przystawka - 12862 przepisów (strona:93/858)

Muffinki jajeczne z wieprzowiną i selerem 210

Efektowna przystawka lub śniadanie 🙂 Muffinki podałam na przepięknej desce od Deseczkowo 🙂 Michał to wspaniały artysta, a jego deseczki ozdobią każda kuchnię 🙂 Zajrzyjcie na jego stronę i wybierzcie … Czytaj dalej Muffinki jajeczne z wieprzowiną i selerem

czarrna od kuchni
11 marca – Warsztaty kulinarne – Uczta mezze – Przystawki bliskowschodnie – Łódź 191

Warsztaty kulinarne Artykuł 11 marca – Warsztaty kulinarne – Uczta mezze – Przystawki bliskowschodnie – Łódź pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka Wielkanocna 668

południu polski w okolicach Krosna jest to typowa sałatka podawana w okresie Wielkanocnym. Przepis zaczerpnięty od mojej teściowej, troszkę zmodyfikowany. Genialna przystawka do wędlin i świeżo upieczonego chlebka. Składniki: 1/2 słoika chrzanu 1 jabłko 1/2 puszki kukurydzy 6 jajek 1 łyżka majonezu 1 łużka śmietany 18% sól pieprz Chrzan przekładamy do miski. Dodajemy 1 jabłko starte na tarce, 1/2 puszki

MojaQchnia.pl
Polędwiczki z pieczarkami 204

Jest niezwykle delikatna w smaku i krucha. Nie trzeba wcale wielu dodatków, żeby stworzyć z niej danie wyjątkowe. Ze względu na swój kształt świetnie nadaje się do zrobienia różnego przystawek. Połączenie pieczarek i sera gorgonzola jest rewelacyjne. Nadaje polędwiczkom bardzo ciekawy smak a mięso jest tak delikatne,że aż rozpływa się w ustach. Przygotowaną w ten sposób przekąskę  podaję

Pobite gary Barbary
Paszet-smarowidło z bażanta z czarnuszką i grilowanym pomidorkiem 185

ViolaPassion Moja przystawka Walentynki ciąg dalszy  ;-) Następny pasztet który ogarnęłam Następne "niebo w gębie" Dziczyzna Uwielbiam. Robiłam  już pasztet z Sarny , dzika ( znajdziesz na blogu ) były wspaniałe. A ten jest jeszcze lepszy ,może dlatego że łatwo się rozprowadza i jest z czarnuszką którą uwielbiam. Składniki: 1 bażant waga ok.1,5 kg 300g-400g mięsa z gęsi, może

Viola cooks with passion
Przystawka z łososia wędzonego 204

Świetna przystawka na imprezę karnawałową, walentynki i inne okazje :) Ja to połączenie  uwielbiam. Składniki:   łosoś wędzony na zimno, ogórek świeży, śmietana 12% lub 18%, cytryna, sól, pieprz. Przygotowanie: łososia rozkładamy na półmisku. Ogórka dokładnie myjemy i po całej długości kroimy go obieraczką do warzyw na cienki paski. Paseczki te rolujemy i układamy na łososia. Śmietanę mieszamy z sokiem

Państwo Wojtczuk gotują
Sałatka jarzynowa z kaparami w sosie tuńczykowo-majonezowym na przystawkę 143

Sałatka jarzynowa z kaparami w sosie tuńczykowo-majonezowym na przystawkę     Składniki: 1 garść groszku mrożonego 1 garść kukurydzy mrożonej 2 łyżki kaparów z zalewy 3 gotowane na twardo jajka 2 szalotki 2 ogórki kiszone 2 ostre papryczki sól morska pieprz czerwony w kulkach (albo zwykły czarny mielony) 2 łyżki sosu tuńczykowego (moj ą inspiracj ą jest sos podany

Wino Francja Kuchnia
Kapuśniak z parówką 133

parówką to moje jedno w wielu ulubionych dań z dzieciństwa. Mama zawsze podawała je z kromką chleba posmarowaną masłem. Kapuśniak z parówką może być samodzielnym daniem lub też przystawką. Kapuśniak z parówką można w fazie końcowej doprawić pomidorami – uzyskacie pomidorowy kapuśniak z parówkami. Składniki na: Kapuśniak z parówką jedna średniej wielkości główka... Read More The post Kapuśniak z parówką

Magiczny Garnek
Krewetka Tygrysia z figą z karmelizowanym solirodem z chorizo i jajkiem po Benedektyńsku 160

wami nie było, za co was serdecznie przepraszam. Zapracowana jestem ,i wściekła sama na siebie że brak mi czasu na moją pasję. Postaram się to nadrobić ,tą wspaniała przystawką gotową w 20 minutek Wolny weekend i Ja!!! Składniki:  2 osoby  4 Krewetki Wietnamskie  (wspaniała odmiana Tygrysiej czarnej krewetki jej rozmiar to około 20 cm) 100g solirodu

Viola cooks with passion
Ser halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami 443

halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami Zapraszam na przystawkę bądź szybki lunch z cypryjskiego sera.  Ser halloumi to ser półtwardy i wytwarzany jest z mleka owczego z dodatkiem mięty o białym kolorze. Można go podawać na zimno oraz w formie smażonej jak i grillowanej.W sam raz na przywołanie ciepłego klimatu , a dla niektórych również

Wino Francja Kuchnia
Galareta rybna 251

marchewkę, groszek kukurydzę no i oczywiście rybę. Rybę oddzielamy od skóry i sprawdzamy jeszcze czy nie ma ości. Najwygodniej ręcznie ;). Wszystko zalewamy galaretą i odstawiamy do lodówki. Kategoria: Bezmięsne , Przystawki , Ryby Tagged: białko jajka , cebula , czosnek , galareta rybna , karp , klarowanie , klarowanie galarety , klarowanie wywaru , marchew , ocet , pietruszka , por , seler , żelatyna

Mam apetyt na ...
Schab ze śliwką z szynkowaru 322

lodówce najlepiej całą noc. Następnego dnia schab kroimy i układamy na półmisku, przystrajamy i zalewamy galaretą (tak jak u mnie) lub podajemy jako wędlina. Kategoria: Danie główne , Mięsne , Przystawki Tagged: schab w galarecie , schab ze śliwką , schab ze śliwką w galarecie , szynkowar

Mam apetyt na ...
Parówki po węgiersku 363

kolejny wytrawny wpis, ale obiecuję, że już następny będzie na słodko :) Ta potrawa powstała na szybko z tego co znalazłam w lodówce. Sprawdzi się jako lekki obiad, przystawka czy też kolacja. Jest naprawdę łatwe i szybkie w przygotowaniu :) Składniki:    1/2 kg cienkich parówek,  1/2 kg pieczarek,  1 duża cebula,  2 łyżki przecieru pomidorowego

Z miłości do słodkości
Sałatka z fenkułem i tuńczykiem w pieczarce 144

Elegancka, lekka sałatka, która świetnie sprawdzi się jako przystawka przed daniem głównym. Wyrazisty smak tuńczyka, współgra z smażonym koprem włoskim i pieczarką. SKŁADNIKI: (na dwie porcje) 2 duże pieczarki mieszanka sałaty 1 fenkuł (koper włoski) 1 czerwona cebula puszka tuńczyka w sosie własnym winegret: łyżka octu winnego łyżka oliwy z oliwek łyżka wody ½ łyżeczki cukru sól, świeżo mielonym czarny pieprz

Pyry na Gaz
Rolada drobiowa z serem i bazylią 197

wstawiamy do lodówki i dopiero po schłodzeniu w niej przez całą noc , można spokojnie przystąpić do krojenia . Rolada krojona na ciepło , będzie się rozpadać . Serwujemy do kanapek lub jako przystawkę , przekąskę na imprezach . Smacznego !     Post Rolada drobiowa z serem i bazylią pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania