Zachciało mi się pieczonego boczku. Już widzę jak niektórzy się wzdrygają na samą myśl. Ja wiem, że tłuste, kaloryczne i ogólnie be, ale czasami mam taką
Smaczna PyzaW lodówce była jakaś bida i pustka bo nie miałam czasu zrobić zakupów. Ale jakaś kiełbasina się znalazła i trochę ziemniaków też. Swoje miejsce w daniu
Smaczna PyzaPiękna wiosenna pogoda, miłe towarzystwo i ciekawy cel podróży więc to musiał być miły dzień. Niedawno wybrałam się w towarzystwie innych blogerów do fabryki Lubelli - producenta
Smaczna PyzaLubicie podróżować i nocować poza domem ? Przyznam, że ja nie bardzo. Najlepiej czuję się we własnym domu a poza nim źle śpię i ciężko mi się
Smaczna PyzaMorchella conica czyli smardz stożkowaty występuje według atlasów grzybów od marca do maja, z naciskiem jednak na drugą połowę kwietnia i maj. Lubi zarówno lasy liściaste
Smaczna PyzaWeekend na Słowacji nie był wielkim grzybobraniem, ale trochę tych pysznych grzybków udało mi się przywieźć. Uwielbiam je za aromat i delikatność. Przypominam, że w Polsce
Smaczna PyzaCo by tu upiec ? Był już późny wieczór gdy na wczesne przedpołudnie następnego dnia zapowiedzieli się z wizytą znajomi więc mogłam zrobić coś szybkiego od razu
Smaczna PyzaLubicie siedzieć sobie w ciepłe popołudnie na tarasie, wygrzewać się w promieniach zachodzącego słońca i popijać wino albo piwo ? Jestem pewna, że tak. Ale przydałoby się
Smaczna PyzaKonfitura z czerwonej cebuli zrobiła się ostatnio modna. To świetny dodatek do pieczonych mięs, dań z grilla, wędlin czy serów. Lubię ją nawet nałożyć po prostu
Smaczna PyzaZwykle czekam na nasze polskie ziemniaczki bo najbardziej lubię takie malutkie, ale w tym skusiłam się na importowane. Zachciało mi się pieczonych, pysznie nafaszerowanych a stare
Smaczna PyzaFajnie, że smardze dobrze się przechowują w suchym i chłodnym miejscu to mogę cieszyć się zbiorami od kilku dni. Kilka tu, kilka tam i codziennie coś
Smaczna PyzaDzisiaj przedstawię Wam smardzówkę czeską Ptychoverpa bohemica , krewniaczkę już pokazywanych kilka dni temu smardzy stożkowatych. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSmardzówki czeskie to bliskie krewniaczki smardzy stożkowatych. Przyznam, że lubię je nieco mniej bo nie pachną tak intensywnie grzybowo. Są jednak smaczne a poza tym wiosną
Smaczna PyzaNie chce mi się dzisiaj siedzieć i dużo pisać. Dzisiaj będą proste babeczki, całkiem szybkie do zrobienia i mocno cytrynowe a ja zostawiam je w lodówce
Smaczna PyzaPisałam jakiś rok temu jak zrobić nalewkę z młodych pędów sosny. Teraz jest właśnie dobry czas na zrywanie pędów - wiosna się trochę opóźniała, ale szybko nadrabia
Smaczna Pyza