przepisy z ciasta francuskiego - 3000 przepisów (strona:105/200)

Zapiekany camembert 135

podany ser doskonale sprawdzi się jako dodatek do wina czy piwa, w sam raz do podania niezapowiedzianym gościom;) Polecam!  Paczka gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego. 1 opakowanie sera camembert  2 łyżeczki dżemu morelowego dżem żurawinowy do podania, ilość wg uznania, ja lubię dużo ;)  Ciasto rozwinąć, posmarować dżemem

Codzienne Gotowanie
Rogaliki z serem feta i łososiem 169

Składniki: Ciasto francuskie (kupiłam gotowe) Ser feta pokrojony w kostkę Łosoś wędzony pokrojony na mniejsze kawałki Białko do posmarowania rogalików Przygotowanie: Ciasto pokroić w trójkąty, W podstawie trójkątów  poukładać  ser i łososia. Zawinąć i posmarować  na wierzch białkiem. Piec w temperaturze 180*C do momentu, kiedy rogaliki się ładnie zarumienią

The Sweet Damsel
Croissanty bananowo-czekoladowe z ciasta francuskiego. 95

kupuje dziecku gotowego croissanta maślanego, ale zmusiłam się i zrobiłam mu domowe takie na wypasie. Po napełnieniu brzuszków rundka rowerem 17 km po mieście.  Croissanty  Składniki: gotowe ciasta francuskie - wyjdzie z tego 6 croissantów 2 banany 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady cukier puder 1 jajko- do glazury Przygotowanie: Ciasto należny dobrze schłodzić. Powrót ze sklepu do domu niemalże zniszczył

ClauditteMissCooking
Serowe paluszki 146

Składniki na 18 paluszków:2 opakowania ciasta francuskiego 3 łyżki prażonej cebulki 4 łyżki startego żółtego sera łyżeczka ostrej paprykiCebulkę drobno pokruszyć, wymieszać z serem. Ciasto rozmrozić. Rozwinąć. Posmarować lekko wodą i posypać serem z cebulką. Przyprawić papryką (fot.1). Położyć na tym drugi blat ciasta. Lekko docisnąć a następnie delikatnie rozwałkować całość - tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Pokroić

Świat Ciasta
Szybka pizza carbonara. 139

Gotowe ciasto francuskie? Tak czasem używam, nie mam ochoty, ani czasu na składanie, wałkowanie, składanie, wałkowanie i tak cały czas. Ale ciasto do pizzy, to w sumie nic skomplikowanego, mimo to leń wyszedł na wierzch i po raz pierwszy wypróbowałam gotowe - nie było źle. :) Składniki: gotowe ciasto do pizzy śmietana boczek pieczarki cebula ser żółty ser mozzarella sól, pieprz Przepis

Brzuszki Łakomczuszki
waniliowe prostokąty 117

przepisów Madzi :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (500 g)  na krem: 750 ml mleka 18 dkg cukru wanilia 10 dkg budyniu 25 dkg masła Sposób wykonania: Ciasto rozwałkować lekko i pokroić na 3 równe pasy (ja pokroiłam wzdłuż), ponakłuwać widelcem i piec ok 15-20 min w 190st, ostudzić. Budyń rozpuścić w odrobinie mleka, resztę zagotować w rondelku, dodać

Darcia w kuchni
Bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem. 170

Pyszne, domowe bułeczki z ciasta duńskiego (półfrancuskiego drożdżowego), w sam raz na słodkie śniadanko. Ciasto duńskie łączy w sobie delikatność i miękkość ciasta drożdżowego z chrupiącą fakturą ciasta francuskiego. Dodatek kremowego budyniu i kwaskowego rabarbaru zmieniają te proste ciastka w niebanalne, wyszukane słodkości. Pychota!!! Składniki na bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem ciasto duńskie przygotowane według  tego

Rozpustne gotowanie
Błyskawiczna tarta z rabarbarem 102

kwasu foliowego. Surowy rabarbar nie jest polecany do spożycia ze względu na szkodliwy kwas szczawiowy. Jednak po obróbce termicznej posiada on właściwości antyrakowe i pomaga w odchudzaniu. Składniki: 1 ciasto francuskie 7 łodyg rabarbaru 3/4 szklanki cukru (lub według własnego smaku) cukier puder do posypania Wykonanie: Foremkę 32x11 cm wyłożyć ciastem. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę około

O kuchni z uczuciem
WEGANIZM - Spróbujesz? Nie pożałujesz! :) ŚNIADANIA 166

pozorom, znajdzie się jakieś bezmleczne pieczywo. gorące wiatraczki francuskie z konfiturami Kanapki to nie wszystko, mamy jeszcze nasze ukochane naleśniki , z mąk różnych, z dodatkami różnymi; mamy wegańskie  ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem; mamy jaglankę (czyli kasza jaglana ugotowana na słodko z orzechami i owocami suszonymi, napiszę o tym wreszcie kiedyś); płatki zbożowe z bananami, szejki bananowe na mleku

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Tarta szpinakowa 166

absolutnie pyszny do ciast, zapiekanek,tart...ta tarta ucieszy Twoją rodzinę. Będzie się cieszyc każdym kęsem i może przekona się do szpinaku jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście;)Składniki; płat ciasta francuskiego, porcja mrożonego szpinaku, 3 ząbki czosnku, 2 jajka, 3 łyżki jogurtu, ser żółty, gałka muszkatołowa, sól. pieprz, Wykonanie;Wylepiamy ciastem foremkę.Nakłówamy widelcem. Wkładamy ciasto do piekarnika /220 stopni

Anioły w kuchni
Koszyczki z ciasta filo z jabłkiem i malinami 145

Okazało się, że większość z was jest łasuchami i chciałoby tutaj znaleźć przepisy na dietetyczne desery. Ciasto filo w 100 g zawiera ok. 280 kcal, ciasto francuskie ok. 400 kcal. Jeśli znajdziecie  filo, warto go użyć. Do tego jabłka, maliny, cynamon, niech żyje prostota :) Inne pomysły na ciasto filo: Tarta z ciasta filo, wiśni i amarantusa   Zapiekanka

Corner With Recipes
Tarta ze szparagami i mozzarellą 154

camembertem i szparagami wyglądało tak pysznie, że postanowiłam zrobić swoją. Kasiu, dziękuję za motywację. Szparagi w takim wydaniu bardzo przypadły mi do gustu. Jesteś wielka! Potrzebne nam: - opakowanie ciasta francuskiego - pół słoiczka przecieru pomidorowego - pół pęczka szparagów - garść pomidorków koktajlowych - kulka mozzarelli - suszona lub świeża bazylia - oliwa z oliwek Przygotowanie:  Ciasto rozłożyć na blaszce i posmarować przecierem, zostawiając nieposmarowane

W poszukiwaniu inspiracji
Tarta z zielonymi szparagami i mascarpone 151

ciasta francuskiego 1/2 pęczka zielonych szparagów 250 g serka mascarpone 2 plasterki startego żółtego sera sól i pieprz Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto rozwinąć, boki zwinąć do środka tworząc 1 cm rant, całość ponakłuwać widelcem. Przełożyć na dużą blachę do pieczenia. Przygotować szparagi: zielone szparagi mogą mieć zdrewniałą końcówkę. Aby znaleść granicę od której zaczyna się delikatna część

Atlas Smaków
Trójkąty ze szpinakiem, Artysta 160

Szybkie i smaczne. Dla wielbicieli szpinaku:). Świetnie pasują do niezabielanego barszczu czerwonego. Składniki: 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku ½   opakowania mrożonego szpinaku liściastego sól, pieprz 1 rulon ciasta francuskiego (Biedronka) Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojony czosnek, dodaj szpinak i duś paręnaście minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto potnij na dość duże kwadraty (wychodzi

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z dwiema szynkami i serem pleśniowym 102

zasadzie jest to przepis na tartę alzacką, ale ja zmieniliśmy troszkę składniki. Boczek zastąpiliśmy szynką i dodaliśmy kapary jabłkowe. Składniki 300 g ciasta francuskiego 100 g szynki szwarcwaldzkiej 100 g szynki Jamon Serrano 100 g sera Danish Blue 2 cebule 2 łyżki śmietanki 36 % gałka muszkatołowa kminek mielony pieprz Przygotowanie   Szynkę pokroiłem na cienkie , wąskie paski , krótko smażyłem(...)patelni , aż była chrupka. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach

R'n'G Kitchen