przystawka - 12862 przepisów (strona:89/858)

Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim 102

również w dość klasycznym wykonaniu, mianowicie z dodatkiem kremowego sosu holenderskiego i jajka. Połączenie płynnego żółtka, szparagów i sosu to coś niesamowitego. Koniecznie musicie spróbować. Jest to ciekawa propozycja przystawki. Klasyczny sos holenderski przygotowuje się z żółtek, masła, soku z cytryny i białego pieprzu. Żółtka ubija się w tzw. kąpieli wodnej. Ja ułatwiłam sobie zadanie i zamiast ubijać żółtka

PatiGotuje
Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem 118

lodówce jedno opakowanie. To szybkie rozwiązanie na obiad, na przekąskę, a nawet na deser Ja przygotowałam ostatnio z niego pyszne sakiewki z kurczakiem i szpinakiem. Podałam je jako przystawkę na obiad. Wszyscy byli zachwyceni Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego XXL 200 g szpinaku baby lub mrożonego 135 g sera feta (u mnie połowa opakowania) pojedyncza pierś

PatiGotuje
Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną 98

naprawdę bardzo dobra. Dzięki swojej cieniutkiej strukturze podczas pieczenia nabiera niepowtarzalnej chrupkości. Dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się w formie koszyczków, które można wypełnić dowolnym farszem. Wprost idealny pomysł na przystawkę. Mój farsz powstał przypadkowo z tego co akurat było w lodówce. Okazało się, że jest to strzał w dziesiątkę, bo koszyczki były naprawdę przepyszne. Zniknęły tak szybko, że w sumie

PatiGotuje
Hiszpańska tortilla z ziemniakami i brokułem 171

się ugotowanych ziemniaków. Ja jednak wolę klasycznie wykorzystać surowe ziemniaki. Jeśli pokroimy je w malutką kostkę usmażą się naprawdę szybko. Tortilla sprawdza się idealnie jako samodzielne danie lub jako przystawka, czy dodatek do obiadu. Ja postawiłam dzisiaj na tortillę z dodatkiem brokuła i świeżej rukoli. Hiszpańska tortilla z ziemniakami i brokułem Składniki: 4 średnie ziemniaki 1 brokuł 3 łyżki oleju/mas

PatiGotuje
Tatar z wędzonego łososia 156

Tradycyjny tatar z wołowiny to przystawka, którą jedni kochają, a inni są jej zdecydowanymi przeciwnikami. Mi jest bezwątpienia bliżej do tej drugej grupy, ale rybna wersja z wędzonego na zimno łososia to jest to co w stu procentach aprobuje moje podniebienie. Eleganckie połączenie łososia z awokado, podkręcone ostrym smakiem kaparów to dość oryginalna i bardzo smaczna alternatywa dla miłośników

Fitsweet.me
Krewetki z chorizo 256

wędzonej papryki zapewniły mi całkiem miły, piątkowy wieczór. W tym daniu zdecydowanie tak samo jak dobre krewetki, ważna jest świeżutka bagietka, którą można maczać w sosie – istny obłęd! Przystawka dla czterech osób lub lekki obiad dla dwóch. Krewetki z chorizo: 500 g surowych krewetek (szarych) – świeżych lub mrożonych 200 g dobrej jakości chorizo 100 g masła

Poezja smaku
Tajska sałatka z wołowiną 264

tylko wspaniale smakują, ale też pięknie prezentują się na talerzu. Pikantności sałatce nadaje ostra papryczka, a łagodności – groszek, pomidory i ogórek. Wszystko jest zbalansowane. Składniki na przystawkę dla czterech osób lub obiad dla dwóch. Tajska sałatka z wołowiną: 300 g stek (polędwica, rostbef lub antrykot) 1 łyżeczka oleju arachidowego lub kokosowego 2 małe sałatki rzymskie (lub opakowanie roszponki

Poezja smaku
Sałatka szopska. Szybka sałatka na imprezę. 820

mieszać warzyw z serem przed podaniem sałatki. Najlepiej smakuje latem, gdy na rynku dostępne są krajowe warzywa - pomidory malinowe, ogórki gruntowe, dojrzała papryka. Sałatkę szopską podaje się jako przystawkę lub dodatek do dań mięsnych.  Składniki (na 2 duże porcje): 3 pomidory (najlepiej malinowe) 3 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 papryki czerwona 1 papryki zielona 1 mała czerwona cebula

Codziennik Kuchenny
Rolada ze szpinaku i łososia 120

łososia wędzonego 250 g serka śmietankowego z czosnkiem 100 g serka typu sałatkowego( słonego)   Wykonanie: Roladę robi się niebanalnie prosto i szybko. Podałam ja jako przystawkę i smakowała wszystkim. Szpinak blenderujemy( będzie szybciej) i przekładamy na gorącą patelnie, dodajemy do niego  czosnek sprasowany i odrobinę masła i pieprzu ziołowego .Dusimy razem do odparowania i zostawiamy do ostygnięcia

Różowa kuchnia
Pieczone portobello z pesto z rukoli, mozzarellą i prażonym boczkiem 192

dusić, a nawet gotować. Moje kapelusze zostały w piekarniku upieczone, z pesto i mozzarellą wypełnione. Boczek wcześniej zapiekałam, a po przestudzeniu zmiksowałam. Gorące kapelusze prażonym boczkiem posypałam i gotową przystawkę już zjadałam. Składniki: 6 szt. dużych kapeluszy portobello, ok. 250 g sera mozzarelli, 100 g boczku surowego wędzonego w bardzo cienkich plasterkach, dowolne świeże kiełki, listki bazylii, pesto: 2 garście

Moniki Smakołyki
Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące. 189

wiem, że nie ostatni. To taka odmiana od tradycyjnych grillowanych ryb, mięs czy warzyw. Zgrillowane na chrupko, podane np. z grzankami doskonale pasują do piwa. Stanowią doskonałą przekąskę lub przystawkę przed właściwym grillowanym daniem głównym. Sprawdzą się tez fajnie na lekką kolację. Polecam :) Składniki - 0,5 kg surowych, wypatroszonych śledzi - łyżeczka czosnku mielonego - łyżeczka ostrej papryki mielonej - pól łyżeczki soli

Kuchnia z widokiem na ogród
Szybka zupa z łososiem i szpinakiem / Easy salmon and spinach soup 326

testów robota Tefal Cuisine Companion! Gdy pojawił się w drzwiach kurier z 3 wielkimi paczkami, nie mogłam się doczekać aż je rozpakuję. Wraz z samym robotem-bazą, otrzymałam także przystawki w postaci parownicy i nakładek do siekania chyba wszystkiego. Szczerze mówiąc, gdy pierwszy raz usłyszałam, że Tefal wprowadza coś takiego na rynek, byłam sceptycznie nastawiona i zawsze powtarzałam, że sama

karmelowy
Pieczone szparagi z jajkami przepiórczymi, serkiem i prażonymi pinii 120

udziałem przyrządzajcie 🍴 i nimi się zajadajcie. Ja 👩 szparagi w piekarniku zapiekałam, do których jajek 🍳 przepiórczych dodałam i z serkiem oraz prażonymi pinii podałam. Całość ekspresowo przygotowałam i jako przystawkę rodzinie 👪 podałam.  Składniki na ok 4 porcje: pęczek szparagów zielonych, najlepiej cienkich, ok. 8 jajek przepiórczych, serek kanapkowy półtłusty lub chudy, 2 łyżki orzeszków pinii, sól do smaku, pieprz czarny

Moniki Smakołyki
Sałatka ziemniaczana na grilla 187

Mięsa, warzywa, a czasem nawet owoce trafiają na ruszt. Jednak ja koncentruję się nie na tym, co zostanie wysmażone nad rozżarzonymi węglami, a będzie podkreślać smak tych potraw – przystawkach do grilla. Tym razem na stół kuchenny trafia prosta sałatka ziemniaczana na grilla. Nuta czosnku i musztardy robią z tego prostego naprawdę wspaniały dodatek do smażenia. Film   Szukasz odpowiedniej

Kuchennyviral.pl
KOLOROWE TABBOULEH Z QUINOA 170

Kolorowe tabbouleh z komosą ryżową, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, z dodatkiem ziarenek i soku z owocu granatu, i świeżymi listkami mięty, która nada smaku, świeżości i aromatu całości. Idealna przystawka na wiosnę i na lato.     Czas przygotowania : 25 min Czas gotowania : 15 min   Dla 4 osób  : ● 200 g quinoa (komosy ryżowej) ● 1 owoc granatu ● 250 g pomidorków

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska