.plbędzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach: Sałatka z mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka
Kulinarne przygody Gatitykrewetkami podajemy z sosem słodko kwaśnym lub innym dowolnym, ulubionym. S pring rolls z awokado i krewetkami to propozycja na lekki obiad, czy kolację. Świetnie sprawdzą się jako przystawka na domową imprezę, czy też do pracy. Zaletą tej potrawy jest dowolność doboru składników nadzienia i sosu. Za „jednym zamachem” można przygotować kilka wersji zmieniając tylko nadzienie. Gorąco polecam i życzę
mojewypiekiinietylkogarnku bułki pszenne kajzerki, każdą pokroić na 3 kromki, posmarować masłem, nałożyć porcję tatara, ułożyć połowę jajka, dodać plastry pomidora, ogórka zielonego, koperek, pieprz mielony posypać kanapki na przystawkę, przekąskę czy na kolację smakują wybornie...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj czas na polską kuchnie. Klasyka pośród klasyk jeśli chodzi o przystawkę. O czym mowa… Oczywiście o zimnych nóżkach. Są różne wersje zarówno z mięsa drobiowego, jak i z samych warzyw. Ale ja dzisiaj postawiłam na tradycyjne, czyli z wieprzowiny. Zimne nóżki wieprzowe: około 10 sztuk 2 golonki 2 – 3 nóżki wieprzowe duża marchewka pietruszka kawałek selera 4 ziarenka
PatiGotujegrillu, a nawet można podawać na surowo. Moją dzisiejszą propozycją są szparagi w szynce parmeńskiej. Danie to stanowi idealny dodatek do dań. Można z nich również stworzyć samodzielną przystawkę dodając jakiś dobry sos, parmezan i grzankę. Szparagi w szynce parmeńskiej Składniki: (2 porcje) 10 zielonych szparagów 5 plasterków cienko krojonej szynki parmeńskiej (lub innej suszonej) 1 łyżka oliwy z oliwek
PatiGotujerównież w dość klasycznym wykonaniu, mianowicie z dodatkiem kremowego sosu holenderskiego i jajka. Połączenie płynnego żółtka, szparagów i sosu to coś niesamowitego. Koniecznie musicie spróbować. Jest to ciekawa propozycja przystawki. Klasyczny sos holenderski przygotowuje się z żółtek, masła, soku z cytryny i białego pieprzu. Żółtka ubija się w tzw. kąpieli wodnej. Ja ułatwiłam sobie zadanie i zamiast ubijać żółtka
PatiGotujelodówce jedno opakowanie. To szybkie rozwiązanie na obiad, na przekąskę, a nawet na deser Ja przygotowałam ostatnio z niego pyszne sakiewki z kurczakiem i szpinakiem. Podałam je jako przystawkę na obiad. Wszyscy byli zachwyceni Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego XXL 200 g szpinaku baby lub mrożonego 135 g sera feta (u mnie połowa opakowania) pojedyncza pierś
PatiGotujenaprawdę bardzo dobra. Dzięki swojej cieniutkiej strukturze podczas pieczenia nabiera niepowtarzalnej chrupkości. Dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się w formie koszyczków, które można wypełnić dowolnym farszem. Wprost idealny pomysł na przystawkę. Mój farsz powstał przypadkowo z tego co akurat było w lodówce. Okazało się, że jest to strzał w dziesiątkę, bo koszyczki były naprawdę przepyszne. Zniknęły tak szybko, że w sumie
PatiGotujesię ugotowanych ziemniaków. Ja jednak wolę klasycznie wykorzystać surowe ziemniaki. Jeśli pokroimy je w malutką kostkę usmażą się naprawdę szybko. Tortilla sprawdza się idealnie jako samodzielne danie lub jako przystawka, czy dodatek do obiadu. Ja postawiłam dzisiaj na tortillę z dodatkiem brokuła i świeżej rukoli. Hiszpańska tortilla z ziemniakami i brokułem Składniki: 4 średnie ziemniaki 1 brokuł 3 łyżki oleju/mas
PatiGotujeTradycyjny tatar z wołowiny to przystawka, którą jedni kochają, a inni są jej zdecydowanymi przeciwnikami. Mi jest bezwątpienia bliżej do tej drugej grupy, ale rybna wersja z wędzonego na zimno łososia to jest to co w stu procentach aprobuje moje podniebienie. Eleganckie połączenie łososia z awokado, podkręcone ostrym smakiem kaparów to dość oryginalna i bardzo smaczna alternatywa dla miłośników
Fitsweet.mewędzonej papryki zapewniły mi całkiem miły, piątkowy wieczór. W tym daniu zdecydowanie tak samo jak dobre krewetki, ważna jest świeżutka bagietka, którą można maczać w sosie – istny obłęd! Przystawka dla czterech osób lub lekki obiad dla dwóch. Krewetki z chorizo: 500 g surowych krewetek (szarych) – świeżych lub mrożonych 200 g dobrej jakości chorizo 100 g masła
Poezja smakutylko wspaniale smakują, ale też pięknie prezentują się na talerzu. Pikantności sałatce nadaje ostra papryczka, a łagodności – groszek, pomidory i ogórek. Wszystko jest zbalansowane. Składniki na przystawkę dla czterech osób lub obiad dla dwóch. Tajska sałatka z wołowiną: 300 g stek (polędwica, rostbef lub antrykot) 1 łyżeczka oleju arachidowego lub kokosowego 2 małe sałatki rzymskie (lub opakowanie roszponki
Poezja smakumieszać warzyw z serem przed podaniem sałatki. Najlepiej smakuje latem, gdy na rynku dostępne są krajowe warzywa - pomidory malinowe, ogórki gruntowe, dojrzała papryka. Sałatkę szopską podaje się jako przystawkę lub dodatek do dań mięsnych. Składniki (na 2 duże porcje): 3 pomidory (najlepiej malinowe) 3 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 papryki czerwona 1 papryki zielona 1 mała czerwona cebula
Codziennik Kuchenny