przystawka - 12862 przepisów (strona:55/858)

Lody śmietankowe z dwóch składników– bez maszyny, bez jajek, bez gotowania 433

domowe lody potrzebują tylko dwóch składników . No, ok. Ewentualnie może jeszcze wafelka. Broniłam się rękami i nogami przed zakupem maszynki do lodów. Oglądałam i te tanie, i drogie. I przystawkę do robienia lodów przy użyciu mojego KitchenAid’a. Raz nawet pożyczyłam maszynkę z zamiarem przetestowania i ewentualnego zakupu takiej samej, ale… nawet jej nie użyłam. Misa chłodząca nie chciała się(...)zmieścić do mojej zamrażalki.   Nie kupiłam i nie kupię maszynki do lodów. Po pierwsze – autonomiczna maszyna czy nawet przystawka zajmuje od cholery miejsca a służy tylko i wyłącznie do zrobienia jednej rzeczy – lodów. Mamy sporą kuchnię, ale kuchenne szafki nie są z gumy – jestem w stanie zmieścić w domu tylko określoną ilość narzędzi i przyrządów (chociaż ostatnio sama się

Karo in the Kitchen
,, Pieczarki w cieście naleśnikowym” 428

Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie. Potrawa sprawdza się zarówno jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do dania głównego. Składniki: 50 dag małych pieczarek 1 szklanka mąki pół szklanki mleka 1 jajko sól, pieprz, chilli olej do smażenia Wykonanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, mleko, jajko, proszek

Podróż w kulinaria
Majówka – twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 253

zaszkodzi poeksperymentować i dodać jeszcze ogórka i pomidora czy ulubione zioła? Sami zdecydujecie z jakimi dodatkami majówka posmakuje Wam najbardziej! Zaprezentowany przeze mnie poniżej sposób podania jest typową przystawką - idealna na letnie imprezy w ogrodzie lub zimą gdy chcemy sobie przybliżyć smaki lata. Sprawdzi się doskonale w liściach mini sałaty rzymskiej (jak na zdjęciu) lub w listkach np cykorii - wtedy

sierotka maRysia w kuchni
Bigos 259

nawet lepszy. Ponieważ odgrzanie może wymagać dodania nieco płynu, możemy w tym celu użyć dodatkowej niewielkiej porcji czerwonego wina. Bigos to danie dość wszechstronne, gdyż może być zarówno ciepłą przystawką jak i samodzielnym daniem. Zwłaszcza w tym drugim przypadku warto podać go pełnoziarnistym pieczywem, choć można i z ziemniakami lub kluskami. Ambitniejsi mogą również spróbować podania w wydrążonym bochenku chleba

Kulinarna Pokusa
Mule w sosie maślano-cytrynowym 225

Idealna przystawka: mule w maślano-cytrynowym sosie z dodatkiem białego wina, podane z chrupiącą bagietką. Pycha <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 4 porcje: 270 g obranych mrożonych muli 100 g masła 1 średnia cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki 1/3 szklanki białego wytrawnego wina sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek mleka kokosowego

My Culinary Art
Restaurant Week w Vivian - lekko, pysznie i z klasą 165

również ogromnie przypadło mi do gustu to muzyka, podkreślająca atmosferę miejsca. Przy posiłkach towarzyszyła mi lounge'owa składanka Hotel Costes, idealnie dobrana do miejsca, jak i serwowanych potraw.  Przystawka Prosta przystawka w postaci zielonych szparagów z truskawkami i jajkiem w koszulce to klasyka. Ale czyż takie lekkie i przyjemne połączenia nie są najlepsze? Poprawnie wykonane jajko z wypływającym żółtkiem

Food Square
Jajka faszerowane musem z pstrąga 196

Blueberry Corner by "jagodzianka" Jajka faszerowane musem z pstrąga to wyjątkowa przystawka na różne okazje. Na święta – zwłaszcza wielkanocne, na imieniny, chrzciny lub … Przeczytaj cały artykuł Post Jajka faszerowane musem z pstrąga pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sakiewki z tuńczykiem 156

niezwykle kruche i delikatne ciasto, które ma szerokie zastosowanie w kuchni. Używane zarówno do wytrawnych jak i słodkich wypieków. Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo popularna we Francji przystawka. Podstawą jest zawsze ciasto francuskie z przeróżnymi farszami w środku i sporą ilością dobrego sera. Zapraszam na moją wersję - z tuńczykiem i kaparami. Jest to bardzo uniwersalna przystawka, która świetnie sprawdza

Wędrówki po kuchni
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 146

jabłek, cytrusów i owoców tropikalnych oraz delikatny aromat wanilii. W smaku wyczuwalna brzoskwinia i delikatne nuty przypraw, dzięki częściowemu fermentowaniu w dębowych beczkach. Lekko kwasowe, dobrze komponuje się z przystawkami, czy lekkimi daniami. Odpowiednie na niezobowiązującą kolację. Odpowiednie do przystawek, zupy cebulowej, grillowanych ryb i delikatnych mięs. Ironstone Reserva Chardonnay (83,0 zł) Klasyczne kalifornijskie białe wytrawne chardonnay, o jasno

królestwo garów
Super pasztet w galarecie 255

Lekki pasztet drobiowo-warzywny z komosą ryżową, orzechami i śliwkami z powodzeniem zastąpi tradycyjne pasztety z dużą ilością tłuszczów zwierzęcych i czerwonego mięsa. Dodatek produktów superfood sprawi, że taka przystawka pójdzie Wam na zdrowie, a nie w biodra, a na stole będzie się  prezentować równie dobrze jak babciny pasztet ;)  Nasz super pasztet połączyliśmy z efektowną galaret z domowej(...)stężenia. Wersja na thermomix Przygotowanie Do naczynia miksującego wlej 500 g wodę, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, włóż koszyczek. Do koszyczka odważ mięso z indyka. Nałóż dolną część przystawki Varoma, ułóż w niej pokrojone na kawałki marchewkę, seler i pietruszkę, przykryj pokrywą, gotuj  20 min/Varoma/obr. 1. Dodaj do Varomy pokrojoną wątróbkę,  gotuj   10 min/Varoma/obr. 1. Orzechy

SzczyptaSmaQ
Ricotta z rzodkiewką i dymką 172

Dzisiejszy przepis można wykorzystać jako dodatek do kanapek, ale i jako dip do warzyw. Można posmarować ricottą z warzywami naleśniki, tortille i zawinąć, a następnie pokroić i podać jako przystawkę. Ricotta z rzodkiewką i dymką Składniki: 250 g sera ricotta 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 pęczka dymki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ricottę przekładamy(...)zieloną częśc dymki kroimy drobno i dodajemy do ricotty. Całość doprawiamy do smaku i dodajemy słodką paprykę w proszku. Starannie mieszamy, podajemy z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do przystawek

Moja smaczna kuchnia
Papryczki w oleju nadziewane serkiem 219

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Papryczki nie tylko ładnie wyglądają, ale również zachwycają swoim smakiem. Idealnie sprawdzą się jako imprezowa przystawka oraz zwykła domowa przekąska. Świetnie smakują w wersji solo oraz ze świeżym pieczywem. Gotowe papryczki można kupić w sklepie, ale domowe są o wiele lepsze i dużo tańsze. 10 papryczek czereśniowych 150-200g serka śmietankowego (dowolna kompozycja smakowa

Di gotuje
Pomysły na przystawki na imprezę – tradycyjne polskie przepisy! 260

świadomie dania znane z czasów PRL-u, proste i smaczne przepisy ceni się coraz bardziej. Dlatego jeśli przygotowujecie imprezę, postawcie na coś pysznego. Oto kilka pomysłów na zimne imprezowe przystawki, które warto wykonać – są szybkie, smaczne i niedrogie w przygotowaniu! Wybranie zimnych przekąsek na imprezę ma kilka zalet. Po pierwsze nie musimy się martwić to, że wystygną i będą niedobre(...)dobie wykorzystywania ciągle tych samych pomysłów typu koreczki, kanapki czy bliny przyrządzona galareta wieprzowa będzie nie lada rarytasem (przepis na zimne nóżki: http://www.codogara.pl/3892/galareta-wieprzowa-zimne-nozki-mojego-dziadka/ ) Jeśli mówimy już o przystawkach rodem z PRL, to koniecznie musimy zwrócić uwagę na śledzie w occie. Co prawda najlepiej marynować je przez kilka dni, ale są idealną zakąską do alkoholu. Sprawdzą się znakomicie, bowiem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kotleciki z piersi kuczaka z pieczarkami i serem żółtym 309

Dzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę

Kuchnia Pełna Pasji
Surówka z marchwi z chrzanem 183

pięć razy dziennie. O tym, że marchewka jest zdrowa, wie każdy, ale warto dzieci uczyć jedzenia warzyw i owoców od małego. Z marchewki możemy wyczarować naprawdę wiele surówek czy przystawek do tradycyjnego obiadu. Ta surówka to trochę zapomniany już surówkowy klasyk. Surówka z marchewki z dodatkiem chrzanu bardzo jest lubiana przez mojego męża. Jako sos posłużył mi jogurt, żeby było(...)śmietany. Jeśli macie mało słodkie marchewki, warto dodać do surówki łyżeczkę cukru lub innego słodzidła. Zamiast cukru można zetrzeć połówkę jabłka, która w naturalny sposób osłodzie nam surówkę. Taka przystawka pasuje zarówno do dań mięsnych, kasz jak i klusek. Drukuj Surówka z marchewki z chrzanem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 duża marchewka 1 łyżeczka chrzanu 2-3 łyżki jogurtu

Mieszam w Garnku