Pyszna rybna przystawka, zajadałam się nią w jednej z knajpek w Międzywodziu, miałam kilka podejść aby powtórzyć smak i chyba udało się dzięki pakowarce próżniowej, ale jeśli jej nie macie to smak będzie równie wyborny :) SKŁADNIKI: - 400 gr dzikiego łososia - 100 ml oliwy z oliwek - pęczek szczypiorku - 4 ząbki czosnku (pokrojony w plasterki) - pęczek koperku - 2 łyżki soku z cytryny - pół łyżeczki soli - pieprz do smaku ŁOSOSIA POKRÓJ NA nieduże kawałki- najpierw w paski, potem na mniejsze części, posiekaj ko... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...