przystawka - 12862 przepisów (strona:102/858)

Sałatka z ciecierzycy, suszonych pomidorów i świeżej bazylii 220

szczypta białego pieprzu    Wykonanie: Do ugotowanej ciecierzycy dodać posiekane suszone pomidory, świeżą bazylię, oliwki oraz przyprawy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.  Sprawdza się jako przekąska, przystawka, jak również dodatek do mięs

Wino Francja Kuchnia
Schab faszerowany suszem 198

piekarnika. Ja piekłam 60 min w 200 stopniach,a następnie 30 min. odkryte w 180 stopniach. Schab całkowicie ostudzamy i wtedy wyjmujemy sznurki. Podajemy jako danie obiadowe Ewentualnie jako przystawka w galarecie. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
TATAR Z KREWETEK I MANGO 151

Prosta i elegancka przystawka, którą na pewno polubicie, podobnie jak Wasi goście.   Dla 4 osób Przygotowanie: 15 min Chłodzenie: 30 minut Składniki: 300 g dużych krewetek* 3 owoce mango 2 gałązki świeżej kolendry 2 limonki Szczypta sproszkowanego imbiru Szczypta świeżo zmielonego pieprzu   Przygotowanie: Krewetki obierz z pancerzyków, natnij grzbiety i usuń czarną żyłkę, pokrój na drobne kawałki. Mango

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pieczarki z farszem szpinakowym z kaszą jaglaną 213

startym żółtym serem ale z powodzeniem można ser pominąć będzie wtedy jeszcze mniej kaloryczne i przy okazji wegańskie. Pieczarki mogą z powodzeniem robić za samodzielny posiłek, lub jako przystawka ( jak wspomniałam sycąca). Składniki: 3 duże brunatne pieczarki 1 woreczek kaszy jaglanej lub pół szklanki 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku starty żółty ser do posypania

W kuchennej krainie
Wątróbka z indyka na czerwono smażona na oleju rzepakowym 190

soczysta, delikatna, w punkt – Wasza ulubiona. Solą jej nie doprawiamy tylko sosem sojowym podlewamy. Kiedy kiełki z buraka do niej dodamy to ciekawy smak uzyskamy.   Taką wątróbkę na przystawkę się podaje lub jako dodatek do głównego dania się nadaje.  Składniki: 6 wątróbek indyczych, 3 średnie cebule czerwone, 2-3 łyżki sosu sojowego jasnego, pieprz czarny świeżo mielony

Moniki Smakołyki
Poduszeczki z ricottą i wędzonym łososiem (z ciasta francuskiego) 164

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Poduszeczki smakują wyśmienicie i doskonale nadają się na samodzielną przekąskę oraz jako przystawka do większych posiłków. Idealnie sprawdzą się  także na różnych imprezach, w tym - w plenerze. (około 14 sztuk) płat ciasta francuskiego (ok 300g) Farsz: ( klik ) 220g ricotty 100g wędzonego łososia  1/2 czerwonej cebuli (średniej) 1/2 pęczku szczypiorku

Di gotuje
TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO 184

TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO Prosta i zarazem niezwykle wykwintna przystawka, którą oczarujesz swoich gości.   4- 6 porcji Przygotowanie 20 minut Składniki: 600 g wędzonego łososia* 2 mango   2 cebulki szalotki   Garść młodych kiełków (np. lucerny lub kilka listków rukoli do dekoracji) Pęczek drobnego szczypiorku   1 ½ limonki Szczypta mielonego kardamonu   5 cl oliwy z oliwek

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW 193

się z delikatnym smakiem rozpływających się w ustach placuszków z batatów i kwaskowatym smakiem roszponki doprawionej oliwą z oliwek, cytryną i jabłkiem Granny Smith. Możecie podać tę sałatkę na przystawkę, ale równie dobrze zaserwować ją jako danie główne.   Czas przygotowania: około 50 minut Dla 4 osób Składniki na placuszki: 200 g batatów 1 jajko 1 łyżka jogurtu naturalnego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SURÓWKA Z MARCHEWKI I POMARAŃCZY 165

SURÓWKA Z MARCHEWKI I POMARAŃCZY Dzisiaj zapraszam Was do skosztowania aromatycznej i soczystej surówki, która może stanowić oryginalną przystawkę lub samodzielną przekąskę, na przykład na podwieczorek. To jedna z moich ulubionych zimowych surówek. Dla 4 osób Przygotowanie: 15 min. Chłodzenie: 1 godz. Składniki: 500 g marchewki 4 pomarańcze Sok z połówki cytryny 1 łyżka wody z kwiatów pomarańczy* 1 łyżeczka

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI 176

SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla.   Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki) 1 łyżka musztardy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z pieczonym kurczakiem wg Aleex 145

połówka została nietknięta. Ponieważ moi chłopcy lubią wyłącznie świeżo upieczony drób, wiedziałam, że nikt już nie zje tego, co zostało. Wymyśliłam więc sałatkę. Wystarczyło połączenie kilku składników i pyszna przystawka była gotowa. Podałam ją na chrupiących tostach. Było pysznie. Składniki: • ½ średniej wielkości upieczonego kurczaka • 1 cebula • 3 ogórki kiszone • 3 średnie ziemniaki • sól, pieprz, majonez Sposób przygotowania: 1. Zimne mięso

W mojej kuchni
Śledzie w wiosennym twarożku 236

przyprawami. Do twarogu dodać pokrojoną cebulkę , rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Tak przygotowany twarożek wymieszać ze śledziami. Odstawić, aby smaki się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Przystawki , sałatki i surówki Tagged: nowalijki , twaróg , śledzie

https:KKuchniaMniam
Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 176

minut. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim można podać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ryżem oraz sezonową surówką. Wspaniale też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem

mojewypiekiinietylko
KORECZKI IMPREZOWE 206

Może komuś przyda się przepis na szybką przystawkę na stół imprezowy? Koreczki. Do wykonania takich koreczków potrzebujemy kostkę sera, ogórki konserwowe, czerwoną paprykę, kabanosy no i oczywiście wykałaczki :) Wszystkie składniki należy pokroić w niedużą kosteczkę i po kolei nabijamy na wykałaczkę od dołu: ser+ ogórek konserwowy+ papryka czerwona+ kabanos

Zrób to smacznie
Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym 134

przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania