Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pomysły na faszerowane jajka, sałatki i przystawki w wielkanocnym klimacie. Może któryś z przepisów Was zainspiruje... Jajka w sosie tatarskim Jajka faszerowane musem z łososia Jajka w szynce parmeńskiej Jajka z wędzonym pstrągiem Jajka faszerowane pastą z bakłażana, pieczarek i orzechów Jajka z tatarem z polędwicy łososiowej Jajka z chrzanową pastą z kurczaka Jajka
Czerwień i błękitdodać posiekaną natkę pietruszki, pokrojone w kostkę jajka na twardo wlać rosół z żelatyną i schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka jest lekka, smaczna na kolację, na przystawkę...............SMACZNEGO!!! pozostały rosół jest na obiad z makaronem lub na drugi dzień na zupę pomidorową lub inną
W Mojej Kuchni Lubiępełnoziarnistym. Mniam :) Smacznego :) Szeroki wybór superfood m.in. kaszę jaglaną, olej kokosowy można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania wegetariańskie , Dla dzieci , Pieczywo , Przystawki Tagged: cebula , jabłka , kasza jaglana , olej kokosowy
https:KKuchniaMniamtalerzu , dodać pokrojone pomidory suszone, oliwki, oprószyć posiekaną szalotką oraz czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Udekorować natką pietruszki. Podawać jako sałatkę, przekąskę, przystawkę oraz lekkie śniadanie. Smacznego
Wino Francja KuchniaTatar z łososia z kaparami i świeżą kolendrą Przystawka w sam raz na kolację we dwoje. Jedna z moich ulubionych.Tatar z łososia nie wymaga wielu składników ani pracy, jednakże kluczowa jest świeżość oraz jakość ryby. Należy więc spożyć tatar do paru godzin, przechowując w lodówce przed podaniem. Zapraszam na inne przepisy na tatar z łososia na moim blogu
Wino Francja Kuchniazawsze mamy pod ręką. Za to piekarnik, ziemniaki i sól to co innego :) Idealne w masłem, ja podałam z pietruszkowym. Te ziemniaki pieczone w soli sprawdzą się zarówno jako przystawka, jak i dodatek do dania głównego. SKŁADNIKI: - fioletowe ziemniaki równej wielkości (dwa na osobę) - 2 białka - sól morka - 100 g masła - 2 łyżeczki posiekanej pietruszki - ząbek czosnku (przeciśnięty przez
Kuchnia bezglutenowa Lolinastępnie zostawiamy na 10 minut w zamkniętym piekarniku. Studzimy i chowamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Podajemy tak, jak zwykły pasztet – jako wędlinę lub przystawkę. Post Pasztet z fasoli pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuMałże nowozelandzkie zapiekane to pyszna pyszna, elegancka przystawka na wystawne przyjęcie, maa piękny zielony kolor muszli, a mięsa jest na prawdę dużo, ma ciekawy, intensywny smak i jest jędrne. W naszych warunkach dostępne jest mrożone, aby nie straciły smaku rozmrażaj je w lodówce. SKŁADNIKI: - 12 połówek małż nowozelandzkich (rozmrożonych, oczyszczonych) - parmezan (drobno starty) do posypania - 1 szalotka - 2 ząbki czosnku
Kuchnia bezglutenowa LoliChyba każdy je zna. Idealna przystawka na wszelkie przyjęcia, święta i na co dzień. Farsz, który nam pozostał idealnie nadaje się na kanapki. Składniki: 1/2 kg pieczarek pęczek natki pietruszki 10 jajek 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przekroić
Cukiernia PychotkiSmaczna przystawka :) Składniki jajka 4 szt łosoś wędzony plastry 100 g szalotka 1 szt majonez 1/2 łyżki sól i pieprz Sposób przygotowania Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół. … Czytaj dalej Jajka z łososiem
czarrna od kuchniBardzo dobry sposób na przygotowanie krewetek. Gotowane w ten sposób są delikatne i bardzo krewetkowe. Dorodne, argentyńskie krewetki, awokado, lekko kwaśny sos - pyszna przystawka gotowa. Polecam! składniki - 2 porcje 450 g czerwonych krewetek 1 l wrzącej wody /na każde 500 g krewetek 1 łyżka soli morskiej/ na 1 l wody sos 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka octu balsamicznego
Stare GaryPrzystawka na imprezę Składniki 4 filety śledziowe a’la matias 2 duże cebule 1/2 szklanki octu liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty 1/2 puszki groszku 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu … Czytaj dalej Śledzie z sałatką
czarrna od kuchniSmaczny pomysł na śniadanie lub na imprezową przystawkę :) Składniki 6 jajek 4 plasterki dobrej szynki majonez pasta z suszonych pomidorów pasta z oliwek 1/4 awokado sól, pieprz oliwki i … Czytaj dalej Jajka w trzech smakach
czarrna od kuchniWyrazisty tuńczyk świetnie komponuje się z delikatnym smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka. Składniki: 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym (200g odsączonej ryby) 2 łyżeczki pesto pomidorowego 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie papryczka chilii rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie
Pyry na GazImprezowa przystawka :) Składniki 2 tortille kilka listków sałaty 6 paluszków krabowych 1 krążki ananasa z zalewy 2 dymki majonez pieprz Sposób przygotowania Tortille posmarować majonezem, posypać pieprzem i … Czytaj dalej Tortille krabowo-ananasowe
czarrna od kuchni