Domowe suszone pomidory z dodatkiem czosnku i bazylii Suszone pomidory są niezłym dodatkiem do sałatek, szpinaku, czy innych dań. A kiedy zrobimy je sami nie tylko
W Moim Magicznym DomuCzęsto kupuję pomidory krojone w puszkach lub kartonach. W tym roku postanowiłam przygotować je sama. Przydadzą się na pewno :) Wystarczy umyte pomidory obrać ze skórki ( po
Proste PotrawySkładniki: 500g pomidorów 2 małe cebule szczypta bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Pomidory umyć, sparzyć i usunąć skórkę
Ukojenie PodniebieniaRobiłam suszone pomidory. Miałam ich 2 kg i został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się
Szczęśliwa kuchniaUwielbiam suszone pomidory. Teraz, jak już mam suszarkę od brata :) - dostałam na urodziny - będę sama robić :) Mam jeszcze w planach własną, domową Vegetę! I jeszcze chipsy
Szczęśliwa kuchniagrzyby w pomidorach W ostatnich dniach trochę popadało. A po deszczu wiadomo, można się wybrać do lasu na grzyby. Tak też
Miód i pieprzSoczyste czerwone pomidory, słodkie w smaku, aż proszą, żeby ich smak zamknąć na zimę. Sałatki warzywne w słoikach to najlepszy sposób na delektowanie się ulubionymi
Kuchnia BeatyPyszne swojskie pomidory dojrzałe w słońcu postanowiłam ususzyć Aby zachować aromat na dłużej i cieszyć się smakiem swoich pomidorów w zimie Składniki • Pomidory
W królestwie smaków BeatyGdy przerabiam pomidory i robię przecier lub pomidory w sosie własnym wyciskam z pomidorów sok wraz z gniazdami nasiennymi Z tego soku robię
W królestwie smaków BeatyUtrwalanie suszonych pomidorów Kilka dni temu, wykorzystując piękne słoneczne dni, zacząłem suszyć pomidory , w sposób najbardziej dla
Miód i pieprzKrojone pomidory takie jak z puszki można użyć Do zup ,sosów ,farszów lub spaghetti Składniki - pomidory mięsiste Sposób przygotowania - Pomidory sparzyć
W królestwie smaków BeatySezon na pomidory jest już w pełni. Myślę, że to również świetny moment na zatrzymanie smaku naszych polskich pomidorów na jesienne czy zimowe dni. Polecam przygotowanie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBrrr, aż zrobiło mi się trochę... jesienniej. ;) Kolejna odsłona, nieco rzadko spotykanych u nas przetworów pomidorowych. Tym razem wylądowały one w zalewie z octu jabłkowego i... zresztą zobaczcie sami. ;) Proporcje zalewy podane są na dwa, 900 mililitrowe słoiki. 6 sporych pomidorów lub 8 mniejszych (można również wykorzystać koktajlowe) 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku Zalewa: 700ml wody(...)pasteryzuję tych przetworów, przez świadomość, że za chwilę i tak będą zjedzone. Jeśli jednak Wy potrzebujecie to zrobić, pamiętajcie, by nie przedobrzyć - pomidory zmięknął i nie będą tak dobre, jak powinny. Przetwory te najlepiej otworzyć po upływie miesiąca, wtedy smakują już dobrze, choć dłuższy czas nie powinien im zaszkodzić
Kuchenna KontrrewolucyaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Red relish to sos prawie do wszystkiego. Jego słodko-kwaśna nuta jest świetnym dopełnieniem do serów, wędlin czy mięs. Mój najstarszy
My Blueberry Corner