przepisy z ciasta francuskiego - 3000 przepisów (strona:104/200)

Pissaladiere - prowansalski pizzo-cebularz 193

/przyjęcie do lampki wina. A wygląda tak:Cebule w czasie długiego duszenia stają się brązowe, miękkie i słodkie, ponieważ zawarte w nich cukry ulegają karmelizacji. Kto kiedyś robił francuską zupę cebulową, ten wie, o co chodzi. To nie jest zadanie dla niecierpliwców (mi duszenie zajęło 40 minut), ogień nie może być za duży, a cebule nie mogą się przypalić(...)drożdżowym cieście do pizzy, choć spotkałam się także z wersjami z ciastem z dodatkiem drożdży i jajka. Jeżeli nie macie ochoty na zagniatanie (ja zawsze mam), sięgnijcie po gotowe ciasto francuskie - otrzymacie coś w rodzaju cebulowej tarty. Z tego co się zorientowałam przeglądając różne przepisy, w pissaladiere liczy się nadzienie, a ciasto pełni rolę drugorzędną. Możecie wykroić koło

Chilli Czosnek i Oliwa
Walentynkowe serca z powidłami śliwkowymi. 174

walentynki.  Dzisiaj Ma dla Was propozycję pysznych ciasteczek z Powidłami śliwkowymi Chrupiące i nie są pracochłonne , w sam raz do Walentynkowej kawki :)  Zapraszam :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Powidła śliwkowe Orzech   cukier puder do posypania truskawki do dekoracji Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta  wyciąć foremką serduszka, po parze. Na jedno serduszko nałożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta serowo-pomarańczowa 145

ograniczenia słodkości, ale w przypadku tej tarty nie musicie sobie zawracać tym głowy:) Przy okazji życzę wszystkim szczęśliwego, słodkiego Nowego Roku 2014. Składniki: 1 opakowanie (275 g) gotowego, świeżego ciasta francuskiego 500 g gładkiego, mielonego twarogu 4 łyżki soku pomarańczowego skórka starta z 1 pomarańczy 5 łyżek cukru pudru 2 pomarańcze do dekoracji Przygotowanie: Ciasto rozwałkować na grubość

Domowa Cookierenka Agi
Tyrolski srudel z gruszkami i ricottą 195

inny, a to pod względem nadzienia,  ekstra dodatków, czy kruchości ciasta. Właśnie to super cienkie i kruche ciasto skutecznie odstraszało mnie od popełnienia tyrolskiego appel strudel. Zawsze używałam ciasta francuskiego, aż do wczoraj... Powiem Wam, że juz nigdy do strudla nie użyję innego niż z oryginalnej receptury.    Ciasto robi siś dość łatwo i dobrze się zagniata, jest

Mia Cucina Sofieta
ŚLIMACZKI SALAMI NA OSTRO 179

szybka i smaczna przekąska którą zrobimy w zaledwie 30 minut     SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 10 plastrów salami (u mnie piastowskie), 3 plastry sera żółtego, 1 jajko, czarnuszka Skworcu  do posypania, ketchup WYKONANIE Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami, na nich ser żółty, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki

słodki bratek
Zapiekany camembert 143

podany ser doskonale sprawdzi się jako dodatek do wina czy piwa, w sam raz do podania niezapowiedzianym gościom;) Polecam!  Paczka gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego. 1 opakowanie sera camembert  2 łyżeczki dżemu morelowego dżem żurawinowy do podania, ilość wg uznania, ja lubię dużo ;)  Ciasto rozwinąć, posmarować dżemem

Codzienne Gotowanie
Rogaliki z serem feta i łososiem 181

Składniki: Ciasto francuskie (kupiłam gotowe) Ser feta pokrojony w kostkę Łosoś wędzony pokrojony na mniejsze kawałki Białko do posmarowania rogalików Przygotowanie: Ciasto pokroić w trójkąty, W podstawie trójkątów  poukładać  ser i łososia. Zawinąć i posmarować  na wierzch białkiem. Piec w temperaturze 180*C do momentu, kiedy rogaliki się ładnie zarumienią

The Sweet Damsel
Croissanty bananowo-czekoladowe z ciasta francuskiego. 104

kupuje dziecku gotowego croissanta maślanego, ale zmusiłam się i zrobiłam mu domowe takie na wypasie. Po napełnieniu brzuszków rundka rowerem 17 km po mieście.  Croissanty  Składniki: gotowe ciasta francuskie - wyjdzie z tego 6 croissantów 2 banany 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady cukier puder 1 jajko- do glazury Przygotowanie: Ciasto należny dobrze schłodzić. Powrót ze sklepu do domu niemalże zniszczył

ClauditteMissCooking
Serowe paluszki 157

Składniki na 18 paluszków:2 opakowania ciasta francuskiego 3 łyżki prażonej cebulki 4 łyżki startego żółtego sera łyżeczka ostrej paprykiCebulkę drobno pokruszyć, wymieszać z serem. Ciasto rozmrozić. Rozwinąć. Posmarować lekko wodą i posypać serem z cebulką. Przyprawić papryką (fot.1). Położyć na tym drugi blat ciasta. Lekko docisnąć a następnie delikatnie rozwałkować całość - tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Pokroić

Świat Ciasta
Szybka pizza carbonara. 146

Gotowe ciasto francuskie? Tak czasem używam, nie mam ochoty, ani czasu na składanie, wałkowanie, składanie, wałkowanie i tak cały czas. Ale ciasto do pizzy, to w sumie nic skomplikowanego, mimo to leń wyszedł na wierzch i po raz pierwszy wypróbowałam gotowe - nie było źle. :) Składniki: gotowe ciasto do pizzy śmietana boczek pieczarki cebula ser żółty ser mozzarella sól, pieprz Przepis

Brzuszki Łakomczuszki
waniliowe prostokąty 128

przepisów Madzi :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (500 g)  na krem: 750 ml mleka 18 dkg cukru wanilia 10 dkg budyniu 25 dkg masła Sposób wykonania: Ciasto rozwałkować lekko i pokroić na 3 równe pasy (ja pokroiłam wzdłuż), ponakłuwać widelcem i piec ok 15-20 min w 190st, ostudzić. Budyń rozpuścić w odrobinie mleka, resztę zagotować w rondelku, dodać

Darcia w kuchni
Bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem. 181

Pyszne, domowe bułeczki z ciasta duńskiego (półfrancuskiego drożdżowego), w sam raz na słodkie śniadanko. Ciasto duńskie łączy w sobie delikatność i miękkość ciasta drożdżowego z chrupiącą fakturą ciasta francuskiego. Dodatek kremowego budyniu i kwaskowego rabarbaru zmieniają te proste ciastka w niebanalne, wyszukane słodkości. Pychota!!! Składniki na bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem ciasto duńskie przygotowane według  tego

Rozpustne gotowanie
Błyskawiczna tarta z rabarbarem 111

kwasu foliowego. Surowy rabarbar nie jest polecany do spożycia ze względu na szkodliwy kwas szczawiowy. Jednak po obróbce termicznej posiada on właściwości antyrakowe i pomaga w odchudzaniu. Składniki: 1 ciasto francuskie 7 łodyg rabarbaru 3/4 szklanki cukru (lub według własnego smaku) cukier puder do posypania Wykonanie: Foremkę 32x11 cm wyłożyć ciastem. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę około

O kuchni z uczuciem
WEGANIZM - Spróbujesz? Nie pożałujesz! :) ŚNIADANIA 173

pozorom, znajdzie się jakieś bezmleczne pieczywo. gorące wiatraczki francuskie z konfiturami Kanapki to nie wszystko, mamy jeszcze nasze ukochane naleśniki , z mąk różnych, z dodatkami różnymi; mamy wegańskie  ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem; mamy jaglankę (czyli kasza jaglana ugotowana na słodko z orzechami i owocami suszonymi, napiszę o tym wreszcie kiedyś); płatki zbożowe z bananami, szejki bananowe na mleku

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Tarta szpinakowa 176

absolutnie pyszny do ciast, zapiekanek,tart...ta tarta ucieszy Twoją rodzinę. Będzie się cieszyc każdym kęsem i może przekona się do szpinaku jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście;)Składniki; płat ciasta francuskiego, porcja mrożonego szpinaku, 3 ząbki czosnku, 2 jajka, 3 łyżki jogurtu, ser żółty, gałka muszkatołowa, sól. pieprz, Wykonanie;Wylepiamy ciastem foremkę.Nakłówamy widelcem. Wkładamy ciasto do piekarnika /220 stopni

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania