przystawka - 12862 przepisów (strona:79/858)

Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 142

Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym Temat kulinarny na dziś to bakłażan, oberżyna, gruszka miłosna w oryginale Psianka podłużna (Solanum melongena). Sprawdza się jako danie główne, na przystawkę, jako dodatek do dań czy pasta do smarowania. Kilka przepisów prezentowałam u siebie na blogu na które zapraszam: Bakłażan po prowansalsku , Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą

Wino Francja Kuchnia
Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu 173

ponieważ warzywa te są bardzo dla nas zdrowe, a wachlarz kulinarny nieograniczony. Przygotowanie takich szparag nie wymaga ani czasu ani wysiłku. Po upieczeniu świetnie sprawdza się jako przystawka oraz jako dodatek do dan głównych. Jedna uwaga: jeżeli szparagi są już nieco grubsze i dojrzalsze powinno się końcówki obrać, ja tak uczyniłam. Przy młodych jest to niepotrzebne. Składniki

Wino Francja Kuchnia
Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi 153

Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 200 g szynki dlugodojrzewajacej w cienkich plastrach 1/2 dojrzałego melona (u mnie jest to charentais) 200 g mozzarelli  2 garści świeżych liści bazylii 1 garść uprażonych orzeszków piniowych

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych 154

Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych Kolejna przystawka z melonem w roli głównej, świeża i pachnąca, idealna na upalne dni. Składniki: 1/2 melona (u mnie charentais) 150 g mozzarelli 1 pęczek świeżej bazylii 1 garść uprażonych orzeszków piniowych 1 łyżka płatków parmezanu 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki kremu balsamicznego Wykonanie: Wykroić z melona niewielkie

Wino Francja Kuchnia
Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu 216

Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu Składniki: 1 batat (duży) 100 koziego sera 1 gałązka rozmarynu sól i pieprz do smaku cynamon kurkuma miód oliwa z pierwszego tłoczenia  orzeszki piniowe 1 garść dowolnej sałaty Wykonanie: Batat obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, skropić oliwą, ułożyć plastry z batata

Wino Francja Kuchnia
Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu 146

Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu Składniki: 1 batat (duży) 100 koziego sera 1 gałązka rozmarynu sól i pieprz do smaku cynamon kurkuma miód oliwa z pierwszego tłoczenia  orzeszki piniowe 1 garść dowolnej sałaty Wykonanie: Batat obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, skropić oliwą, ułożyć plastry z batata

Wino Francja Kuchnia
Delikatny i aromatyczny łosoś marynowany w imbirze z dodatkiem pora i zielonego tabasco 201

Lekka przystawka dla fanów sushi – rozpływający się w ustach łosoś w aromatycznej oprawie imbiru, sosu sojowego, podany ze świeżym porem i lekko pikantnym, zielonym tabasco. Propozycja na danie pobudzające zmysły i rozpieszczające kubki smakowe. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Umyj łososia, usuń ości i skórę. Zetrzyj imbir i czosnek

Eat me! Fit me!
Bruschetta z kaki i mozzarella 162

grzanka z różnymi dodatkami. Dzisiaj proponuję Wam przygotować pyszne kanapki we włoskim stylu: Bruschetta z kaki i mozzarella. Nadają się nie tylko na zwykłe śniadanie, ale mogą być kolorową przystawką na imprezę. Bruschetta na różne sposoby: – Tradycyjna bruschetta – Bruschetta z truskawkami i balsamico – Bruschetta z oliwkami i pomidorami – Grzanki z twarogiem i pomidorami Składniki na bruschetta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z szynki konserwowej 274

Jest to przystawka, która doskonale smakuje i rewelacyjnie się prezentuje. Jest łatwa i szybka w wykonaniu. Można pokusić się i stworzyć różne warianty smakowe, dodając np. koperek, paprykę konserwową lub zwykłą, rzodkiewkę co kto lubi. Przepis pochodzi ze strony Swojskie jedzonko . Składniki: ok. 20-30 dag szynki konserwowej lub zwykłej (najlepsza konserwowa prostokątna) ok. 200-300 g twarogu naturalnego President

Mam apetyt na ...
Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych 117

Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych Kolejna przystawka z melonem w roli głównej, świeża i pachnąca, idealna na upalne dni. Składniki: 1/2 melona (u mnie charentais) 150 g mozzarelli 1 pęczek świeżej bazylii 1 garść uprażonych orzeszków piniowych 1 łyżka płatków parmezanu 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki kremu balsamicznego Wykonanie: Wykroić z melona niewielkie

Wino Francja Kuchnia
Łosoś Yuan Yaki 209

osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron. Podajemy z cząstką cytryny lub limonki. Łosoś Yuan Yaki może być przystawką lub z dodatkiem, np. ryżu jaśminowego – samodzielnym daniem obiadowym. Kuchnia orientalna słynie z prostoty, bogactwa smaków i aromatów, a łosoś Yuan Yaki jest tego kolejnym przykładem. Inspiracją był dla mnie

mojewypiekiinietylko
Śledzie z kurkami marynowanymi 188

delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate w smaku, bardzo aromatyczne mam nadzieję, że skuszą wielbicieli śledzia… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Śledź w roli głównej – przepisy

mojewypiekiinietylko
Przepisy na wykwintne dania ze szparagami 177

sosem holenderskim to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wbrew pozorom sos holenderski jest bardzo łatwy do samodzielnego przygotowania. Nie jest jednak bez wad - ma multum kalorii! https://frosch.blogspot.de/2015/05/sos-holenderski-i-biae-szparagi.html Przystawka na eleganckie przyjęcie - carpaccio ozdobione stokrotkami wygląda romantycznie i uroczo! Surowe szparagi zachowują wszystkie wartości odżywcze! https://frosch.blogspot.de/2016/05/carpaccio-z-biaych-szparagow.html Szparagi i truskawki to bardzo udany duet! Szparagowa surówka z truskawkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łódeczki z cykorii z kurczakiem i serkiem 110

Przystawka, która może mieć bardzo różne nadzienie. Może takie jak zaproponowałem, ale można tez z twarożkiem i orzeszkami piniowymi, albo kozi serem i jabłkami, a można też z ratatouille. Składniki 3 cykorie 2 łyżki rodzynek 300 g filetów z kurczaka opakowanie serka homoganizowanego 2 łyżki szczypiorku 1 łyżka octu winnego 5 łyżek oleju szczypta papryki w proszku sól świeżo zmielony

R'n'G Kitchen
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 225

praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w trochę innej odsłonie. Idealny pomysł na przystawkę czy na imprezę. Poniżej przedstawiam przepis i potrzebne składniki do wykonania tego prostego dania. Składniki: 400 g pieczarek 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 50 g żółtego sera Sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania