Nadziewana bagietka Ciekawa propozycja na zimną przystawkę. Szybka, tania i efektowna. Farsz bagietki można zmienić, w zależności od Waszych upodobań. Ja zrobiłam na kolorowo, z kukurydzą, papryką, groszkiem i szynką. Można pokusić się o nadzienie wyłącznie paprykowe, na ostro, czosnkowe, ziołowe, co kto lubi, i co kto ma w lodówce. Fajnie wyglądają takie małe kolorowe kanapeczki na naszym imprezowym stole
na moim stole...Znakomita przystawka. Krewetki gotowane w wolnowarze wyszły świetnie - miękkie i soczyste. Dzięki wcześniejszemu, 30 minutowemu podgrzewaniu, olej w którym szykujemy krewetki, jest bardzo aromatyczny. Krewetki możemy obrać całkowicie, lub zostawić ogonki, co pozwoli wygodniej je jeść. Możemy też kupić surowe, mrożone , już obrane krewetki, gotowe do przyrządzenia. Należy je wtedy odpowiednio wcześnie wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić, najlepiej
Stare Garyukładamy paski łososia. Na łososia dajemy paski papryki i koperek. Całość delikatnie „dopełniamy” glazurą o smaku białej trufli. Muszle taco z łososiem wędzonym to nie tylko sylwestrowa, czy karnawałowa przystawka. Chrupiące taco, w zależności od farszu, mogą być podane na ciepłu lub na zimno. To ogólnie lekkie, bardzo aromatyczne i smaczne danie, ba – nawet ciekawa forma podania sałatki. Gorąco polecam
mojewypiekiinietylkoKochani Witam Was w Nowym Roku :) Dzisiaj mamy kolejną fajną przystawkę imprezową, chociaż może to być Wasza kolacja tak jak ostatnio moja :) Bardzo sycąca, idealne połączenie do piwka ze znajomymi. Takie pieczarki możecie faszerować czym chcecie, moja propozycja na dzisiaj: Składniki: 8 pieczarek portobello 100 g mięsa wołowego 1 dymka pęczek szczypiorki 1 chilli 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
Niezły Młynekpotrawa przygotowana z różnych składników, np. z ugotowanych ziemniaków, pieczonego lub gotowanego mięsa, śmietany i utartego sera, albo z cebuli, śledzi, zapiekana lub podawana na zimno jako przystawka lub danie główne. U mnie przygotowana z tego co zostało po świętach - stąd też ta nazwa. Składniki: 1 kg wędliny 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 jabłko 15 dag ugotowanych ziemniaków
Tradycyjna KuchniaPrzystawka na różne okazje. Jej zaleta ? Szybka , prosta a zarazem smaczna, czegóż chcieć więcej... Składniki 1 szt awokado 1 jajko ugotowane na twardo pieprz świeżo mielony 3 szt filecików anchois kiełki brokuła sok z cytryny Przygotowanie Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem
R'n'G KitchenZiemniaki Hasselback tym razem w wersji wypasionej, czyli z dodatkiem sera i boczku. Podane na ciepło są doskonałą przystawką na przyjęciach i spotkaniach. Trochę śmietany, sera, boczku i danie wygląda zdecydowanie bardziej „wystawnie”. Polecam, bo powinno spodobać się Waszym gościom. Składniki /dla 6 osób/: 6 sporych ziemniaków 6 plastrów żółtego sera sól morska w młynku
Pasja Smakusylwestrowej domówce najlepiej sprawdzą się niewielkie przystawki, takie które nie wymagają dużo czasu ani umiejętności, dlatego ja mam propozycję z ciasta francuskiego z dodatkiem szynki serrano i wyrazistych w smaku serów, zachęcam do wypróbowania tej propozycji! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego świeżego 10 dag wędzonej szynki serrano 50 g sera cheddar 50 g sera grana padano lub parmezanu-każdy inny
Wanilia i Kardamongronie przyjaciół, znajomych , rodziny. Dla tych drugich proponuję kilka ciekawych, smacznych i szybkich przekąsek. Róże z ciasta francuskiego Spiralki z serem Roladki z szynki Roladki Przystawka z łososia Pomidory z mozzarellą Przekąska Serek pleśniowy z oliwkami Przekąska SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyświętach :) Dzisiaj chciałam Was zaprosić na coś lekkiego czyli na Carpaccio z buraka z serkiem, pyszne, lekkie, w sam raz po świątecznym przejedzeniu :) Carpaccio można podać jako przystawkę a także jako dodatek do obiadu :) Wyśmienicie smakuje :) Sałatkę podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda Zapraszam :) Składniki : 2 buraki duże lub 3 małe ugotowane 150 g serka śmietankowego
Sama słodycz i szczypta chiliCiekawa w smaku inna niż zwykle przystawka, niby prosta ale połączenie gorgonzoli z szynką szwarcwaldzką i klasycznym sosem balsamico, no cóż więcej chcieć. Jeśli nie posiadamy gotowego sosu balsamicznego możemy go zrobić sami, przepis zaczerpnięty z bloga Wyzwania Kuchenne . Szynkę parmeńską zamieniłam na szwarcwaldzką bo taką posiadałam w zapasach ale każda dojrzewająca cienko skrojona wędlina się
Piekielna Kuchnia Patiogórki. Gotujemy przez chwilę i wyłączamy ogień. Rybę układamy w półmisku, a wierzch zalewamy gorącą zalewą z warzywami. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Podajemy na zimno jako przystawkę. Danie można udekorować np. pietruszką. Ryba najlepsza jest po 24 h od przygotowania. Przechowujemy ją do 4 dni w lodówce. Na zdjęciu ryba z połowy porcji. Post Ryba po japońsku pochodzi
Poezja smakucytrynową rozmarynówką , może być normalna wódka i chciałam się tym pomysłem z Wami podzielić, gdyż to był bardzo dobry pomysł . Tatar ze śledzia marynowany w wódce to pyszna przekąska, przystawka która będzie smakować dorosłym gościom, którzy uwielbiają śledzie. Bo śledzie się lubi albo nienawidzi. Polecam też przepis na tatar ze śledzia z żurawiną lub Tatar z łososia SKŁADNIKI
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię do Świąt, a zaraz po tym na Sylwestra. I własnie na Sylwestra specjalnie przygotowałam imprezowa skrzydełka. Oczywiście możecie je przygotować na każdą imprezę i goście będą zachwyceni. Taka przystawka z pewnością przypadnie do gustu szczególnie jak pojawiają się %. Składniki: 2 kg skrzydełek 3 szalotki 4 ząbki czosnku 4 dymki 1 papryczka chilli 1,5 łyżeczki mielonego
Niezły MłynekPaszteciki francuskie z farszem pieczarkowo kapuścianym, są smaczną, wigilijną przystawką . Doskonale komponują się z czerwonym barszczem. Polecam nie tylko od święta, to szybki i smaczny poczęstunek:) gotowe ciasto francuskie takie:KLIK 50 dag kapusty kiszonej 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 70 dag pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku masło klarowane (dobra cena KLIK) Najpierw przygotowuję farsz
Takie tam pichcenie